Beijingissä käydessä kannattaa ehdottomasti mennä käymään rennolla kansan go-kerholla joka sijaitsee keskustasta itään, muutama sata metri kolmannesta kehätiestä länteen. Sinne on varsin vaikea löytää, mutta yritän parhaani.


Kerholle lienee paras mennä ensi kertaa taksilla. Ota taksi kadulle, jonka nimi näkyy kuvassa (taksikuskit eivät muuten pääsääntöisesti osaa lukea länsimaista nimeä joten parempi näyttää kiinalainen nimi).  Kartalta: Katu sijaitsee Jinsong Lu - valtatien ja kolmannen kehätien risteyksestä luoteeseen.  Jinsong Lu:n löytää laittamalla sormen Palace of Heavenin kohdalle ja seuraamalla siitä lähtevää tietä suoraan itään. Tämä tie muuttuu Jinsong Lu:ksi juuri ennen kehätietä.

[{Image src='kerho_katu.jpg' align=left caption='Kadun nimi'}]

Kerho sijaitsee ko. Chuiyangliu Zhongjie:lta lähtevällä pienellä kujalla, aivan kadun kulmassa. Kuja lähtee suurinpirtein puolivälistä katua (joka lienee 400-500 m pitkä).  Kerhon ovella on vihreä kyltti.

[{Image src='kerho_ovi.jpg' align=left caption='Sisäänkäynti'}]

[{Image src='kerho_edusta.jpg' align=left caption='Kerhon talo'}]

Chuiyangliu Zhongjie:lta näkyy kerhon talon katolla kyltti - joka on hankala huomata - jossa näkyy go-aiheista kuvitusta. Talossa on myös ravintola.

Ko. talosta etelään n. 50 m on China Post konttori, vastapäätä "Golden Elephant Pharmacy".  [{Image src='kerho_apteekki.jpg' align=left caption='Apteekki'}]

Suosittelen käytännössä kysymään paikallisilta. Weiqi lausutaan "wei-chi", mutta sitä ei kukaan ymmärrä ellet saa äänenpainoja just  oikein. Suosittelen siis näyttämään go-lautaa tai go-kirjaa.


! Maksut

Pelaaminen maksaa 15 yuania (koko päivä) ja teetä kaupan päälle. 


! Kommentti talvelta

Kävin vuodenvaihteessa 2005 Pekingissä ja muutaman kerran myös kerholla. Toiminta oli kuten kesälläkin, joskin oli ilmeisesti auki vain iltayhdeksään.  Kerhossa on valitettavan kylmä, eli takki päällä pitää olla. En siksi kovin pitkään siellä viihtynyt. Pekingissä oli 5-10 astetta pakkasta ja sisätiloissa usein kylmä, eli vaatetta kannattaa pitää kunnolla.

Todiste: [http://www.fidisk.fi/~aapokyro/BeijingWeiqiClub/BeijingWeiqiClub-Pages/Image0.html]! Päivitystä toukokuulta 2011

Kävin kerholla häviämässä ja vähän pilaamassa suomalaisten gonpelaajien mainetta. ^^' Kerho on edelleen pystyssä ja näyttää voivan hyvin. 

Pelimaksu on noussut 20 yuaniin (sis. loputtomasti teetä). Kävin paikan päällä tiistaipäivänä puolenpäivän kieppeillä, jolloin paikalla oli ehkä parisenkymmentä pelaajaa. Ulkomaalaiset eivät ilmeisesti ole kovin yleinen näky kerholla - eräs pelaaja muisteli viimeksi viime vuoden puolella jonkun ruotsalaisen käyneen pelaamassa. Englantia ei kukaan ainakaan tunnustanut osaavansa, mutta huonolla kiinalla ja elekielellä pärjäsi mainiosti. 

Tunnelma kerholla on varsin kiinalaisen kansanomainen; puolet pelaajista polttaa ketjussa pelaamisen yhteydessä ja pelejä, niin omia kuin toistenkin, kommentoidaan varsin äänekkäästi. Hävisin kaikki pelini (hups), minkä jälkeen vastustajat (joiden tarkkaa tasoa en osaa arvioida, joka tapauksessa monta kiveä vahvempia) kävivät ystävällisesti pelin läpi, osoittivat pahimmat mokat ja opettivat samalla kiinalaista go-sanastoa :)

Taksi lienee helpoin tapa päästä kerholle, mutta myös metrolla pääsee kävelymatkan päähän. Lähin pysäkki on 10-linjan Shuangjing 双井, ja kävelyohjeet asemalta kerholle löytyvät vaikkapa Google Mapsista kadun nimellä 垂杨柳中街. -Elina