!10-Jan-2009

* Lisäsin nyt mahdollisuuden upottaa SGF-tiedostoja sivuille ja katsoa niitä Eidogo-playerillä. Lisätietoja sivulta [Diagrammigeneraattori].

!08-Nov-2008

* Jaa, onkin unohtunut päivittää tätä. Täällä on siis nyt JSPWiki 2.8.0, uusin stabiili versio. Yay! Mielenkiintoisempi kysymys on, millaisia [go-plugineja|UusiaGoPlugareita] pitäisi kehittää lisää?

!18-Sep-2007

* JSPWiki 2.5.139 - lähinnä IE-yhteensopivuuspäivityksiä sekä turvapäivityksiä.

!29-Aug-2007

* Päivitin tuoreimpaan JSPWikin betaan. Odotettavissa paljon bugeja. Jos mitenkään viitsitte, failatkaa niitä osoitteeseen [http://bugs.jspwiki.org], niin minun ei tarvitse kopioida niitä käsin...

!31-Mar-2007

* Päivitin tuoreimpaan JSPWikin stabiiliin versioon. Ei merkittäviä muutoksia, mutta voinee tuntua kivemmalta käytössä.

!1-Feb-2007

* Vaihdoin Tomcatin Jettyyn tälle wikille. Tämä parantanee yleisesti ottaen wikin pystyssä pysymistä ja serverin huollettavuutta.

!1-Sep-2006

* Päivitin uusimpaan ja kauneimpaan versioon JSPWikistä. Jätän uudet featuret löydettäväksi ;-9

!1-June-2006

* Nekocon alkaa Kuopiossa. Esittelemme go:ta anime/mangafaneille Hikaru no go ja Kyborgi 009 sarjojen ansiosta.


!40-Apr-2006

* Päivitin versioon 2.4.5, jossa voi pyytää salasanansa uusimista emailitse...

* Muuten, kurantein dokumentaatio on osoitteessa [http://doc.jspwiki.org/2.4/], jossa on jos jonkinnäköistä vinkkipinkkiä siitä, mitä kaikkea tällä voi tehdä muotoilun suhteen.

!29-Apr-2006

* Päivitin uusimpaan JSPWikin versioon. Kaikenlaista on muuttunut. Valitettavasti jonkin mystisen OSX/terminal/ssh/emacs -ongelman takia en pysty tekemään suomenkielistä käännöstä ääkkösten puutteessa just nyt, joten elelkää tämän englanninkielisen kanssa hetki...

* Mikä on uutta? Ensinnäkin, ulkonäköä on viilattu hieman. Toisekseen, löytyy kaikenlaisia kivoja lisäjuttuja, kuten esimerkiksi taulukoita voi nyt sortata - kokeilkaa vaikka klikata "Nimi" -otsikkoa luokituslistassa. Lisäksi uutena on myös käyttäjätunnukset, jotka voi siis luoda itselleen tuolta yläkulman "My Prefs" -linkin takaa. Myös sivukohtaiset käyttäjärajoitteet ovat nyt saatavilla.

%%collapsebox
!Kokeile myös kätkettäviä laatikoita!

Tämän tekstin voi piiloittaa...

%%collapse
* Lista 1
** Alilista 1
*** Alialilista 1
*** Alialilista 2
** Alilista 2
*** Alijuttu 1
*** Alijuttu 2
* Lista 2
** Alilista 1
*** Alialilista 1
*** Alialilista 2
** Alilista 2
*** Alijuttu 1
*** Alijuttu 2
%%

%%

!25-Feb-2006

* Vaikuttaapi siltä, että täällä on ihan oikea WikiVandaali. Estin nyt wikiin pääsyn muutamasta IP-osoitteesta, mutta todennäköisesti se tulee takaisin. Koettakaa kestää; luultavasti se kypsyy leikkiin jossain vaiheessa.

!28-10-2005

* Mikrobitin numerossa 10/2005, sivulla 71-73, artikkelissa "Voittaako tietokone ihmisen?" komeilee goban ja muuta legendaa go:sta.

