Pelin kirjaaminen ei välttämättä ole ihan selvää ensikertalaiselle. Asiaa helpottaa huomattavasti esim. Palmin omistaminen, mutta paperillakin on selvitty jo ihan hyvin muutama sata vuotta...

Ei ole mikään pakko käyttää wirallisia, japaninkielisiä kirjauslomakkeita, vaan ihan ruutuvihkollakin pärjää yllättävän näppärästi. Erilaisia kirjauslomakkeita (kifupohjia) löytyy myös verkosta:
* [http://cristal.inria.fr/~doligez/go/]
* http://www.tky.hut.fi/~pogo/download/kifu.png
* [http://www.gowrite.net/download/kifu.pdf]

!Ohjeita

* Valkoisen siirrot ympäröidään. Tämä voi olla hieman epäintuitiivista, mutta näin kuulemma on. Täydessä kifussa tämä on selkeämmän näköistä.
* ''Ko'' merkitään joko laitaan tai alle. Merkintä on tyypillisesti "45 -> 25" tarkoittaen "kivi 45 pelattiin siihen, minne 25 pelattiin", tai sitten hieman modernimpi "45@25". Englanninkielisessä kirjallisuudessa näkee myös termiä "45 at 25".
* Kirjaaja __saa__ kysyä pelaajilta kuinka jokin sekvenssi meni, jos hän tipahtaa kärryiltä.
* Pelissä viimeiseksi pelatun kiven numero ja koordinaatit merkitään erikseen kifuun johonkin sopivaan kohtaan (havaittu hyväksi ideaksi käytännössä!)


!Kannettavat

Kannettaville tietokoneille löytyykin sitten jo suurehko määrä kaikenlaisia softia, sillä käytännössä kaikki go-ohjelmat osaavat kirjauksen ja siirron SGF-formaattiin.

!PDAt

PDA:t ovat loistava apu pelien kirjaamisessa.

* Palm-käyttiksille löytyy [PilotGOne|http://minas.ithil.org/pilotgone/pilotgone.html]
* PocketPC-laitteille löytyy [PocketGo|http://groups.msn.com/PocketGo/_homepage.msnw?pgmarket=en-us]
* Psionin laitteille on saatavissa "[Went|http://www.psionplace.com/software/series5/Went-2000-06-08-psion-series5.html]".
Matkapuhelimiin (Java MIDP) löytyy 
* [mGo|http://mgo.sourceforge.net/mgo.home/pmwiki.php/Main/HomePage]
* [GOWriteME|http://mobile.gowrite.net]