!Tampereen mestari 2009 on Timo Viitanen

Timo Viitanen voitti ensimmäisen finaalipelin ja täten mestaruuden. Onnea mestarille!

!Finaali TTY:n Zipissä lauantaina 17.10. (ja mahd. lauantaina 24.10.) kello 15 

Tampereen mestaruus-cupin 2009 karsintaosuus on päättynyt. Finaali koostuu yhdestä tai kahdesta pelistä. Ensimmäinen finaalipeli järjestetään lauantaina TTY:n ravintola Zipissä (Kanikuutosesta tuttu paikka) 17.10. 2009 kello 15. Mahdollinen toinen finaalipeli pelataan täsmälleen viikkoa myöhemmin samassa paikassa lauantaina 24.10. kello 15. Finaalissa pelaavat tuplaeliminaatio-cup -turnauksen voittamattomien lohkon voittaja Timo Viitanen ja kerran hävinneiden lohkon voittaja Markku Jantunen. Voittaakseen finaalin Timo Viitasen tarvitsee voittaa yksi peli ja Markku Jantusen kaksi peliä.

Peli kirjataan ja lähetetään KGS:n Sauna-huoneessa. Näin ollen paikalle ei kannattane vaivautua hankalan matkan päästä vain, jotta näkisi pelin.

!Turnaus alkoi tauon jälkeen 15.7. 2009

!Turnaus on alkanut

[Turnaussivulle|http://challonge.com/tampereenmestaruuscup2009] päivittyy turnauskaavio ja kaikki muu.

[Tuloksia|TuloksiaTampereenmestaruus-cup2009]

!Turnausformaatti

Tampereen mestaruus-cup 2009 pelataan tuplaeliminaatio-cup -muodossa. Kysymyksessä on siis cup-turnaus, jossa hävittyään pelin, pelaaja putoaa häviäjien cupiin ja siinä hävittyään ulos koko turnauksesta. Lopuksi voittajien ja häviäjien cupeissa on jäljellä molemmissa yksi pelaaja, jotka pelaavat finaalin. Finaalissa on kaksi peliä. Finaalin voittaakseen voittajien cupin voittaneen tarvitsee voittaa vain yksi peli, kun taas häviäjien cupin voittaneen tarvitsee voittaa molemmat pelit. Turnaus on avoin Tampereella tai Tampereen seudulla asuville.

!Aikataulu

Turnauksen pelit pelataan paikassa ja aikana, jonka paritetut pelaajat sopivat keskenään. Pelit on kuitenkin pääsääntöisesti pelattava viikon kuluessa parittamisesta. Poikkeuksena on Euroopan go-kongressi, jonka aikana 25.7. - 9.8. pelejä saa pelata mutta ei ole pakko. Turnaus alkaa heinäkuussa viikolla 29 eli maanantaina 13.7. alkaen. Ilmoittautumisen deadline on sunnuntaina 12.7. 2009 klo 23.59.

!Pelit

Perusaika on 60 minuuttia ja lisäksi kanadalainen byo-yomi 25 kiveä viidessä minuutissa. Kaikki pelit ovat tasa-avauspelejä ja komi on valkean hyväksi 6,5 pistettä. Pelit pelataan laudalla kasvotusten. Netin kautta pelattuja pelejä ei hyväksytä. Pelit ovat EGF:n C-luokan pelejä finaalia lukuun ottamatta (finaalipelit A-luokkaa, koska ne järjestetään sovitussa paikassa ja kunnolla tuomaroituna myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana) ja turnaus lähetetään EGF:n tietokantaan. Jos turnaukseen kuuluvia pelejä pelataan peli-illoissa, tuomaroinnin järjestäminen on helpompaa, mutta pelejä voidaan pelata aivan missä ja milloin vain. Jos tulee epäselvä tilanne, jota ei osata selvittää, peli on joko kirjattava ylös tai laudasta on otettava esimerkiksi kamerakännykällä kuva. Tuomari (= Tuomo(?), jonka ollessa jäävi esim. Teemu(?) tai allekirjoittanut (Markku)) ratkaisee tilanteen. 


!Lisätietoa

Turnaus on maksuton ja voittaja on oikeutettu Tampereen mestarin arvonimeen. Parituksen ja turnauskaaviot hoitaa   [Challonge|http://challonge.com/] -sivusto. 

[Ilmoittautuminen|TampereenMestaruus-Cup2009Ilmoittautuminen]

----
Ehdottaisinpa aikataulun ja avoimuuden puutteessa C-luokkaa: "class C - casual or club tournament recognized by EGF member time limit requirements: adjusted time minimum 30 minutes, basic time minimum 25 minutes weight for inclusion to EGF ratings: 0.50x"
 
-- [Vesa] 3.7.2009

Avoimuuden puute ei merkitse mitään, koska moni muukin turnaus on suljettu ja silti A-luokkaa. Aikataulu tässä turnauksessa on, joskin se on tavanomaisesta poikkeava tavalla, joka vertautuu YliGo Openin aikatauluun, joskin YliGo Open ei ole mestaruusturnaus ja peliajat rajaavat YliGo Openin yksikäsitteisesti C-luokan turnaukseksi. Ennakkotapauksia ei taida olla, joten näillä mennään, kunnes EGF:n "Ratings Committee" toisin päättää. Varmuuden vuoksi turnauksen alkua voitaisiin sopia tarkemmin finaalin järjestelyistä, jotta ainakin se varmasti täyttää EGF:n A-luokan määritelmän. Laitan lähettäessäni turnauksen tulokset kommentteihin kuvauksen turnauksesta.