!05-09-2005

* Suoritin Suuren Muutoksen ja heitin RCS:n mäkeen backendistä. Tämän jälkeen RecentChanges-sivun pitäisi toimia ilman ongelmia (kaikki aiemmat ongelmat ovat liittyneet nimenomaan backendiin). Suomeksi: tietokanta vaihtui, toivottavasti mikään ei mennyt rikki. Sivuhistorian ''ei'' pitäisi olla kadonnut.
!27-08-2005

* Asensin pikaisen korjauksen (2.2.30), jonka pitäisi auttaa stabiilisuusongelmiin jossain määrin, sekä myös RecentChanges-kummallisuuksiin. Se kuitenkin korjaa vain oireet, ei varsinaista vikaa, joten outouksia voi vielä näkyä. Kertokaa toki.

!21-08-2005

* Urgh. Älkää hätäilkö, jos näkyy jotain kummallisia virheilmoituksia. Jossain on ilmeisesti isohkoa mätää, sillä koko kone on hidastunut oudosti. Yritämme selvittää...

!13-08-2005

* Päivitin moottorin uusimpaan versioon 2.2.29. Joitain lokalisointeja katosi, mutta ne tulevat takaisin pikkuhiljaa. Sivulle [WikiVikoja] voi laittaa huomioita toiminnasta/toimimattomuudesta.

!09-08-2005

* Jostain syystä arkistohakemiston omistajaksi oli vaihtunut root eikä www-data. Tämän takia RecentChanges sekoili pari viimeistä päivää. Pitäisi toimia taas...

!29-07-2005

* Kaikki sivut tarjoillaan nyt kompressoituna nopeuden nostamiseksi ja kaistan säästämiseksi. Jotkin antiikkiset selaimet (lue: Netscape 4) saattavat hajota, mutta sille ei mahda mitään: ei pitäisi pyytää kompressoitua contenttia jos ei osaa sitä käsitellä.

!22-03-2005
* [Luokituslista]lla mainitut [luokitusohje|http://www.kttl.helsinki.fi/msiivola/go/sgl/luokitusmaarays.html]et ovat muuttuneet. 

!15-03-2005
* Helsingin Sanomat kertoi Tiede & Luonto sivullaan: Tekoäly voittaa aina mini-gon. Artikkeli kertoo Erik van der Werfin MAGOG-ohjelmasta. Kuvatekstissä 9x9-lauta onkin asiantuntevasti 8x8 -ruutuinen. 8o)

!14-03-2005

* Lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä koneeseen murtauduttiin ja murtautuja pyyhki levyt sileäksi. Olemme palauttaneet backupit lauantai-aamulta kello 05. Pahoittelemme viivästystä (sanoi hän, pussit silmien alla).
** [Lisätietoa|http://www.ecyrd.com/ButtUgly/Wiki.jsp?page=Main_blogentry_140305_1] teknisesti orientoituneille

!14-10-2004

* Pari pientä muutosta: Nyt sekä [Etusivu]n, että [Roskapostisuodinlista]n muuttamiseksi pitää olla käyttäjätunnus asetettuna. Toivottavasti tämä hidastaa hieman spämmereitä.

!09-10-2004

* Kielsin robotteja indeksoimasta vanhoja versioita sivuista (PageInfo.jsp, Diff.jsp, vanhat versiot). Tämä ei hidasta spämmääjiä, mutta ainakin sillä ei saa enää saa samaa hyötyä kuin aiemmin.
* (Myöhemmin samana päivänä) Kirjoitin spämmifiltterin ja asensin sen tänne. Toimivuudesta odotamme innolla kommentteja... Jos voisitte stressitestata sitä, olisin kovasti kiitollinen. Lisätietoja sivulta [Roskapostisuodinlista].

!19-09-2004

* JSPWikin uusin versio käytössä. Ongelmia voi esiintyä - kommentteja sivulle [WikiVikoja].

!16-07-2004

* Päivitin uusimpaan JSPWikin alpha-versioon massatestausta varten. Olkaatten hyvätten ja kokeilkaa. Huomatkaa erityisesti hyvin paljon nopeutunut haku ja kyky [upottaa CSS-koodia|TextFormattingRules] suoraan tekstin joukkoon.

!09-07-2004

* Enpäs meinannut [huomatakaan|http://www.ecyrd.com/statistics-fingo.html]:\\
 __Successful requests for pages__: 1,045,172\\
 Miljoona kävijää! Jee!


