__Ensimmäiset kommentit siirretty [KorealaisetGoOpettajatTalvella 2007] -sivulta__

Suunnitelmani on, että he olisivat paikalla Takapotkussa. --[Matti]

Takapotku on 24.-25.2.2007 ja ilman muuta haluamme ammattilaiset paikalle. Minuun kannattaa ottaa yhteyttä yksityiskohdista. Lisäsin listaan. -- DonOlli

Ehdotan sellaista, että keräystavoite on 12 euroa opetetulta tunnilta ja se totetutetaan keräämälle 15 tunnilta ja joka viides tunti annetaan ilmaiseksi tai korvataan yksi maksullinen ja yksi ilmainen kahdella puolihintaisella tunnilla. Majoittaja saa yhden (yksityis) tunnin ilmaista opetusta majoitetulta vuorokaudelta. Koordinaattori  saa neljä tuntia koordinoimaltaan viikolta. Muille järjestäjille annetaan työpanoksen mukaan esim puolihintaisia yksityistunteja tai ilmaisia paikkoja ryhmäopetuksiin. Koordinaattori päättää nämä.

-- [Matti]

Kuulostaa järkeenkäyvältä. Paljonko viikossa olisi opetusta .. noista näyttäisi tulevan 11 ilmaista tuntia viikossa (koord+majotus) eli 44 muuta tuntia tarvittaan. 18 tuntia jokaiselle. Lienee puolet mahdollisesta, joten onnistunee myös hiukan heikommalla kiinnostuksella joinakin päivinä.

-- Gardan

Ne ovat täällä, koska ei ole edes alustavaa koordinaattoria ilmaantunut, joka ois asialle tehnyt jotain. Kartoitustahan tuo vaan on. -- 4.12 Gardan

Tässä on nyt käsitelty muut paikkakunnat kohtuullisen tehokkaasti, mutta pks ei ole kuin vähän kiinnostusta ja yhden opettajan viikon majoitus (+ vkl takapotkun puolesta). Kuinka realistisella pohjalla järjestelyt nyt on oikeasti? Kuka tekee ja mitä? Lähinnä sitä ettei mitään kaadu kenenkään niskaan ilman aitoa halua hoitaa hommia. -- 7.12 Gardan

Takapotku ottaa opettajat, millä pitäisi hoitua noin puolet yhden viikon rahoitustarpeesta. -- dantti-san

Edelleenkään ei ole tekijöitä löytynyt. Jos kukaan ei ole varautunut hoitamaan käytännön hommia ja opettajat ovat täällä eikä satu ketään kiinnostamaan hoitamaan juoksevia asioita, mitä tapahtuu?? Tämä on aito riski, johon pitäisi 
varautua ja jos ei varauduta niin kenen niskaan kaatuu ? -- Gardan

Minun. --[Matti]

--

Onkos noi aikataulun tyhjät rivit vapaapäiviä vai varattavissa (ehkä osin)?

-- Lauri

Niihin voi ehdottaa ohjelmaa. Koordinaattorina varaan oikeuden hyväksyä tai olla hyväksymättä ehdotuksia.

-- [Matti]

Mitä tarkoittaa tarjottu kerhojen kohdalla? [1]
Kuinka suureen panostukseen kerhot sitoutuvat hyväksyessään ja paljonko saa käyttää? Kuinka pitkään tarvitsee kerhon hoitaa isännöintiä itse tapahtuman ympärillä?
-- Gardan, HGKHal

[1] ei vastaa kysymyksiin. Ensimmäinen kysymys on enemmän otsikko muille. -- Gardan, HGKHal

Merkitkää tapahtuman kesto kellonaikoineen ja montako tuntia tulee arviolta maksettavaa opetusta. Jos joku haluaa opettajat bileisiin, joissa otetaan tunti opetusta illan aikana ja toinen haluaa varat kuusi tunita opetusta samaan aikaan, niin kuuden tunnin tarjous voittaa. Jos taas kilpailevaa tarjousta ei ole, saattaa opettaja tulla bileisiinkin.
  
Järjestäjä selvittää majoittajalta, miten opettajat saadaan paikan päälle ja opetuksen jälkeen takaisin. 

-- [Matti]

Miten aikataulu kerhojen osalta? Koska on kyettävä sanomaan kyllä tai ei ehdotuksiin? Huomiona ei-arkirajoiteisille: ennen kerhoiltoja päivällä voi ottaa hyvin yksityisopetusta ja jos lopettaa tuntia (tai ehkä vähemmän jos sama paikka)  ennen opastaa opettajan kerholle (ja saapuu itsekin ajoissa :).  -- Gardan, HGKHal

Odottelen vielä, että tulijat vahvistaisivat lentoaikataulunsa. Sitä ennen en aseta mitään takarajaa. Kannattaa kuitenkin varautua vastaamaan. Ajat, jotka eivät kelpaa kerhoille, voidaan ottaa käyttyöön yksityistunteja varten.

-- [Matti] 22.12.2006

YliGon osalta toiminnan suunnittelu on juuri nyt vähän hankalaa, kun vuoden 2006 hallitus on jo lopettanut toimintansa ja vuoden 2007 hallitus ei vielä ole aloittanut. Olen vuoden 2007 pj ja lupaan abstraktissa mielessä hoitaa tuon YliGon tarjotun illan ohjelman, mutta tarkat tuntimäärät ja aikataulut voidaan päättää vasta myöhemmin. Alustavasti otetaan kuitenkin yksi ilta ja tarkammat tuntimäärät yritetään sovittaa kerholaisten kysynnän ja opettajien tarpeiden mukaan.

