Turnaustulosten lisäksi tänne raportoidaan myös pelaajien kirjoittamia esseitä. JLaire kirjoittaa tänne oman esseensä lähiaikoina. Kettu Happonen kirjoitti 5. kierroksen pelistään seuraavan esseen:

[Kettu Happosen sieniessee|http://www.suomigo.net/attach/Kuka%20vois%20tulla%20sieneen%202013/kettu_essee_sieni.odt]

Mau La 9P, Kettu Happonen ja Wirtutatti olivat 5. kierroksen jälkeen tasoissa sienipisteissä. Voittaja ratkaistiin atarigolla. 1. ratkaisupelissä pelasivat Mau La 9P ja mr. Happonen. Happonen oli pelissä todellisessa liemessä Mau Lan pelattua huikea tesuji. Peli kääntyi lopulta Happosen voitoksi huikealla sienitesujilla! Toisessa finaalipelissä pelasivat Happonen ja Wirtutatti. Happonen oli murskaava ja laittoi Wirtutatin luovuttamaan. Näin Kettu Happosesta tuli vuoden 2013 sienestäjä!

Turnauksen voitti Kettu Happonen puhtaalla pelillä. Kettu palkittiin vuoden sienestäjänä. Palkintoja oli iso läjä ja ne kaikki arvottiin. Happonen putsasi palkintopöydän ottamalla isoimmat palkinnot. Happonen palkittiin mm. hienolla sienihatulla, joka on kiertopalkinto tulevia sienestyksiä varten. Lisäksi palkintoja voittivat The House, Mau La 9P, Elina, Wirtutatti, Juippi ja Lee ChangHo. 

Turnauksen 1. pöydän pelit kirjattiin nettiin. Valitettavasti 2 ja 3 kierroksen pelien kirjausta ei ole saatavilla. Tämä johtuu luultavasti siitä, että kirjaaja teki välikuoleman. Kirjauksia löytyy [täältä|TurnauspelienKirjauksia].