!!FAQ

!Ilmoittautuminen

Tunauksen pääsivulta löytyy linkki ilmoittautumiseen josta taas tilinumerot jne. 

!Miksi ihmeessä tämmöinen turnaus?

Tavoitteena on olla Suomen suurin, hauskin ja paras kansainvälinen turnaus. Että kaikilla osallistujilla olisi mahdollisuus pelata sopivan haastavia pelejä ja saada hieman lisäopetusta go:n jalossa taidossa.

!Tasakomi?

Jigo on ystäväsi. :-)

!Olen (5k/10k/15k). Miksi kannattaisi tulla danien teurastettavaksi?

Öö... Koska se on hauskaa? No jaa, vakavammin ottaen, kannattaa pitää mielessä kaksi asiaa: ensinnäkin tällaiseen turnaukseen saapuu ihmisiä pitkin poikin Suomea, ja nimenomaan hyviä pelaajia. Turnaukset ovat siis oikeasti erinomainen tapa oppia, koska pääset pelaamaan itseäsi parempia vastustajia vastaan. Kerhopelissä joku voi erehtyä ottamaan rennostikin, mutta turnauspeleissä pääset näkemään viimeiseen asti vietyä taisteluhenkeä. Voit siis olla vakuuttunut siitä, että jokainen vastustajasi tekemä siirto on paras minkä hän osaa. Mikä tietysti tarkoittaa sitä, että joudut itsekin pelaamaan parastasi. Ja loppujen lopuksi molemmat oppivat hyvin, hyvin paljon pelin ja sen läpikäynnin aikana. Paikalla olevia dan-pelaajia kannattaa kysyä kommentoimaan pelejä. 

Toinen huomionarvoinen seikka on, että kierroksia pelataan kuitenkin vain viisi. Jos siis samanvahvuisia ihmisiä on tarpeeksi paikalla, todennäköisesti pääset pelaamaan heidän kanssaan melkein kaikki pelit. Ja jos taasen pärjäät, niin joudut pelaamaan hieman vahvempia vastaan, mutta todennäköisesti sinua ei kuitenkaan pariteta esmes 20 kiveä vahvempaa vastaan... :-). Oikea tapa suhtautua asiaan on siis tulla turnaukseen, ja ottaa kaveri kans!

OK, kolmas asia vielä: turnauksen pelit kestävät yhteensä noin 15 tuntia (olettaen että käytät kaiken varatun ajan). Viisitoista tuntia intensiivistä go:ta! Jos go oikeasti kiinnostaa, niin tämähän on loistavaa! Harvoin tulee oikeastaan keskityttyä näin paljon - kuinka moni käyttää 15 tuntia edes viikossa, kahdessa pelaamiseen?

''Alennettuun maksuun oikeutettuja: ... ja 30-13 kyu. (Maksuhetken tilanteen mukaan.''  Tarkoittaa tosiaan sitä, että ei menetä alennusta, jos maksaa ollessaan tuon vahvuinen ja sitten vahvistuu ennen turnausta. Tarkista myös tuoreimmalta turnaussivulta millä perusteilla alennuksia on. 

!Tulen Tampereelta/Oulusta/Japanista/Vantaalta/tosi kaukaa, järjestyykö majoitusta?

Ota yhteyttä hyvissä ajoin turnausjärjestäjiin, niin katsotaan saadaanko järjestettyä perinteistä perhemajoitusta.

__Turnausorganisaatio arvostaisi, jos pääkaupunkiseutulaiset kykenisivät tarjoamaan [majoituspaikkoja|TakapotkuMajoitus] vieraspaikkakuntalaisille. Jos näin voit tehdä, olisitko ystävällinen ja lisäisit [majoitus-sivulle|TakapotkuMajoitus] tiedot.__

!Minulla ei ole kynää ja tuloslipuke pitäisi täyttää. Mitä teen?

Tule vastustajan kanssa turnaustoimistoon. Siellä on kynä. Älä häiritse niitä jotka vielä pelaavat peliään.\\
''(Voittajalla on aina oma kynä mukana, pelin hävinneellä se ei tunnu löytyvän mistään ;)  /Vesku/