!!Ehdotus lyhyesti

* kyu-tasoilla käytetään nykyisenkaltaista luokitusjärjestelmää, gorreista luovutaan kokonaan.
* dan-tasoilla luovutaan nykyisenkaltaisista luokituksista kokonaan ja käytetään pelkästään gorria.

!!Käytännössä

* EGF:n gor-kantaan lähetetään ainoastaan danien välisiä pelejä niillä luokituksilla, jotka lähinnä vastaavat heidän gorrejaan.
* Kaikki uudet dan-pelaajat tulevat systeemiin resetillä:
** Deflatoitumista voidaan korjata säätämällä sitä luokitusta, jolla uudet dan-pelaajat ensimmäisen kerran ilmoitetaan EGF:n gor-kantaan.


** Vielä parempi olisi, jos gorriin saataisiin maakohtainen muunnos, jota käytetään saamaan ulkomaalaiset pelaajat samalle viivalle. Valitettavasti sellainen on luultavasti mahdotonta.

!!Syitä

* Suomen dan-populaatio kasvaa, josta on se seuraus, että kohta kaikki 3-danitkaan eivät pääse ylimpään McMahon-ryhmään isossa suomalaisessa turnauksessa, eikä ylimmän McMahon-ryhmän kokoa ole tarkoituksenmukaista kasvattaa turhan suureksi. Tällöin tarvitaan systeemi, joka pystyy osittaisjärjestämään kärjen. Parasta olisi, jos Suomessa olisi Suomen sisäinen oma systeemi, mutta sellaisen tekemiseen ja ylläpitämiseen ei taida olla resursseja, joten täytyy käyttää sitä, mitä on.
* Kyu-tasoilla gor-systeemiä ei kannata käyttää, koska pelaajien kehittyminen on nopeaa ja turnauksissa saatetaan käydä harvoin.
* Nykyisenkaltainen luokitussysteemi dan-tasoilla on ongelmallinen, koska siinä luokitus perustuu liikaa harvojen vahvojen pelaajien mielipiteeseen. Tällöin pelityyleillä voi olla liian suuri merkitys.

--[JaakkoSärelä], 6.5.2008

----

Ei ollenkaan hullumpi ehdotus. Vastustan jyrkästi. --[Bass]

----

GoReja voidaan nytkin käyttää huippuryhmän muodostamiseen. Mutta asia jätettäköön turnausjärjestäjien harkintaan. Luokitukset olkoon osaksi ansiomitaleita, kuten nytkin. Ainakaan minä en haluaisi ruveta repimään prenikoita kenenkään rinnasta.

Mikäli Suomessa halutaan pyörittää omaa sisäistä pistesysteemiä vaikkapa kärjen järjestämiseksi, toteutus ei ole liene suuri ongelma. Turkusarjassahan jo käytetään ohjelmaa pelien tulosten kirjaamiseen. Muuttaa tarvitsisi vain tapaa, jolla pisteet lasketaan, jos välttämättä halutaan.

-- Markku, 6.5. 2008

----

Vaikka ehdostus on hieno ja parannus nykyisestä, vastustan sitä. Mielestäni oikea askel olisi ensin hyökätä korjaamaan gor-järjestelmän puutteita eikä lakaista ongelmia tietyssä mielessä maton alle. Osittaisia ratkaisuja ongelmaan on jo olemassa ([1|http://research.microsoft.com/mlp/apg/trueskill.aspx]&[2|http://remi.coulom.free.fr/WHR/]&[3|http://math.bu.edu/people/mg/glicko/]). Tarvitsisimme vain sovelluksen gohon (Itseasiassa [2|http://remi.coulom.free.fr/WHR/] käsittelee gokgs-dataa, mutta ei ole vielä tarpeeksi go-spesifi).

* Olisi hienoa, jos gor-järjestelmää voisi parantaa. Minusta se kuullun perusteella vaikuttaa kuitenkin liian vaikealta. --JaakkoS

Btw. Onko ehdotus toteutettavissa nykyisellään? Ts. Voiko "luokituselin" vaikuttaa gor-kantaan millään totutusta poikkeavalla tavalla atm?
 
--Deni, 6.5. 2008
 

Nykyisiä gorreja ei varmaan käytännössä saa mitenkään pois systeemistä, mutta jos kyuiden tulosten lähettämisen lopettaa, resetoituminen tapahtuu automaattisesti, kun pelaaja tarpeeksi kehittyy. Siirtymävaiheessa täytyisi toki miettiä, mitä tehdään esim. 1 kyuille, jos systeemissä reset määrätään esim. 2 kyu - 1 dan -siirrokseen.

--[JaakkoSärelä], 6.5.2008