!21-toukokuuta-2004
*Goban pääsi Savon Sanomien etusivulle. Lehteen tuli ihan mukavan tuntuinen artikkeli ja sattuneesta syystä minulla on muutama kappale lehteä jos vaikka joku sellaisen haluaisi. Kyseessä on siis perjantain 21.5 Savon Sanomat. Tengenille menee yksi kappale. 
*Sama juttu julkaistiin myös seuraavan viikon keskiviikkona Keski-Suomalaisessa, mutta goban ei päässyt kanteen.

!15-Jan-2004

* Ääliöt rynnivät kilvan katsomaan [hampurilaisia|http://www.ecyrd.com/ButtUgly/Wiki.jsp?page=HowToMinceAHamburger], joten valitettavasti suomigo.net on hieman tahmassa. Pahoittelemme ja toivomme, että vaiva menee ohi kohtapuoleen.
* ''20:57:'' Ääliöitä riittää, joten vaihdoinpa moottoriksi Tomcat 5:n, jonka pitäisi olla vikkelämpi. Ainakin tällä hetkellä vaikuttaa lupaavalta. Kertokaa ongelmista, vaikkapa IRCissä.

!17-09-2003

* Joensuuhun perustettu go-kerho! Vielä vasta alkutekijöissään olevan, mutta aktiivisen kannattajaporukan vetämän kerhon väliaikainen nettisivu löytyy täältä -> [Joensuu]

!05-09-2003

* Huom! Saatavissa halpoja go-välineitä! Käykää katsomassa Kaapon sivuja ->[Kaappo]
* Heivasinpa tuonne ylänurkkaan logon. Jos käytätte jotain selainta joka ei tue PNG-kuvien läpinäkyvyyttä, häviätte ja pahasti (mutta eihän kukaan sellaista enää käytä, eihän?) Jos pahasti häiritsee, joku varmaan tekee siitä läpinäkyvän GIFfin? --JanneJalkanen

!02-09-2003

* Uusi versio; tällä kertaa kehityksen alla. Ajattelin laittaa sen tänne stressitestaukseen.

!13-08-2003

* Asentelinpa uuden version softasta, lähinnä vain bugifiksejä.

!06-08-2003

* ARGH! Poistin vanhentuneita sivuja (siis sivuja, jotka viittaavat sivuun [PoistaMinut]) ja typo regexpissä hävitti liki kaikki sivut... Valitettavasti myös jotenkin maagisesti myös backup-järjestelmämme oli hajonnut sitten viime palautusten, joten niidenkin pelastamiseen meni hetki, jona Wiki oli nurin. Palautin varmuuskopion viime yöltä. Pahoittelen syvästi. -- [Janne Jalkanen].

!16-07-2003

* Asensin 2.0.49:n. [Haku|FindPage] nopeutui noin satakertaiseksi.

!07-07-2003

* Asensin 2.0.48:n. [Kertokaa|WikiVikoja], jos on yllättäviä ongelmia.

!30-05-2003

Pentti Simolan kuolinviesti tuli tänään. Pentti ei ollut ilmaantunut petankikisaan ja hänen parinsa huolestui, kun kukaan ei vastannut puhelimeenkaan. Pentti oli kuollut rauhallisesti nukkuessaan, ilmeisesti 22.5./23.5 yöllä. 

!29-05-2003

* Uusi moottori, uudet kujeet. Mm. [RSSFeed|http://www.suomigo.net/rss.rdf] muuttui juuri aika paljon reippaamman oloiseksi - se jopa kertoo mikä on muuttunut.

!12-04-2003

* Heitin uusimman stabiilin JSPWikin version tänne stressitestaukseen :-). Huomatkaa mm. huomattavasti nopeutunut haku.

!09-04-2003

* ...ja poistinpa sivut jotka viittasivat sivuun [PoistaMinut].

* Päivitys edelliseen: Oli mennyt sitten tiedostokahvat loppumaan... JSPWiki kasvanut isommaksi kuin kernelin defaulttiparameterit :-).

* (Aivan liian aikaisin aamulla): Fiksasin toivottavasti nyt viimeisetkin ongelmat, mistä mainitsin alla. Jäljet ja HTTP-sessiot pelaavat, joskin sillä hintaa, että keksit menivät jälleen uusiksi. Tosin tämä ei ole kovin vakavaa... Nyt ainakin on hyvä URL.