-- [Janne|JanneNikula], 22.12.2006

Alustavasti suunnittelin dan-pienryhmän järhestämistä meillä jonakin päivänä (arki-ilta tai viikonloppu päivä).

Eli kiinnostuneet voisivat lisätä itsensä tuohon alle, jotta päästään katsomaan sopivaa päivää. Jos selkeitä ei käy / vain yksi päivä käy tietoja on, niin laittakaa samalla.

* Lauri
* Vesa 2.2. tai 19.2.
* Matti 2.2.; 2.3.;  22.2 tai 26.2.
* Olli 2.2 tai 26.2, juuri ennen Takapotkua ei varmaan kerkeä

Vapaina on nyt 2.2; 19.2; 22.2 ja 26.2. Onko mielipiteitä?
*3.2. on vielä riittävä vapaa. Keskiviikkoa 28.2. ei pidä väittää vapaaksi ennen kuin paremmin tiedetään, koska silloin opettajien olisi tarkoitus lähteä.--[Matti]
-- Lauri

Kohta pitäisi olla aikataulua muutakin kuin pelkät vakiintuneet kerhoillat. Onko majoitukset selvillä jo?
Maksaako kerhot tuon 2*3h eli 75e suoraan illan jälkeen opettajille käteen vai kerääkö joku pks maksut könttään?
Ainakin osa varmaan tarvitaan kattamaan juoksevia menoja kuten matkakuluja ja meneekö syömiset kenen piikkiin?

-- Gardan

Onko tuo ensimmäinen perjantai 2.2. vielä vapaa? Ja olisiko Toigolaisilla kiinnostusta opetukseen? Tilaa on tietenkin niukanlaisesti Amsterdamissa, mutta esim. jonkin pienryhmäopetuksen sinne saisi järjestymään.

-- Ari-Pekka

Kannattaa huomata, että siellä on paljon muuta väkeä 17-21. Tarkoittaa, että aiemmin on rauhallisempaa ja kovin myöhään järjestettäessä jonkun täytyy olla paikalla kuitenkin ajoissa valtaamassa paikkaa. Tätä ei myöskään kannata alkaa tekemään kuudelta pe-iltana vaan pitää olla suunniteltuna jollakin ajoissa. Itse en pääse ollenkaan.

-- Gardan

Jos paikan valtaaja ilmoittautuu tänään klo 21 mennessä, niin järjestän, että korealaiset tulevat paikalle.

-- [Matti]

Tuo, että sanoin siellä olevan paikalla paljon väkeä 17-21 ei tarkoittanut että ennen viittä paikka ois tyhjä. Neljän jälkeen viimeistään alkaa työporukoita tulemaan paikalle ja savuttomia paikkoja on oikeasti vähän, olme pöytää (4+6+6 paikkaa), hyvin haluttuja ja käytännössä ainoita missä on sen verran rauhallista että opetuksesta voi tulla mitään. Kello 16:45, jolloin AP sinne on tulossa, voi olla myöhäistä saada edes yhtä pöytää. Myöskään ruuhka-aikana ei katsota hyvällä että varataan pöytiä pitkään ilman että on istujia.

-- Gardan

Olisko hyvä idea jos opetukseen osallistunneet kertoilisivat kokemuksistaan ja erityisesti opettajien tyylistä. Eli missä ovat erityisen hyviä ja millaiseen opetukseen ovat hyviä.

-- Gardan

Otin kaksi tuntia yksityistä opetusta Lee Minholta (eli miesopettajalta). Olin näitä tunteja varten tulostanut neljä vakavasti ja nettipeliksi keskipitkillä ajoilla (1/8/25) pelattua IGS-peliä, jotka olin viime kuukauden aikana hävinnyt syistä, jotka eivät omien läpikäyntien perusteella olleet minulle selviä.

Opettaja kommentoi pelejä asiantuntevasti ja vaikutti hommasta kiinnostuneelta. Kommentointityyli vaikutti minusta asiallisen neutraalilta välttäen liian ujostelun ja liiallisen tuttavallisuuden siten, että kommentointi todella keskittyi analysoitavaan peliin.

Minun kannaltani (1 kyu) opettaja oli selkeästi riittävän vahva ja minulle jäi vaan sellainen vaikutelma, että kommentit tulevat joltain minua olennaisesti vahvemmalta pelaajalta. Kokonaisuutena kaksi oppituntia olivat mielestäni erittäin hyvä sijoitus ja sain kommentoinneista hyvän kokonaisvaikutelman nykyisen pelini heikkouksista ja vahvuuksista, eli juuri sitä mitä halusinkin.

Ainoa havaitsemani opettajan puute on välttävä englannin taito. Opettaja vaikutti hallitsevan tietyn go-englannin ydinsanaston, mutta kun mennään sen ulkopuolelle, viestintä alkaa olla vaikeaa. Asiat varmasti tulevat sopivalla käsien heiluttelulla selville, mutta kovin spontaania keskustelua on vaikea saada aikaan.

-- Janne, 3.2.2007

Dan treenit voisivat olla siis pienen iteroinnin jälkeen 19.2. meillä (mellunmäki, rikalantie 4). Tulijoita:

* Lauri 
* Vesa
* Assu
* A-P

Treenit alkavat 18:00.

-- Lauri