Palautteen perusteella Oulun kaupungin edustajat toivovat, että ensi vuoden Älypeliturnaus suunnitellaan ajoissa. Ajattelin, että aloitamme suunnittelun nyt heti, koska paikkaongelmia tän vuotiselle turnaukselle selvitellessä mulle sanottiin, että voimme saada ensi vuodelle kaupungin koulutuskeskuksen, jos ilmoitamme ajoissa. Haluaisin tarttua tuohon lupaukseen nyt kun se vielä on tuoreessa muistissa.

Turnaus pidetään lokakuun puolessa välissä Kansainvälinen Oulu tapahtuman aikaan. Alustava aikataulu on suunniteltu (kiitos Paavo), laitan sen tänne heti kun löydän se lappusen mihin se kirjoitettiin.

Alustavat palkintot ovat samat kuin aiempina vuosina eli neljälle ekalle 450 (200, 127, 75, 50) ja lopuille jollain perustein jaettuna 105. Lisäksi tavarapalkintoja ja kahdelle parhaalle oululaiselle paikka Oulun mestaruuskisoihin.

Keskustelua kaipaan sekä oululaisilta että ulukopaikkakuntalaisilta, että mitä tarvitaan etä turnaus pysyisi kiinnostavana oululaisille JA houkuttelisi aiempaa enemmän ulkopaikkakuntalaisia. Toivon mahdollisimman paljon ideoita ja mahdollisimman vähän ideoiden alasampumista ja vittuilua. Kritiikkiä ideoista ja niiden toteutuskelpoisuudesta ehtii laittaa myöhemminkin, mutta nyt ensin niitä ideoita, jookos :)

Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka jaksatte vastailla tai ehdotella asioita.

-- Tiia Kekkonen 26.10.2005

Idealistan runkokyhäelmä

 • Erilaiset kotimaiset ja ulkomaiset sarjat
  • Suomi-GP
  • Euroopan Cup
  • Oulun Mestaruuskisapaikat
 • Sivuhappeningit
  • sauna
  • haasteturnaus
 • Hyvä tiedotus
 • Koordinointi liiton turnauskalenterin kanssa
 • Juna-aikataulujen huomioon ottaminen
 • Vahva amatööri/pro vetämään opetusta/workshoppia
 • Antti ja Janne pelaamaan (danit tulee ympäri maata lahjoittamaan GoRrejaan ;)
 • Esitelmä gosta ja/tai tutustumisnurkka festarikansalle (kerho kiittää tuoreista vahvistuksista)
 • Turnausesite myös englanniksi
 • Hassuja tunnustuspalkintoja (paljon enemmän lämmittää saada joku hassu öhkömönttipatsas kuin osanottomaksun takas)

-- Tajunnanvirtaa by Gardan, 26.10.2005

Keskeinen oululaisten turnausten ongelma pääkaupunkiseutulaisen kannalta on Ouluun matkustamisen hinta. Esimerkiksi opiskelijahintaisella InterCity-junalla edestakainen matka on hieman yli 60 euroa, muille hieman yli 120 euroa, mikä todennäköisesti ylittää aika monen kipukynnyksen.

Koska tässä haluttiin villiä spekulaatiota, niin lainkaan ajatuksen realistisuudesta tietämättä tuli mieleen, että turnausta varten voisi pohtia edullista turnausbussia Helsinki-Tampere-Oulu-välille. Jos edestakaisen matkan hinta jäisi muutamaan kymppiin ja matkaa voisi tehdä muiden pelaajien hyvässä seurassa, niin se olisi aika iso bonus nykytilanteeseen verrattuna. Lisäksi, jos pelaajien matkustamista halutaan liiton, turnausjärjestäjien tai jonkun muun taholta tukea, niin yhden edestakaisen bussin tukeminen on huomattavasti järkevämpi ajatus kuin yksittäisten pelaajien matkakustannusten korvaaminen.

Luonnollisesti ajatus turnausbussista perustuu siihen, että bussimatka todella pystyttäisiin järjestämään olennaisesti junamatkaa edullisemmin, mikä voi vaatia kaikenlaisia reunaehtoja (esimerkiksi epärealistisen suurta matkustajamäärää), mutta jos pelaajamäärä jatkaa kasvuaan, niin ainakin jossain vaiheessa tulevaisuutta tätä voisi vakavasti selvittää ja mahdollisesti kokeillakin.

