__London Open Go Congress__

Kasasin tänne hieman tietoa turnauksesta ja hinnoista kiinnostuneille.
--[Suvi|SuviLeppänen] 16.05.2006

Yritin pistää vähän paremmin ajan tasalle.
-- [Juippi|JuhoHeikkinen] 11.1.2014

Tältä sivulta voi sitten kunakin vuonna linkata [suomalaiset lähtijät|LOGC2016Suomalaiset].

__Yleistä löpinää__:

[London Open Go Congress| http://www.britgo.org/tournaments/logc] pelataan vuosittain 28.-31.12. [ISH:ssa|http://www.ish.org.uk/] (International student house), joka sijaitsee Great Portland Streetillä [Regent's Parkin kulmassa|http://www.streetmap.co.uk/newmap.srf?x=528829&y=182140&z=0&sv=w1w5pn&st=2&pc=w1w+5pn&mapp=newmap.srf&searchp=newsearch.srf]. Lähin metroasema on tien toisella puolella ja nimeltään Great Portland Street. Myös Regent's Parkin asema on aivan kulman takana ja Warren Streetkin lähellä. Kävely Piccadilly Circusille kestää puolisen tuntia ruuhkasta riippuen. 

ISH:sta löytyy saman katon alta majoitus, pelitila, ruokala, internetkahvila sekä baari. Kivenheiton päässä ovat kaupat Tesco ja Portland Food & Wine sekä pubi Green Man, joka hyvin nopeasti sai lempinimen Hulk. :-)

Turnaus pelataan ISH:n alakerran [isossa salissa|http://delic.iki.fi/~buggie/gallery/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=372&g2_serialNumber=2], huippuryhmä erillisessä tilassa. [Turnausaikataulu|http://www.britgo.org/tournaments/logc#schedule] on miellyttävä, sillä pelejä on vain kaksi päivässä, ja väliin mahtuu hyvänmittainen huilitauko. Sivuturnauksina pelataan ilman lisämaksua parigo ja lightning. Turnauspaikalla on pelien ajan auki laajan valikoiman go-kirjamyyntitiski. Kifupapereita on ainakin tähän asti saanut ilmaiseksi pelin kirjausta varten.

Pelit jatkuvat aika myöhään, joten nähtävyyksien katseleminen muuten kuin ulkoapäin osoittautuu yllättävän vaikeaksi, mutta kuka sitä nyt jonottaa jaksaisi, vaikka ehtisi :)
Kaupunkiin tutustumisen vastapainoksi on mukavaa kävellä valtavassa Regent's Parkissa. Joella (näkyy ylempänä olevassa kartassa) on lintuja [jos jonkinlaista sorttia|http://delic.iki.fi/~buggie/gallery/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=531&g2_serialNumber=1].

Kaiken kaikkiaan Lontoon turnaus on kerrassaan mainio. Lähes kaikki tarpeellinen löytyy saman katon alta, ja sijainti ~keskustassa ei voisi juuri parempi olla. ISH on takavuosina ollut hieman nuhruinen, mutta sitä on remontoitu parin viime vuoden sisään.

Aikataulu toimii yleensä hyvin. Ensimmäinen kierros voi myöhästyä hieman, mutta eikös niin käy lähes kaikissa turnauksissa. Järjestäjät ([Kuvassa Geoff Kaniuk|http://delic.iki.fi/~buggie/gallery/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=454&g2_serialNumber=1])  ovat mukavia ja muista osallistujista saa uusia ystäviä helposti. LOGC:sta tuntuu olevan vaikea jäädä pois kun siellä on kerran käynyt, joten tuttuja näkee joka vuosi. 

Turnaukseen osallistui vuonna 2005 [152 pelaajaa|http://www.britgo.org/results/2005/london.html]. Suomalaisia oli brittien ja saksalaisten jälkeen eniten. Saksalaisia oli 21 ja suomalaisia 12. Vuonna 2006 suomalaisia taisi olla brittien jälkeen seuraavaksi eniten. Senkin jälkeen on turnauksessa aina ollut jonkinlainen suomalaisedustus. Viimeksi vuonna 2013 käytiin turnaus hoitamassa kuuden pelaajan voimin.


