Keskustelua AmbassadorsCup2005-turnauksen järjestämisestä.


Kare kirjoitti sähköpostissa:

"Suomessa on uusi korean suurlähettiläs, joka pelaa gota n.4dan tasolla. Häntä on pyydetty järjestämään Suomessa ambassadorscup turnaus, jonka voittajan korean liitto (tai jokin vastaava elin) kutsuu lokakuussa pelaamaan asia-pacific turnaukseen koreaan. Eli meidän suomalaiseten pitäisi organisoida itse turnaus, pelipaikka, muut palkinnot, jne. Lähetystö järjestää vastaanoton ja palkintomatkan. Nämä tiedot minua pyysi välittämään professori Hanh Myongji yliopiston baduklaitokselta. Itse en ole tavannut suurlähettilästä, mutta tilanne kuullostaa varsin houkuttelevalta, pitäisi vaan saada se turnaus aikaan jo nyt kesän aikana, ja ilmeisesti Helsingissä kun se lähetystö on siellä ja silleen. Laitoin Matille tästä jo viestin, mut siitä ei ole kuulunut kun se on matkoilla tai jotain. Olisi varmaan jokatapauksessa kohteliasta kutsua lähettiläs joskus joko peli-iltaan tai johonkin turnaukseen. Eli kuka tekee, mitä tekee, milloin tekee? Tälläistä tilaisuutta ei pitäisi mokata."

Kannatan muuten tuon turnauksen organisointia mieluiten elokuun jälkipuoliskolla, koska silloin ei ole mitään muita turnauksia. Aikaa jää sopivasti myös lähettilääseen tutustumiseen, asioista sopimiseen ja järjestelyihin.

-- Markku 27.5. 2005

Kannatan järjestämistä!n. kolmas viikonloppu lienee aika ideaalinen kongressin suhteen.

Jatkossa kun näitä tulee, niin ei tietoa vain yhdelle ihmiselle. Minimissään liiton hallitukselle ja hallituksen ulkopuolisten kerhojen aktiiveille sekä turnaustoimikunnalle jos/kun se joskus kasaantuu. Etenkin nyt kun Matti on japanissa turnaamassa eikä siten kerkeä eikä kykene varmasti mitään tehdä.

-- Gardan 27.5.2005

Poistin huonon päiväysajatuksen, ja laitoin useita mahdollisia päiviä.

Kuinka isona tuo turnaus järjestetään? Tämä lienee sikäli oleellinen kysymys, että järjestelytyö (ja se, järjestetäänkö mitään lainkaan) riippuu paljon turnauksen koosta. Jos määrä on esimerkiksi 24 pelaajaa, järjestely Karhunpesässä on erittäin helppo...

Kisein kokemusten mukaat cup:t eivät vedä huimia ihmismääriä, siellä kun useimmat pääsevät pelaaman vain kaksi peliä. Toisaalta pelaajien tiet ovat arvaamattomia, joten tästä ei vielä tiedä.

Mielestäni tämä olisi järjevää järjestää, vaikka sitten hieman vaatimattomampanakin, jos ei ison järjestäminen onnistu. Todellisia cup:n voittomahdollisuuksia lienee vain dan pelaajilla, mutta näin tiukkasti pelaajien osallistumisen rajaaminen voi olla hieman ankeaa... Itse voi osallistua, mutta aikani ei oikein riitä ison turnauksen järjestelyihin :(

Eli: Lista järjestelijöistä

NimiSopivat viikonloput
Lauri 25.-26.6. ; 2.-3.7. ; 9.-10.7.
Jari25.-26.6. ja 20.-21.8

Toisaalta, laitetaan tähän spekulaatio osallistujista, jotta syntyy jotakin käsitystä tulijamäärästä.

NimiSopivat viikonloput
Lauri 25.-26.6.(juhannus) ; 2.-3.7. ; 9.-10.7.; 13.-14.8. ; 20.-21.8
Jari25.-26.6. ja 20.-21.8

-- Lauri 19.5.2005

Alunperin kyllä puhuttiin elokuusta. JA tuo on juhannus joten voi olla aika nihkeä aika? Itselläni kyllä tyhjä, mutta .. . Lisäksi voi tulla aika kiire käytännönjärjestelyjen kanssa.

-- Gardan 19.5.2005

Ei kai nyt kesäkuulle ainakaan?

-- Kari

Tosiaan juhannus on tiellä, siirretään sitä:)

Itselläni tuo 16.-17.7 aikainen reissu on jo kokolailla lukkoon lyöty, joten se ei käy minulle. Ellei sitten yhdistetä tota Oulun turnaukseen?

Toinen juttu, Lähettiläs tuskin itse hoitaa mitään. Japanin lähetystössä hommaa hoiti kulttuuriattasea, onkos kenelläkään jonkun vastaavan yhteystietoja korean suurlähetystöön?

-- Lauri 19.5.2005

2.7 on kaavailtu Ruotsi-ottelu ja sitten Joukkue suuntaa sunnuntaina pietariin. Ei taida toimia. Kesällä sellaisia aikoja jolloin ei ole mitään sellaista tapahtumaa mikä kiinnostaisi eturivin pelaajia lienee vain tuo 9.-10.7. ja sit elokuussa 13.-14.8. on eka kongressin jälkeinen.

