!!Kaisla-liiga 2012

Kaisla-liiga on YliGon järjestämä Kaislan peli-illoissa pelattava turnaus. Turnauksen tarkoitus on tuoda peli-iltoihin kellon kanssa pelattavia laadukkaampia ja turnausmaisempia pelejä. Turnaus kestää suurin piirtein yliopiston syyslukukauden ajan. 

!Ajankohtaista
Kenellekään ei kai tullut yllätyksenä, että Juuso Nyyssönen 4d vei turnauksen tuloksella 5/5. Keskiviikkona on huikea hopeaottelu (ajankohta (?) kysymysmerkki). Kunhan Eetu ja Reino saavat kamppailun oteltua, saadaan turnaus vihdoin päätökseen. Palkintojen jako pidettänee Pikkujouluissa lauantaina 8.12.

[Tulokset|KaislaLiiga2012Tulokset]

Turnauksen viides ja viimeinen kierros pelataan keskiviikkona 28.11. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä Kaislassa klo 18:00-18:30. Kannattaa muistaa, että jokaiselle kierrokselle ilmoittaudutaan erikseen, joten myös aiemmille kierroksille ilmoittautuneiden pitää ilmoittautua! Jos et millään pääse paikalle ajoissa, mutta olet kuitenkin tulossa viimeistään klo 19 mennessä paikalle, voi turnaukseen ilmoittautua myös puhelimella numeroon 044 363 1018. Pelit aloitetaan heti kun paritus on julkistettu. __Muista siis tulla paikalle klo 18:30 mennessä!__

Koska ykkös- ja kakkospalkintoa ei voi jakaa useamman pelaajan kesken, palkintoja varten mahdollisesti tarvittavat lisäpelit pelataan 5.12.

!Turnauksen formaatti

Tänä vuonna turnauksen formaatti on kuta kuinkin copy-paste vuoden 2009 kaisla liigasta. Turnauksessa pelataan viisi kierrosta viiden eri peli-illan aikana. Peli-illan alussa otetaan vastaan ilmoittautumiset illan peliin ja myöhemmin illalla pelataan yksi turnauspeli. Turnauksen peli-illat ovat kolmen viikon välein, joten turnaus kestää muutaman kuukauden ajan.

Turnaus paritetaan McMahon-järjestelmällä, mutta turnaus pisteytetään yksinkertaisesti voitettujen pelin määrällä. Toisin sanoen McMahonia käytetään ainoastaan sopivien paritusten etsimiseen ja sijoitus turnauksessa ratkeaa yksin voitettujen pelien määrän mukaan. Jokainen luokitus muodostaa oman McMahon-ryhmänsä, joten turnauksen voittoon on mahdollisuudet sekä kyu- että dan-pelaajilla.

Kaikkia kierroksia ei ole välttämätöntä pelata ja on esimerkiksi mahdollista voittaa turnaus voittamalla neljä kierrosta ja jättämällä yhden väliin. Poissaolosta saa paritusta varten puolikkaan McMahon-pisteen, mutta luonnollisesti poissaolosta ei saa yhtään voittoa. Jos pelaajat ovat turnauksen viimeisen kierroksen jälkeen tasavoitoissa, ratkaistaan palkinnot 5.12.

!Järjestäjät

Turnauksen järjestävät Antti Niemi ja Eetu Erkkilä.

!Turnauksen säännöt

* Pelit ovat tasa-avauksia
* Pääaika 45 minuuttia
* päälle tulee 5s fischer
* Komi 6,5 pistettä
* Värit nigirillä
* EGF C-luokan turnaus 

Vaikka pelit pelataan ravintolaympäristössä, peleissä pätevät tavalliset turnaussäännöt. Erityisesti katsojien kanssa ei siis pidä keskustella eivätkä katsojat saa puuttua peliin.

!Osallistuminen ja palkinnot

Koska pelit pelataan Kaislassa YliGon peli-iltojen yhteydessä, pelaajilta vaaditaan 18 vuoden ikää.

Turnauksessa ei ole osallistumismaksua. Turnauksessa ei vaadita minkään kerhon jäsenyyttä.

Turnauksen voittaja ja toiseksi sijoittunut saavat palkinnoksi lahjakortin Kaislaan.

!Huom.

Jos teidän pitää lähteä aikaisin, ilmoittakaa se tarvittaessa etukäteen, jotta ette joudu odottamaan vapautuvaa lautaa, vaan se osataan varata teille kierroksen alkaessa.

Turnauksen järjestäjät eivät toimi pariteettipelaajina. Näin ollen on mahdollista joutua vapaakierrokselle, joka tarkoittaa tuloksissa voittoa.

!Lisäpelit

Mahdolliset lisäpelit eivät kuulu varsinaiseen turnaukseen, vaan ovat pelkästään ratkaisemassa palkinnoille omistajat. Näin ollen ne pelataan eri ajoilla, -tasoituksilla ja myöskään eivät vaikuta gorreihin. Aiemmat keskinäisten pelien tulokset eivät toimi tie-breakereina palkintojenjaossa, joten lisäpeleihin on mahdollista saada sama vastustaja kuin itse liigassa. Kuitenkin useampien pelaajien olessa jaetulla ensimmäisellä sijalla turnauksen loputtua, samojen paritusten kertautumista pyritään lisäpeleissä välttämään, jos käytännöllistä.

Ajat: 15min + 10sek fischer

Tasoitukset: Sen hetkisten luokitusten mukaiset täydet tasoitukset (Kuitenkin max. 9 kiveä).

Jos lisäpeleihin oikeutettu pelaaja ei ole paikalla 5.12. luopuu hän oikeudestaan osallistua näihin. Kuten aikaisemmin kuitenki jo todettiin, palkintojen saajat ratkaistaan kyseisenä päivänä, joten jos pelaajien saapumatta jättäminen aiheuttaa tilanteen, jossa lahjakorttien saajat eivät ole tiedossa, periytyvät ne paikallaolijoista seuraavaksi sijoittuneiden ratkaistavaksi. 

!Aikataulu

Jokaisessa peli-illassa ilmoittautuminen illan kierrokselle alkaa klo 18:00 ja päättyy 18:30. Peli on pelattava saman illan aikana. Jos pelaajia on todella paljon, välineitä ei todennäköisesti riitä siihen, että kaikki aloittavat pelinsä heti 18:30, joten ainakin osa pelaajista saattaa joutua aloittamaan pelinsä vasta kun ensimmäiset pelit ovat loppuneet.

||Päivä||Tapahtuma
| ke 5.9. | Ensimmäinen kierros
| ke 26.9. | Toinen kierros
| ke 17.10. | Kolmas kierros
| ke 7.11. | Neljäs kierros
| ke 28.11. | Viides kierros
| ke 5.12. | (lisäpelit)