-- Markku, 4.7. 2009

Hei, kun YliGo Cupiin verrattiin, niin pitää vähän täsmentää siitä. YliGo Cup on YliGolla keväisin pelattava kerhon mestaruusturnaus. Turnauksen ajat ovat yleensä B-luokkaa ja finaalissa A-luokkaa, mutta koska turnauksen formaatin vuoksi osa turnauspeleistä tosiasiallisesti pelataan heikommissa ja epävirallisemmissa olosuhteissa kuin A- ja B-luokan viikonlopputurnauksissa, niin YliGo Cup on joka vuosi lähetetty C-luokan turnauksena.

-- Janne, 4.7.2009

Kiitos täsmennyksistä. Näyttää siltä, että finaalia lukuun ottamatta tämä turnaus kannattaa lähettää C-luokassa. Finaali voidaan järjestää muodollisesti eri turnauksena ja tasokkaammin, joten se voi olla A-luokassa.

-- Markku, 4.7. 2009

Mikä on ilmoittautumisen deadline? (Turnausinfossa lukee vielä että pelit ovat A-luokan pelejä.) --Suvi

Olkoon ilmoittautumisen deadline 12.7. 2009 klo 23.59. 

-- Markku 5.7. 2009

Challongen [kaaviossa|http://challonge.com/tampereenmestaruuscup2009] näyttäisi olevan bugi. On mahdollista, että pelaajat 8 ja 9 kohtaavat toisensa uudestaan jo häviäjien bracketin toisessa vaiheessa (kummankin pelaajan kolmas peli). Sama pätee pelaajiin 7 ja 10. 

Oikein olisi, että uusintaottelu olisi mahdollinen vasta kierrosta myöhemmin, siis siten että kaavion paikat "Loser of A" ja "Loser of B" vaihdettaisiin keskenään.

Myöhemmissä vaiheissa en huomannut vikaa, vaan enpä kovin tarkasti katsonutkaan.

-- Bass, 2009-07-13

Ehdotuksia, Bass? Tuo ei kuitenkaan ole bugi vaan epäoptimaalisuus ja turnaus on jo käynnissä.

-- Markku, 13.7. 2009

Vois ilmoittaa Challongelle että niitten kaaviossa on vikaa, ja sit katsoa, viitsiikö ne korjata sen. Minusta huonot järjestelmät (ja huonot paritukset, joista tässä enemmänkin on kyse) kannattaa korjata, ainakin silloin kun se ei maksa (vielä) mitään. Rikkinäiseksi tämän kaavion siis tekee se, että se ei täytä hyvälle paritukselle asetettua ehtoa "vältetään uusintaottelua mikäli mahdollista". Erityisen tylyksi tämä muuttuu nimenomaan tuplaeliminaatiossa, josta voi joutua ulos häviämällä samalle pelaajalle kahdesti: jos siinä välissä ei edes ole yritetty välttää uusintapeliä, on oltu aikas ilkeitä pelaajille.

Lyhyemmin: minusta tuo pitää korjata.

-- Bass, 2009-07-13

Ok. Tehdään niin.

-- Markku

Nyt näyttää paremmalta, akuutti bugi on korjaantunut, ja enää kenenkään turnaus ei katkea kolmeen peliin, joista kaksi on samaa pelaajaa vastaan. Tilalle tuli tosin uusi, vähäisempi häiriö: peleistä C ja E joutuu nyt losers bracketin vasempaan reunaan. Parempi olisi, että sinne joutuisi peleistä D ja F, ja peleistä C ja E pääsisi suoraan losers bracketin toiseen vaiheeseen.

Tämä siksi, että peleistä C ja E tulee losers brackettiin pelaaja, joka on oikeutettu parempaan asemaan kaaviossa kuin pelin D tai F häviäjä. Pelit C ja E nimittäin taatusti häviää joko a) pelaaja, joka on seedattu korkeammalle kuin pelin D tai F häviäjä, tai b) pelaaja, joka on pelannut (ja voittanut) yhden pelin enemmän kuin pelin D tai F häviäjä.

Tuolla tämänhetkisellä voi sinänsä kyllä jo jatkaa, on erittäin epätodennäköistä, että tuo jäljellä oleva häiriö pilaisi kenenkään turnausta.

-- Bass, 2009-07-15

Kiitos, Tuomo. Pelattakoon sitten tällä, koska korjauksien kierre voi viivästyttää turnausta vielä paljon lisää. 

-- Markku, 15.7. 2009