!08-04-2003

* Koko sivusto on nyt siirtynyt domainin {{suomigo.net}} alle. Valitettavasti tämä tarkoittaa sitä, että
** evästeet ovat kadonneet, eli joudut loggaamaan sisään uudestaan, ja
** tuossa ylälaidassa oleva "Jälkesi" -kilkatin ei toimi. Tämän fiksaan heti kun keksin miten Tomcatille opetetaan tarpeeksi asioita virtuaalihosteista. Siihen asti SuomiGo:n saa myös kiinni vanhasta osoitteesta. Mutta suosittelen päivittämään kirjanmerkit...
** Niin juu, ja tietenkin kun HTTP-sessiotuki on kadonnut toistaiseksi, niin sivulla saattaa olla tai olla olematta lukkoja, jotka eivät purkaudu automaattisesti. Korjataan...

!21-03-2003

* Poistinpa kaikki sivut, jotka viittasivat sivuun [PoistaMinut] ensimmäisellä rivillään...
* Vaihdoinpa myös nyt sivun [EditPageHelp] englanninkieliseksi, ja suomenkieliseen templateen korvasin sen sivulla [MuokkausSivunOhje]. Nyt sivulla [PMIlmoittautumislista] on siis englanninkielinen ohje jos joku menee sitä editoimaan siitä englanninkielisestä linkistä.

!10-03-2003

* Jostain syystä downgreidaaminen JDK1.3:een on aiheuttanut sen, että noin puolet diagrammeista on räjähtänyt (tulee "unknown exception" ja silleen). Tämä tapahtuu ilmeisesti jossain webiserverin sisällä, joten tätä pitää ihmetellä hetki jos toinenkin.
* (myöhemmin) Upgreidattiinpa takaisin JDK1.4:ään, mutta uusilla binääreillä. Kertokaa, pliis, heti, jos jokin ei toimi. Mielellään IRCissä /msg Ecyrd, mutta emailikin toimii hyvin.

!22-02-2003

* Uusi versio softasta, jossa on lähinnä vino pino bugifiksejä. Tarkempaa infoa vaikkapa [täältä|JSPWiki:JSPWikiDownload].

!18-02-2003

* Pientä säätöä, swappi loppui. Lievää hidastelua ja katkoksia odotettavissa loppupäivän.

!17-02-2003

* Tiedoksenne, Konqueror 3.1.0 näyttäisi toimivan nyt nätisti Wikin kanssa.

!08-02-2003

* Diagrammit generoivat nyt myös alt-tagit oikein, [Tapio Vuorisen|TapioVuorinen] ehdotuksesta.

!03-02-2003

* Nyt diagrammeissa voi merkitä kolmioilla siirtoja: Xt ja Ot (tai #t toimii myös).

!20-01-2003

* JSPWiki 2.0.20, joka lähinnä fiksaa liitetiedostobugeja. Ai niin, ja on tuossa ylälaidassa tuollainen "leivänmurujälki" siitä millä sivuilla olet viimeksi ollut.

!11-01-2003

* JSPWiki 2.0.14, joka fiksaa pahan bugin [FindPage]-toiminnossa.

!10-01-2003

* Vaihdoimma Tomcat 3.2.x:n upouuteen Tomcat 4.1.18:n, eli jos jokin lakkaa toimimasta, niin älkää ihmetelkö, vaan [nillittäkää|WikiVikoja] reilusti.
** Unohtakaa. Epästabiili paska. Takaisin Tomcat 3:een...
** Säädämme. Lievää epästabiiliutta odotettavissa.
** Nyt lienee pystyssä.

* Niille, joille pelkkä [RecentChanges] ei riitä, tarjoamme nyt myös hieman [statistiikkaa|http://www.ecyrd.com/statistics-fingo.html].

!05-01-2003

* Uusi versio softasta (2.0.12). Tässä versiossa on kaksi tärkeämpää uutta piirrettä:
** Editori asettaa Expires-, Cache-Control-, ja Last-Modified- headerit HTTP responseen. Tämän pitäisi poistaa jotkin IE-spesifiset ongelmat, joissa teksti katoilee välillä editoitaessa. Kertokaa kuinka käy.
** Konflikteja yritetään välttää sillä, että editoija lukitsee sivun aina tunniksi, ja jos joku muu alkaa editoida sivua samaan aikaan, niin hän saa varoituksen siitä että joku muu ehti jo ensin. Tämä on kuitenkin vain pelkkä varoitus - tallentaa voi siitä huolimatta.

