!!!Nuorten SM-kisat 14.-15.9.2013

[Tulokset|NuortenSM2013Tulokset]

[Nuorten SM 2013 ilmoittautuminen|NuortenSM2013 ilmoittautuminen]\\

[Nuorten SM 2013 keskustelu|NuortenSM2013 keskustelu]

!Paikka ja aika
Nuorten SM-kisat järjestetään Helsingissä 14.-15. syyskuuta 2013. Turnauspaikkana toimii YliGon kerhohuone ja Cajsa-kokoustila osoitteessa [Mannerheimintie 5 B, 4. kerros|http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=fi&geocode=&q=mannerheimintie+5&sll=60.170379,24.939823&sspn=0.014879,0.029783&ie=UTF8&hq=&hnear=Mannerheimintie+5,+00100+Helsinki,+Suomi&z=16].
 
!Ruokailu
Paikassa on keittiö, josta löytyy ainakin mikro sekä veden- ja kahvinkeitin. Keittiössä voi halutessaan lämmittää omat sapuskat. Omaa kamaa saa säilyttää keittiön jääkaapissa. Turnauspaikan lähistöltä löytyy paljon ruokakauppoja ja runsaasti laadukkaita ravintoloita (esim. McDonalds). 

!Osallistuminen
Nuorten SM-kisat on tarkoitettu alle 18-vuotiaille pelaajille. Nuorten SM-turnaukseen saa osallistua ilman Suomen kansalaisuutta, mutta mestaruuden voi voittaa vain Suomen kansalainen. Kisoihin osallistuvalta edellytetään lisäksi Suomen Go-liiton jäsenyyttä, eli käytännössä kuulumista johonkin liittoon kuuluvaan [kerhoon|Kerhot].  

!Oheisohjelma
*Lauantaina järjestetään sivuturnaus, jonka aikataulu on sama kuin pääturnauksella (alustavasti samat peliajat). Sivuturnaus on kaikille avoin. __Tilarajoitusten takia sivuturnaukseen voidaan ottaa enintään 20 pelaajaa__. Järjestäjänä toimii Anttoni Maula. \\
*Lauantaina klo 21 korkataan käyntiin kertsin peli-iltojen syyskauden avajaiset. Kertsillä voi ostaa virvokkeita, joten käteistä kannattaa varata mukaan. 

!Hinnat

Tapahtuma on kaikille ilmainen.
 
!Turnausjärjestelyt (alustava suunnitelma)

Turnaus on EGF A-luokkaa ja pelataan japanilaisin säännöin, tasa-alkupelein, komin ollessa 6,5 pistettä valkealle. Jos turnauksessa on maksimissaan 16 osallistujaa, tapahtuu paritus sveitsiläisellä systeemillä, muutoin käytetään mcmahon-järjestelmää. Peliajat ovat 1 tunti + 30s japanilainen byo-yomi (x 3).

Nuorten SM-kisojen pääturnaus voidaan pelata viiden kierroksen mittaisena satavarmasti vain siinä tapauksessa, jos saadaan vähintään kuusi osallistujaa. Tätä pienemmällä osallistujamäärällä joudutaan turnaus todennäköisesti pelaamaan pienemmällä kierrosmäärällä. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että täyttä viiden kierroksen turnausta ei saada. Turnaus tullaan joka tapauksessa järkkäämään. Jos pääturnaus pelataan esim. 3 kierroksen mittaisena, voivat pääturnauksen pelaajat tulla sunnuntaina pelailemaan sivuturnaukseen. 

Sivuturnaus on EGF C-luokkaa ja pelataan japanilaisin säännöin, tasa-alkupelein, komin ollessa 6,5 pistettä valkealle. Paritus mcmahon järjestelmällä. Sivuturnaus pelataan 25 minuutin pääajalla ja 15s (x 3) byo-yomilla.

__Virallinen aikataulu, joka tulee ehkä muuttumaan, on seuraava:__

R1 10.45
Pöytä 1 Bean-Sampo
Pöytä 2 Samuel-Jerry

R2 13.00
Pöytä 1 Bean-Jerry
Pöytä 2 Samuel-Sampo

R3 15:15
Pöytä 1 Bean-Samuel
Pöytä 2 Jerry-Sampo

Klo 21 alkaen kertsin peli-ilta. Sunnuntaina pelataan lisäpelejä, jos voittaja ei kolmen kierroksen jälkeen ole selvinnyt. 


Kisat järjestää YliGo. Järjestelyistä vastaa Arto Heikkinen, jolta voi myös kysellä lisätietoja tapahtumasta. Sähköpostiosoite on etu.suku at live.com. Puhelinnumero on nolviisnol-3043850.