Joukkue-SM-turnauksen avoin ryhmä:

*Pelaajat, jotka eivät pelaa joukkue-SM:n mestaruusryhmässä voivat pelata avoimessa ryhmässä.

*Avoin ryhmä pelataan samaan aikaan mestaruusryhmän kanssa.

*Turnauksessa on joko viisi kierrosta A-luokan peliajoin tai 5-6(7) kierrosta B-luokan peliajoin.

*Pelaajien on oltava liiton (välillisiä) jäseniä.

*Joukkueet ovat kolmihenkisiä. Yksi varapelaaja saa olla.

*Joukkueessa saa olla yhden tai useamman jäsenkerhon jäseniä. Joukkueen kerho on se kerho, jonka jäseniä on enemmistö pelaajista. Jos kerho ei näin ratkea, tulee kerhoksi ykköspöydän pelaajan kerho.

*Turnaukseen voidaan hyväksyä ulkomaalaisia joukkueita. Näiden joukkueiden pelaajien ei tarvitse olla Suomen Go liitto ry:n jäseniä.

*Turnaus pelataan MacMahon tai sveitsiläisellä systeemillä. Tulos ratkaistaan seuraaville kriteereillä: McMahon-pisteet, SOS, pelivoittojen määrä.

*Jos joukkueita on korkeintaan 8 pelataan täydellinen sarja. Tulos ratkaistaan ensisijaisesti joukkuevoittojen määrällä ja toissijaiseti pelivoittojen määrällä.

*Voittanut joukkue saa paikan seuraavan vuoden SM-mestaruusryhmään (tai karsintaan). Jos voittaja ei ratkennut edellä mainituilla kriteereillä, otetaan seuraavaksi kriteeriksi voitot 1-pöydällä, 2-pöydällä jne. Jos tämäkään ei ratkaise, pelataan uusinta ottelu.

Tässä on vielä vertailun vuoksi mestaruusryhmän [uusi Joukkue-SM-systeemi|http://www.gowrite.net/forum/viewtopic.php?t=299].


Tekstin kirjoittaminen edellytti joidenkin valintojen tekemistä: kierrosten määrä, peliajat, sekajoukkueet, ulkomaalaiset. Näitä voi kommentoida. Haluaisin pikaisesti saada tekstin julki, että Wiki-keskusteluun saataisiin lisää tolkkua.

--[Matti] 7.9.2006

Keskustelua voidaan jatkaa täällä [JoukkueSM2007KeskusteluOsa2].