-- Janne Nikula 26.10.2005

Turnausbussi on hyvä idea. Bussejahan on olemassa monen kokoisia. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että parempi vertailuhinta on VR:n ryhmälippu, eikä yksilöhinta.

Olen muutaman vuonna harkinnut turnaukseen osallistumista, mutta sen on jäänyt väliin, kun on ollut paljon muitakin tapahtumia. EC- tai GP-sarja luultavasti kallistaisi vaa'an lähtöpäätöksen suuntaan.

-- Matti Siivola 26.10.2005

Ihanaa, lisää, millainen (sivu)haasteturnaus (omassa mielessä on villinä ideana pyörinyt avoin Sm 9x9 sokkogoossa, johon voitais saada kaupungilta erilliset palkinnot, ehkä ja eläkää nyt toteuttako pliis muualla tätä ideaa), muita ideoita. Bussi on toteutettavissa, jos rahoitus onnistuu, hieno idea, me katsotaan täällä sen toteuttamismahdollisuuksia. GP:hen varmaan voitais liittyä. Lisää ideoita pro-opettajista, miten sen voi turnauksen kanssa ajoittaa yhteen? Kaupungin edustajatkin tykkäsivät ajatuksesta ulkomaisista opettajista (kansainvälinen oulu) ja voivat jollain tapaa osallistua kustannuksiin ja järjestelyihin kuulemma, saa nähdä miten (saataisko vaikka majoittaa ne kaupungin vieraskämppiin, ois aika hieno etu, kun tietäis enempi pro-opejen käytännön järjestelyistä, ni vois tarkemmin miettiä). Onko väliä onko turnaus EGF A vai B (B antaa tilaa enempi muulle kuin pelkälle turnaukselle, mutta A arvokkaampi (?)) Miten me saatais ystävyyskaupungeista ja pohjois-ruotsista osallistujia? Muita ideoita?

Kiitos että ette alkaneen kriittisiksi, villejä ideoita kaivataan lisää, alas ehtii ampua sitten myöhemminkin.

--Tiia Kekkonen 26.10.2005

Turnaus jonka voittmalla saa SM-tittelin ei ole mikään sivuturnaus. Toisaalta älypelin festivaalien luontteseen kuulunee, että voidaan järjestää useampi kuin yksi turnaus. Lauantaina voi olla yksi turnaus ja sunnuntaina toinen, miksei perjantai-iltanakin. (Sivu)Haasteturnauksen ideana on yleensä täyttää joutoaikoja, joita tulee pelinsä nopeasti päättäneillä.

-- Matti Siivola 27.10.2005

Vuoden 2006 Kansainvälinen viikko ja Älypelifestivaali pijetään 13.-22.10. elikkä todennäköisesti pijämmä go-turnauksen 21.-22.10., mutta mikkään ei oo vielä varmaa.

Naisille ajatuksenpoikaseksi, voisimma pittää tän vuojen naisten SM:t Oulussa älypeliturnauksen yhtey'essä, niihin vois saaha kaupungilta samalla ihan palakintojaki, jos ajoissa ollaan liikkeellä. Pittäis vaan saaha tietää että keitä teistä Ouluun tulo kiinnostais.

-- Tiia

Ouluun tulo kiinnostaa kyllä, mutta kaksi täyttä turnausta samana viikonloppuna on kovin paljon. --Suvi

Naisten SM ei ole kooltaan iso ja Älypeliä voisi ajatella sen sivuturnauksena. Tuskin kukaan molempia pystyy pelaamaan tai sitten vain toiseen osallistuvalle aika keveitä. Älypelit ovat kansallisen tason perusturnaus (Oulun SGP meni jo), joten naisille olisi varmaan SM prioriteettina selkeä? -- Gardan

Mie kyl kans ajattelin, että naiset pellais SM:t, niille tulis erilliset palakinnot, ja muut (ts.miehet) pellais sitten älypelien tavallisen turnauksen. Oletettavasti nelijä parasta palakintoa mennis joka tappauksessa daneille, jollon sit naisten kissoissa olis erilliset palakinnot ja se olis oma turnauksensa. Jutustimma tästä Oulun Kevväässä Sarin ja oululaisen Mirjan kanssa ja niillä perustein aattelin ehottaa sitä teille muillekki, et miltä kuulostais. --Tiia

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-16) was last changed on 06-May-2006 23:41 by 213.139.183.195