Pitkän ja hartaan pohtimisen jälkeen [SGL|SuomenGoLiitto]:n hallitus on saanut aikaiseksi luonnoksen GP-sarjan uljaaksi tulevaisuudeksi: [http://users.tkk.fi/~eseurane/SGL/] . Nyt hyväksytty hallituksessa.

Keskustelua/kysymyksiä/kommentteja/ehdotuksia aiheeseen liittyen voi harrastaa alla.
----

Ihan uteliaisuudesta, miten esitys aikoo poistaa nyky-GP:n suurimman ongelman, sen että homma ei nollasummapelinä oikein toimi? Siis jos turnaukset maksavat GP-palkinnot, niin sehän on turnauspalkinnoista pois, tai toisesta näkökulmasta turnausten riviosallistujille ylimääräinen kulu, joka siis käsittääkseni keskustelusivulla todettiin kaikkein suurimmaksi ongelmaksi.

-- DonOlli, 12.12.2005

Jos lukee esityksen tarkemmin ja laskee rahasummia havaitsee, että tuota ongelmaa ei ole. Selitystä ei Esa vielä laittanut: sponsoreilta on luvassa rahaa joka kattaa arviolta 40%-60% koko potista. 

-- [Matti], 12.12.2005

Pikaisesti luettuna tuo näyttää hyvältä esitykseltä, kiitoksia tekijöille.

Rahasta sen verran, että jos turnaukseen osallistuu 30 henkilöä niin SGP/GP-maksut ovat 2€/1€ lisä osallistumismaksuun. Tuon ei pitäisi olla ylipääsemätön summa varsinkaan kun sitä vertaa matkakustannuksiin. Rahan haaskuultahan se tietysti tuntuu sellaiselta joka osallistuu vain muutamaan turnaukseen vuodessa.

Ainoa ongelma jonka keksin on väliinputoajien joukko, joka yltää SGP-pisteille pari kertaa vuodessa ja ei siten pärjää sarjassa eikä pörssissä.

-- [Miika Hannus], 12.12.2005

Saahan turnaus noita palkintojakin maksua vastaan eli kustannus ei ole ihan niin suuri vaan enemmänkin järjestäjien päätäntävallan ulkopuolella olevaa palkitsemista. Hyvin menestymällä voi silti saada tuon palkinnon.

SGP turnaukset ovat määrällisesti vähemmistö ja top8 (SGP pisteitä saavat) on noissa isoimmissa turnauksissa dan-populaatiota ja nousevia kyupelaajia. Kumpikaan näistä ryhmistä eivät sinänsä kaipaa GP-kannustinta, koska ovat muutenkin palkinnonsaajaehdokkaita. GP-pörssiin saa pisteitä myös kaavailujen mukaan 10-15:sta turnauksesta ja lähellä kärkeä oleva pelaaja voi joutua tämän "uhriksi" pärjäämällä erinomaisesti, josta yleensä palkitaan muulla tavalla. 
Itse näen väliinputoajajoukon enemmänkin siirtymävaiheen porukaksi, joka on nousemassa kohti kansallista huippua ja joiden motivaationa on se kilpailullinen pärjääminen kovia vastaan enemmän kuin pikkupalkinnot. 

-- [Jari Koivikko] , 12.12.2005

Onkohan tämä hiljaisuus tulkittava siten, että kukaan ei keksi syitä miksi tämä ei olisi hyvä systeemi GP:lle? Eli toisin sanoen on hyvä ja täyttää Tavoitteet kohdan määritelmät. 

Koska vuosi on lähestymässä loppua ja sarjan osakilpailuista ensimmäiset melko lähellä, on tärkeää saada lyötyä lukkoon, että turnausjärjestäjät voivat hyödyntää ja varautua tilanteeseen.

-- [Jari Koivikko] , 14.12.2005

Hyvältä näytti tuo suunnitelma.

Mitkä turnaukset on ens vuonna tulossa SGP-turnauksiksi, paikka ja ajankohta?
Kiinnostais näin etukätteen tietää, ni voimme sit Oulussa arpua että mikä meijän turnauksista soppii SGP-turnaukseksi. Hienoa olis jos voisimme saaha SGP-turnaukseksi Älypelit, joka on lokakuun loppupuolella, mut jos kaikki muutkin SGP-turnaukset ajottuu vuojen loppuun, ni sitten voipi olla heikkoa, ko ois varmaan asiallista sijottaa SGP-turnaukset tasasemmin ajallisesti.

