!!! Kokeellisia sääntömuunnelmia

Tälle sivulle on kerätty peli-illoissa esiintyneitä, enemmän tai vähemmän rikki olevia, mutta viihdyttäviä go-variantteja. Kannattaa kokeilla aluksi 9x9 laudalla.

!Neljän suora go
Pelaajan saadessa täsmälleen neljä kiveä peräkkäin joko risteyksiä pitkin tai vinottain, hän saa pelata uuden vuoron laiton perään. 
Uusia vuoroja voi saada peräkkäin useita. Variantti muistuttaa melko paljon normaalia gota, mutta tilanne kääntyy toisinaan __hyvin__ nopeasti.

!Kolmen suora go
Sama kuin neljän suora go, mutta kolmen suorilla. Hyvin todennäköisesti rikki mustan hyväksi, mutta tarjoaa erittäin mielenkiintoisia ja epäreiluja comboja pelattavaksi.

!Pohjois-Korea go
Jokaisella kiviryhmällä on yksi vapaus vähemmän, kuin normaalissa gossa. Tämä tarkoittaa, että ryhmä vangitaan silloin, kun sillä olisi normaalisti yksi vapaus. Variantti tarjoaa villejä ko-muotoja.

!Miai go
Vuorollaan pelaaja ehdottaa kahta eri siirtoa pelaamalla kaksi kiveä laudalle, ja vastustaja päättää kumpi jää.

!Tupla go
Tästä on kaksi alivarianttia:
* Pelaajat pelaavat vuorolllaan kaksi kiveä __samanaikaisesti__. Elämään tarvitsee siis kolme silmää. Ko sääntönä on, että edellinen lautatilanne ei saa toistua, joten ko vaikuttaa lähinnä tuplako-tilanteisiin.
* Pelaajat pelaavat vuorollaan kaksi kiveä __peräkkäin__. Vastustajan ryhmän molempiin silmiin ei saa siis pelata. Ko sääntö on se, että aiemmin laudalla ollut tilanne ei saa toistua. ''Ko''n saa siis ottaa ja kytkeä samalla vuorolla siinä tapauksessa, että vastustaja otti ''Ko''n ensimmäisellä siirroistaan, ja pelasi sen jälkeen muualle.
!Pikseli go
Vuorollaan pelaaja valitsee 2x2 neliön laudalta, ja pelaa kaikkiin sen vapaisiin risteyksiin kiven yhtä aikaa.

!Torus go
Laudan laitojen risteykset ovat yhteydessä vastakkaiselle laidalle, eli jokaisella risteyksellä on neljä naapuria. Rikkoo aivoja.

!Projektiivinen taso go
Laudan laitojen risteykset ovat yhteydessä vastakkaiselle laidalle, mutta ristiin (ks. kuvat alla). Sanomattakin selvää, että päät räjähtelee. Tikapuut ovat villejä.

[http://www.suomigo.net/attach/KokeellisiaS%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6muunnelmia/torusgo_extreme.png]

! Sähkögo

Kun kivi pelataan, ennen vangitsemisvaihetta "sähkövoima" vaikuttaa pelatusta kivestä kaikissa neljässä suunnassa lähimpään kiveen: samanvärisiin hylkivästi (siirretään samaa linjaa pitkin kauemmas kunnes jotain tulee vastaan) ja eri värisiin puoleensavetävästi (siirretään juuri pelatun kiven viereen.)

! Keijugo

Kummallakin pelaajalla on normaalien kivien lisäksi yksi selkeästi erottuva "keijukivi", jonka voi pelata normaalin siirron asemesta. Keijukiveen kytkeytyneitä kiviä ei voi koskaan vangita.

! Alter Igo

[Bass]in sääntöjenvähennysharjoitus, säännöt [tuolla|http://senseis.xmp.net/?AlterIgo].