Pempu, Assu, Juho ja Anttoni ovat lähdössä, reittibusseilla la-ti 22.-25.2. Tulee iso turnaus, tällä hetkellä 213 ilmoittautunutta.
-----
Ajateltiin Pempu ja Assu matkustaa [Pietariin turnaamaan|https://gofederation.ru/tournaments/182601843] Turnaus näyttäisi olevan poikkeuksellisesti sunnuntaina ja maanantaina. Venäjällä on maanantaina [pyhä|https://www.timeanddate.com/holidays/russia/fatherland-defender]. Turnauspaikka on Hotelli Holiday Inn ja heillä on turnauksen osallistujille kahden hengen huone 3000 ruplaa yö (42€).

Pietariin pystyy nykyään matkustamaan ilmaisella sähköisellä viisumilla. HUOM! Ilmainen e-viisumi __ei__ toimi vielä Allegro junassa. Viisumia (normaalia tai e-viisumia) haettaessa on matkavakuutus pakollinen.

Emme ole vielä päättäneet miten matkustamme Helsingistä Pietariin. Vaihtoehtoina on mennä minibussilla matka-ajalla 7-8h joka maksaisi 800-1200 ruplaa (12-17€) suuntaansa. Matka-ajasta johtuen matkaan on lähdettävä edellisenä päivänä klo 11:00 ellei halua herätä yöllä rajalla, jolloin voi ottaa myös illalla klo 20:00 lähtevän minibussin joka on perillä Pietarissa noin aamu neljältä. En ole vielä täysin varma miten lauantaina lähteminen (turnaus alkaa sunnuntaina) vaikuttaa minibussien aikatauluihin tai hintoihin. Tässä lista [Bussiyhtiöistä|http://bustrip.spb.ru/?city=16]
Minibussilla matkustaminen ilman herätystä rajalla vaatii siis myös la-su yöksi majoituksen. Bussilla tai minibussilla matkustaessa pystyy hyödyntämään ilmaista e-viisumia. 

Toinen mahdollisuus on maksaa normaalista viisumista 89€ ja ottaa allegro joka maksaa 30€ suuntaansa matka-ajalla 3,5h. Allegrolla joutuu myös matkustamaan päivää aikaisemmin Pietariin, mutta pystyy ottamaan junan joka lähtee 19:00 ja on perillä Pietarissa 23:30. Majoitus kannattaa siis olla myös la-su yölle. Allegrossa käy siis vain normaalin viisumi, jonka käsittelyssä menee 8 arkipäivää 

Jos löytyy kiinnostuneita matkalle mukaan niin huudelkaa tänne. 

Kommentit: Minä ([Pempu]) kallistun aika vahvasti minibussin kannalle.\\
-----
wink,wink.\\
Ilmaisia urheluviisumeit luultavasti saa kunhan ilmottelee venäjän go liitolle.