----

!18-12-2002

* Asensin uuden version softasta, melkein mennään jo stabiilissa versiossa... :-).

!14-12-2002

* Poistin tukun sivuja jotka viittasivat sivuun [PoistaMinut].

!11-12-2002

* Versio 2.0.1 softasta asennettu. Tämä lähinnä fiksaa yhden hassun bugin [Luokituslista]lla, joka ei täyttänyt ihan kaikkia W3C:n standardeja :-). Lisäksi joitain pikkubugeja on korjattu, nothing major. [JSPWiki:JSPWikiDownload]:issa oleva ChangeLog kertonee enemmän.

!09-12-2002

* Pari pikkumuutosta: Ensinnäkin ulos osoittaviin linkkeihin liitetään nyt pieni nuoli, ja toisekseenkin niin nyt voit linkata suoraan mihin tahansa [Sensei's Libraryn|http://senseis.xmp.net] sivuun antamalla linkin muotoa [[SL:SivunNimi]. Esimerkiksi [SL:RecentChanges] tai [SL:StartingPoints].

!07-12-2002

* Rohkeasti menin sitten päivittämään liitetiedostoja osaavan version tästä softasta tänne. Sopii testata :-). Ohjeita ei vielä liiemmälti ole, loppuu impetus kesken. Klikkaamalla kuitenkin sivun alalaidasta löytyvää "Liitä tiedosto" -linkkiä varmaan tapahtuu jotain. Sivulla [Japan-Finland Rengo] on esimerkki.
* Ai niin, muutin hieman diagrammigeneraattoria. Tämä varmaan poistaa joissain tilanteissa näkyneet häiritsevät raidat.

!04-12-2002


* No niin, [UusiKokeilulista] osaa nyt myös näyttää kgs/igs -luokitukset, jos sellaisen menet itsellesi täyttämään.

!01-12-2002

* Iloista mämmiä kaikille! [UusiKokeilulista] kokeilee nyt inhimillisen suorituskyvyn rajoja ja osaa hakea EGF:n listoilta suoraan EGF-luokituspisteet. Whee :-).

!26-11-2002

* Asennettu v1.9.42, joka fiksaa ainakin yhden fataalin bugin [UserPreferences]-sivulta :-). Lainausmerkeistä ei myöskään tule enää entiteettejä... (Jos et tajunnut, älä välitä. Ei sitä ilmeisesti kukaan edes huomannut...)

!11-11-2002

* v1.9.37, joka luultavasti on hieman yhteensopivampi joidenkin epämääräisten selaimien kanssa.

!09-11-2002

* (Sama päivä, mutta illempana): Asennettu 1.9.36. Tämä käyttää GIFfien sijasta PNG-kuvia diagrammigeneraattorissa. Lisäksi joitain HTML-bugeja korjattu (taulukot suljetaan vihdoin ja viimein oikein, entiteettejä voi mainiosti tallentaa &-merkillä.)

* [Diagrammigeneraattori]a fiksattu. Toivottavasti se on nytten vähän paremmin käyttäytyvä. Samaten, muutama visuaalinen bugi korjattu.

!08-11-2002

* Asensin uuden version softasta (1.9.34). Valitettavasti jouduitte nyt koekaniineiksi,
 koska tuli samalla tehtyä aikamoinen uudelleenkirjoitus tietyistä kriittisistä osista... Toisaalta,
 nyt on ainakin [Diagrammigeneraattori] :-).\\
 Jos voisitte lähetellä [meiliä|mailto:jalkanen+jspwiki@ecyrd.com] tai hihkua vaikkapa 
 sivulla [WikiVikoja], niin olisi kiva.

!01-11-2002

* Uusi versio softasta. Nyt juokseva numerointi (kuten sivulla [Kokeilulista]) on mahdollinen. Samaten ensimmäinen askel go-diagrammeja setvivään systeemiin on otettu =).

!30-10-2002

* Uusi versio softasta, jossa etusivuksi voi nyt siis asettaa muuta kuin "Main". Uusi etusivu on loogisesti "[Etusivu]". --[JanneJalkanen]

!28-10-2002

* Meninpä sitten perustamaan tälläisen go-wikin... --[JanneJalkanen]