Tapasin viikonloppuna Aleksi Lazarevin, 6 dan. Hän tiedusteli olisiko Suomessa netin välityksellä tarjootavasta opetuksesta kiinnostuneita. Lupasin ottaa selvää. Ehdotin, että hän voisi opettaa KGS:ssä ja käytössä olisi tuntiveloitus. Arvelin, että 10-20 euron hinnalla tunteja menisi kauopaksi. Aleksei ehdotti 15 euroa tunti. Oppilas saisi valita käytetäänkö koko aika pelaamiseen vai varataanko aikaa myös kommentoinnille. Onko kiinnostusta?

Matti Siivola 28.10.2003

Tuskinpa KGS:ssä kukaan maksaa pelkästä mahdollisuudesta pelata tasoituspelejä vahvempien kanssa. Sitä lajia siellä saa ilmaiseksikin. KGS:ssä on ihan tavallista, että 4-7 danin pelaajat pelaavat muutaman kiven heikompia vastaan tasoituksin.

Pääasiallinen hyöty opetuksesta on opettajan kyky havaita oppilaansa heikkoudet ja antaa juuri hänelle sopivaa palautetta ja ohjata oppilastaan kehittämään taitojaan juuri oikealla tavalla. Kysy mieluummin Alekseilta mihin hintaan hän voisi kommentoida pelikirjauksia. Montako euroa per peli? Entä paljousalennus? Jos haluaa analyysin vaikkapa kymmenestä pelistä, niin paljonko maksaa? Voisiko mukaan liittää kysymyksiä? Paljonko maksaisi jatkokysymyskierros? Olisiko Alekseilla kiinnostusta järjestää jonkinlaista sähköpostikurssia?

Maksutapa? Ulkomaanshekki on erittäin kallis, noin 20 euroa per shekki. Ulkomaan pankkisiirtokin maksaa 12 euroa per siirto. Onko Alekseilla PayPal tiliä? Käykö Aleksei usein Suomessa? Voiko maksaa käteisellä hänen käydessään Suomessa?

Sitten on tietysti vielä kysymys Aleksein opetustaidoista. Gon opettaminen on oma taitolajinsa. Hyvä pelaaja ei välttämättä ole hyvä opettaja. Onko Aleksein kommentoimia pelejä saatavilla jostain? Onko hän pitänyt seminaareja, workshoppeja tai luentoja gosta? Minusta Aleksein kannattaisi laittaa pari kommentoitua peliä näytteeksi www-sivulleen, jotta potentiaaliset asiakkaat tietäisivät mitä odottaa.

-- Markku Jantunen, 28.10. 2003

Aleksei voi myös kommentoida pelejä. Lupasin välittää maksut Alekseille, jos niitä tulee, ja toimia välikätenä, mutta en ryhtyä laajaan markkinointikampanjaan.

Matti Siivola 30.10.2003

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-3) was last changed on 30-Oct-2003 10:28 by Matti