-- [tii], 14.12.2005

Minäkin pidin siitä suunnitelmasta.

-- [Markku Jantunen], 14.12. 2005 

Tässä pieni hahmotelma julkisuudessa olevista tiedoista:

__Helsinki__: Takapotkun turnaussivulla on optionaalisena GP (jos valitaan) ja on __helmikuun puolessa välissä__. 

__Tampere__: perinteikäs turnaus Kani6 on ollut __syksyisin marras-joulukuussa__.
*Vuonna 2006 Kani6:n korvannee lokakuun puolivälissä oleva Tampereen TPEGT. -- [Matti]

__Turku__: Turku GP:n nimellä ainakin aiemmin ollut turnaus lienee nytkin oiva ehdokas ja sen paikkana oli tänävuonna __kesäkuu__. 

__Oulu__: Älypelit __lokakuun lopussa__.

__Viides paikka__: ei tiedä kiinnostuksen aiheita, mutta jos Tengen haluaa mukaan Yläkaupungin Yön niin ajankohtahan on __toukokuu__. Tengenillä on myös Kuopiossa osasto joten sekin voisi olla mahdollinen. Sitten PoGon turnaukset (Espoo), mutta se voidaan tulkita liian olevan liian lähellä Helsinkiä. Muilla paikkakunnilla ei ole turnaustoimintaa tiedossa. 

Huomioitavaa: PM pääsiäisenä, kongressi heinäkuussa, SM-kisat alkusyksystä

Tätä listaa __saa__ muokata/päivittää tietojen osalta.

-- [Jari Koivikko] , 14.12.2005

Jos Tampereen SGP-turnaus on 2006 lokakuun puolessa välissä, niin Älypelit ei sit oo järkevä SGP-turnaus (vaikka se kyllä on meidän turnauksistamme se, jonka voisimme kaupungin toiveiden takia liittää SGP-ketjuun, ainakin vuodesta 2007 eteenpäin.) Kunhan Tampere päättää mikä turnauksista on siellä SGP, niin met otamma sitten jonkun meijän turnauksista siihen ja jos kelepaa niin otamme sitten vaikka perus GP-turnaukseksi tällä eka kerralla Älypelit. Näin siis miun kuutioinnin mukkaan, mutta pittää vielä yhessäki meijän päättää.

-- [tii] , 15.12.2005

Jos Tampereelle tulee [TPEGT|http://www.european-go.org/toyotatour/]-turnaus, se järjestetään Kanikutosen tilalla. Turnauksen tarkka ajankohta riippuu koko TPEGT:n aikataulusta, eikä sitä vielä tiedetä.

-- [Antti Tarvainen], 15.12.2005

[Tampereen TPEGT|http://www.eurogofed.org/gotour/calendar.htm] näyttäisi oleva 13-15.10.2006. Älypelit on varmaan aika lailla samaan aikaan.

-- [Miika Hannus], 15.12.2005

Sivun ylälaidan urlissa oleva vahvistettu. 

-- Jari Koivikko

Huomaan voittaneeni GP-palkinnon Turussa, mutta palkinto jäi silloin saamatta. Palkinto jäi jakamatta myös Oulussa keväällä, tosin tietääkseni he ovat jo palkintonsa saaneet. Ainut SGP/GP turnaus jossa palkinnot on jaettu oli Takapotku, jossa asiaa varmaan helpotti kirjojen myyntipiste. Oulussa saatiin pisteet laskettua palkintojenjakoon mennessä, Turussa pisteenlaskua ei taidettu harrastaa.

Ja nyt itse asiaan, eli voisiko liitto hieman selventää kenen vastuulla on mikäkin homma ja miten kaikki sujuisi helpommin. Joku näyttää jo laskevan [pisteet|http://users.tkk.fi/~eseurane/SGL/SGPGP/GP.html] tosin hieman jälkikäteen. Eli onko tarkoitus jakaa palkinnot aina jälkikäteen vai jo turnauksen palkintojenjaon yhteydessä? Jos jälkikäteen, niin mistä ne saa? Jälkimmäisessä tapauksessa turnausjärjestäjiä voisi informoida että homma hoituisi seuraavilla kerroilla oikein.

-- [Miika Hannus], 30.8.2006

Hyviä kysymyksiä. Katsotaan, jos saadaan vastauksia kehitettyä syksyn aikana. Mitä sun palkintoon tulee, niin laita vaikka mulle mailia, niin hoidetaan se asia kuntoon.

-- [AnttiHolappa], 31.8.2006