1. Tehdään [PäänahkaAnalyysi] pelaajan kaikille turnaustuloksille (tasa-alkuturnauksissa).

2. Rajataan analysoitava turnausten joukko EGF:n B-luokan tasa-alkuturnauksiin. Analysoitavaksi turnausten joukoksi kelpaavat kaikki katkeamattomat turnausten jonot päättyen viimeisimpään. Kokeillaan vuorotellen tarpeen mukaan kaikkia sallittuja jonoja kohdassa 3.

3. Lasketaan todennäköisyys, että valittuun joukkoon kuuluvat turnauspelitulokset ovat harkittua kohdetasoa tai sitä vahvempaa tasoa olevan pelaajan teoreettisen eri tasoisia pelaajia vastaan pelattujen pelien voittamistodennäköisyysjakauman tuotetta. Jakaumana käytetään EGF:n teoreettista nominaaliluokituksia vastaavia GoR-lukuja edustavien pelaajien voittamistodennäköisyyksiä muita nominaaliluokituksia vastaavia GoR-lukuja edustavia pelaajia vastaan. (Jos jokin parempi teoreettinen jakauma keksitään, se voidaan ottaa käyttöön.) Jos todennäköisyys ylittää jonkin (tarpeeksi suuren) kynnysarvon, seuraa korotus kohdetasolle automaattisesti. Jos todennäköisyys alittaa jonkin (tarpeeksi alhaisen) kynnysarvon, korotusta ei saa antaa. Tarvittaessa korotusten antamista jatketaan, kunnes pakkokorotusten kynnysraja ei enää ylity, luokittaja ei enää katso korottamista aiheelliseksi tai todennäköisyys alittaa kynnysarvon, jonka alla ei enää saa korottaa. (Teoreettinen jakauma on sama kuin se, jota Karin luokituslaskuri käyttää.)

Huomioon otettavia asioita:

* Pelaajan tai vastustajien todelliset vahvuudet poikkeavat nominaaliluokitusten mukaisista vahvuuksista; esimerkiksi vahva 2 dan ei ole todellisuudessa yhtä luokkaa heikompi kuin heikko 3 dan.
* Olemassaolevia luokituksia ei ole tuotettu EGF:n teoreettiseen voittamistodennäköisyysjakaumaan perustuvalla laskennalla. Eri maissa ja eri aikoina luokituksia on annettu erilaisin perustein. [Päänahka-analyysi|PäänahkaAnalyysi] kuitenkin   korjaa pahimmat yksittäiset virheet.
* Yllä mainituista syistä luokittajille jätetään systeemissä harkinnanvaraa.

-- Markku, 27.6. 2005