__Hintoja__: 

* Lennot ~150-200. Hinta-arvio perustuu [Ryanairin|http://www.ryanair.com/site/FI/] reittiin Tampere-Stansted-Tampere. Hinta vaihtelee vuosittain ja riippuu varauksen ajankohdasta. Kannattaa olla mieluummin ajoissa kuin viime tipassa. Helsingistä [Norwegian|http://www.norwegian.com/fi/] lentää suoraan Lontoon Gatwickiin. Muitakin halpayhtiöitä kannattaa tutkia, varsinkin jos vaihto kelpaa. Joinakin vuosina myös BA:lta ja Finnairilta on saanut ajoissa varaamalla suoria lentoja kilpailukykyisiin hintoihin.

* Juna [Stanstedista|http://www.stanstedexpress.com/] tai [Gatwickista|http://www.gatwickexpress.com/] Lontooseen ~30e menopaluu (kestää n. 30-45min). Myös busseja kulkee, mutta juna ei juutu ruuhkaan yhtä helposti :-) Heathrowlta kulkee metrokin.  Jos aikoo saapua myöhään illalla syrjäiselle kentälle, kannattaa suunnitella ja varata matkat keskustaan asti hyvissä ajoin; junat eivät kulje aamuyölle asti, ne voivat olla joulun aikaan muutenkin tauolla, ja kunnollisia korvaavia yhteyksiä ei välttämättä ole.

* [Majoitus|http://www.britgo.org/tournaments/logc#accommodation] ISH:ssa
* [Turnausmaksu|http://www.britgo.org/tournaments/logc#fees]

* Aamiainen (£3.05 arvoinen) sisältyy ISH:n majoituksen hintaan. Lipukkeella saa esimerkiksi kolmioleivän ja pienen juoman, tai muutaman palan ruokaa lämpötiskistä (paahtoleipä, paistettu muna, pieni makkara/pekonisiivu jne).

* Ruokailun suhteen on vaihtoehtoja hintahaarukan laidasta laitaan. ISH:n ravintolasta saa laitoslounasta laitoslounashintaan, Hulk-burgeriateria maksaa vajaat kymmenen puntaa, Tescosta voi ostaa mm. kolmioleipiä, salaattiannoksia, hedelmäpusseja ja tietysti muutakin mitä nyt kaupasta yleensä saa. McDonalds löytyy pienen kävelyn päästä. Vähäisen kävelymatkan päästä löytyy Bombay Spice -niminen intialainen ravintola, jossa on perinteisesti aivan pakko käydä ainakin pari kertaa retken aikana. Lontoo on tietysti täynnä ruokapaikkoja, mutta tuossa nyt ne lähimpänä olevat edulliset vaihtoehdot.

* [Metro|https://tfl.gov.uk/modes/tube/] yksittäinen paperilippu maksaa alkaen £4.7 per matka (sisältäen kylläkin vissiin jonkun pituisen vaihtoajan). Oyster card älykortin voi hommata etukäteen www.visitbritain.co.uk -sivuilta, ja sillä matkustaminen on huomattavasti halvempaa. Kortti tulee postitse valmiiksi ladattuna ja siihen voi ladata paikan päällä automaatista lisää rahaa ("arvoa"). Kortilla matkustamisen hinnalle on myös päiväkohtainen katto. Kortteja saa myös joidenkin metroasemien infopisteistä ja erityisistä oysterinmyyntiautomaateista.

* Olut (ja siideri) maksaa ISH:n pubissa £2 tienoilla per pint (nykyisin ehkä hieman enemmän?), kaupasta saa toki halvemmallakin. Hulkin hinnat ovat hieman korkeammat, reilut £3 (ja ruotsalaiset erikoisuudet vielä erikseen).

* ISH-majoituksen hintaan sisältyy 15 minuutin internet-kortti. Lisäksi huoneissa kuuluu nykyisin ilmainen WLAN.