Kuulin Brnossa käydessäni Guo Juanilta, että Ranskan go-kesäleirillä on kivaa. Viime vuonna leiri [järjestettiin| http://ffg.jeudego.org/2002/STAGE/e_locat.html] Pyreneiden rinteillä Etelä-Ranskassa lähellä Paun kaupunkia. Viikon täysihoito (kolme ateriaa päivässä) maksoi 290 euroa. Hintaan sisältyi ammattilaisopetusta. Opetusta on eri aiheista ja sitä on monta tuntia päivässä. Opettajina oli korealaisia ammattilaisia ja muutama eurooppalainen huippupelaaja. Aloittelijoita ja heikompia varten oli Denis Feldman, 3 dan, Ranskasta. Leirillä on kaksi turnausta, pääturnaus, jonka pelit ovat aamupäivällä ja viisikierroksinen viikonlopputurnaus. 

Ranskan go-leiri on sikäli mielenkiintoinen, että sattumoisin Ryanair lentää Lontoosta Pauhun, joka sijaitsee 30 kilometrin päästä leiriltä. Lentojen hinta oli äsken hakemillani tiedoilla reitillä Tampere-Lontoo-Pau-Lontoo-Tampere kokonaisuudessaan veroinen kaikkineen 188 euroa. Viikon leirihinnaksi tulisi siis 478 euroa ja kahden viikon hinnaksi 768 euroa.

Guo Juan sanoi, että leiri järjestetään ensi vuonna samassa paikassa. Normaalihintaiset lentoliput maksanevat yhtä kauas noin 2-2.5 kertaa enemmän. 

-- Markku