Paikkana tosiaan Helsinki, kun tuosta sai sen käsityksen että lähetystö järjestäisi jotain.

-- Gardan 19.5.2005

Tietääkös kukaan, onko Matti (tai muita joukkue EM menijöitä) jäämässä sinne tuohon TPEGT:iin?

-- Lauri 19.5.2005

On jäämässä.

-- Kari

Eli 9.-10.7. ei käy... on tosiaan kesä täynnä.

Hyvät viikonloput menee ilmeisesti kongressin jälkeiseen aikaan, esim 13.-14.8. ja 20.-21.8.

Lisähuomio 13.-14.8. on MM kisat helsingissä, ei välttämättä este, mutta ainakin haitta.

-- Lauri 19.5.2005


Mielestäni kesä- ja heinäkuun viikonlopuista on turha puhuakaan, seuraavista syistä:

 • kiire käytännön järjestelyiden kanssa
 • vapaiden viikonloppujen puute (juhannus on todella huono ajatus)

En näe mitään syytä miksei tässä turnauksessa voitaisi ratkoa myös muita sijoja kuin voittaja. Sillä tavalla turnauksesta saataisiin houkuttelevampi myös muille kuin pääkaupunkilaisille. Osallistumismaksuista voitaisiin kustantaa palkintoja muillekin kuin voittajalle, jolle osallistumismaksuista ei itse asiassa tarvitsisi mielestäni maksaa mitään, koska korealaisten antama palkinto on niin suuri.

Kierroksia voisi olla neljä tai viisi.

-- Markku, 30.5. 2005

Ehdottomasti kannatan ns normaalin turnauksen järjestämistä ja palkintojen jakoa useille tahi runsaasti. Voi olla mahdollista myös saada korea-aiheisia kannustuspalkintoja.

Kierrosten määrä riippuu turnausmuodosta, kun tärkeää on saa voittaja selkeästi esiin. Vikalla kierroksella kaksi parasta voisi mahdollisesti pelata finaalin, ettei tartte arpoa näin isoa palkintoa.

-- Gardan 30.5. 2005

Tehdäänpä tahän listaa avoimista asioista:

 • Onko cup-muoto kuinka pakollinen?
 • Mihin mennessä voittaja pitää olla selvillä? Jos Korean kilpailu on lokakuun alussa, niin luultavasti syyskuuta, mutta kuinka paljon ennen?
 • Onko halukkaita järjestäjiä?

Itse voin olla järjestämässä kesä-heinäkuussa, mutta tämän jälkeen en oikein ehdi.

-- Lauri 30.5. 2005

 • cup lienee perinteinen nimi, mutta onhan noita sarjamuotoisiakin cuppeja joissa vasta lopussa pelataan pudotuspelit. Etenkin jos palkinto on joku kippo :)
 • tarvinnee ottaa yhteyttä korealaisiin (tähän en itse lähde)
 • etenkin jos Karhunpesään mahdutaan tai mahdutetaan (kuten oli yksi ehdotus), olen mukana.

-- Gardan 30.5. 2005

Mahtaisiko tässä toimia cup-systeemi, jossa jokaisen kierroksen häviäjät putoavat alempaan turnauskaavioon, jossa on mahdollisuus saavuttaa parhaimmillaan yhtä alempi sijoitus kuin seuraavaksi ylemmässä turnauskaaviossa? Jos kierroksia olisi neljä, tarvittaisiin neljä turnauskaaviota. Käsittääkseni double-elimination -turnaussysteemissä on kaksi turnauskaaviota, alempi ja ylempi. En tiedä, miten quadruple-elimination -systeemi toimisi. Siksi kysynkin, onko jollakulla antaa suoraan vastausta tuohon kysymykseen.

-- Markku 30.5. 2005

Ennen kuin noihin kysymyksiin voi oikeasti vastata, pitäisi selvittää mitkä on tavoitteet ja puitteet. Kuten että laitetaanko mahtumaan Karhunpesään (max n. 24) vai saako tulla isompi (varapaikka missä?).

-- Gardan 30.5. 2005

Kantani on, että ei laiteta Karhunpesään. Karhunpesä rajoittaa ikävästi osallistujamäärää. Jos HGK ei pysty löytämään kohtuuhintaista ja riittävänkokoista tilaa, niin voisiko kenties PoGo tai YliGo järjestää sopivan tilan? Mielestäni turnauksen tavoitteiden tulisi olla seuraavat ja seuraavassa tärkeysjärjestyksessä:

 • voittajan löytäminen Asia-Pacific -turnausta varten
 • hauska ja mielekäs turnaus kaikille kiinnostuneille (riittävästi kierroksia, jotta kauempaakin - esim. Oulusta - kannattaa tulla, tarpeeksi tilaa)

Joitakin huomionarvoisia seikkoja:

 • kansallinen turnaus (pääpalkintona kansallinen edustajuus APT:ssa)
 • käypä osallistumismaksu keskimäärin 10-20 euroa/osallistuja
 • sponsorirahoitusta ei välttämättä tarvita palkintojen paisuttamiseksi, koska päätavoitteena ratkoa edustuspaikka APT:ssa suomalaisten kesken
 • turnauksen markkinointi rajallisempaa kuin Takapotkun tai TT:n
 • tavoitteena sama laatutaso järjestelyissä kuin joukkue-SM:ssä, ei pyrkimystä välttämättä kansainväliseen laatutasoon kuten TT:ssä, PM:ssä tai Takapotkussa
 • myös jokin Helsinkin keskustan ulkopuolinen turnauspaikka harkinnan arvoinen kulujen kurissapitämiseksi, esim. Pukinmäki

-- Markku 30.5. 2005

Minusta tälle olisi syytä löytää vapaaehtoiset järjestäjät, ennen kuin tehdään päätöksiä turnauksen koosta yms. On niin kovin helppo pohtia isoa turnausta toisten puolesta...

Tämän turnauksen järjestelyä kukaan ei ole itselleen nakiksi suunnitellut, joten järjestelyt helposti menevät niille kilteille, jotka muutenkin jo hoitavat asioista...

-- Lauri 30.5. 2005

IRCissä käydyn keskustelun pohjalta mietin seuraavanlaista turnausjärjestelmää, jos itämaiset ystävämme eivät ehdottomasti vaadi yksinkertaista cuppia. Olkoon k kierrosten määrä ja N pelaajien määrä. Jos N >= 16, k = 4 ja 16 parhaiten luokitettua sijoitetaan ylimpään McMahon-ryhmään. Jos N >= 32, k = 5 ja 32 parhaiten luokitettua sijoitetaan ylimpään McMahon-ryhmään. Tuloksen käytännössä "normaali" McMahon-turnaus, jossa saadaan voittaja ehdottomasti selville. Tämä olisi mielestäni mielekkäämpi pelaajille kuin esim. Kiseissä käytetty cup+oheisturnaus. Oheisturnaus ei pääsisi kutistumaan ja kenenkään ei tarvitsisi pudota.

-- Tapio 30.5.2005

Onkohan tämä asia edennyt mitenkään?

Olisi mukavaa (eli ei elintärkeää:) jos hallitus ehtisi tiedoittaa suunnitelmistaan, niin tietää varautua omissa suunnitelmissa.

-- Lauri 30.7.2005

Nyt on alustava turnausspeksi ja ilmoittautumislista.

-- Gardan 31.7.2005

Milloin tehdään päätös, lähetetäänkö tulokset EGF:n?

-- Kari 1.8.2005

Eiköhän se tässä parin viikon sisään saada kasaan, kun Prahan kävijät kotiutuvat.

-- Gardan 1.8.2005

Tuli vaan mieleen kysyä, että kuka on puhunut suurlähettilään/lähetystön kanssa, ja mitä sieltä on tarkalleen ottaen (tai edes suunnilleen) sanottu turnauksesta. Eihän homma pyöri edelleen Koreassa kuulemieni huhujen pohjalta, eihän, eihän? Sillä niihin luottaminenhan olisi sulaa hulluutta

-- Kare 6.8.2005

Minä kävin tapaamassa suurlähettilästä.

-- Matti 8.8.2005

Turnausesitesivulla lukee, että tulokset lähetetään EGF:lle A-luokan turnauksena "ehkä". Ilman muuta tällaisen turnauksen tulokset pitää lähettää EGF:lle aikarajojen ja muiden kriteerien mukaisessa luokassa.

-- Markku, 10.8. 2005

Siellä luki myös "alustava". Ei lue enää kumpaakaan.

-- Antti, 10.8.2005

Uusi deadline (31.8) lisättty niille, jotka ovat ei-sitovasti ilmoittautuneet turnaukseen. Tämä täällä siltä varalta, ettei noi muut sivut halua päivittää aikaleimojaan.

-- Gardan 17.8.2005

Tarkoittaako "paikallaolijoiden tarkistus" kello 17 sitä, että tarkistus alkaa kello 17 ja kestää avaukseen asti eli tunnin?

Helsinkiin saapuu sopivasti juna Tampereen suunnalta kello 16.56. Tuo juna lähtee Tampereelta kello 15.07.

-- Markku 12.9. 2005

Muuta en tiedä, mutta ensimmäinen bussi 23, johon ehtii tuosta junasta, lähtee 17:13 ja on paikalla 17:23.

-- Gardan 12.9.2005

Sikäli kun tulkitsin hallituksen sisäistä keskustelua: Ilmoittautua voi 17:00-17:45.

-- Gardan 13.9.2005

Kiitoksia tiedoista. Bussin numero 23 pysäkkihän on aivan rautatieaseman vieressä asemarakennuksen itäpuolen sisäänkäynnin edessä olevalla laiturilla. (Kiskot tulevat pohjoisesta.)

-- Markku, 13.9. 2005

Myös Pasilassa on bussin 23 pysäkki.

-- Matti

Hyvä huomio. Pasilasta lähtee 18:03 ja 18:18 bussit. Heittoa voi olla pari minuuttia sillä ei ole päätepysäkki. Matka-aika n. 6 minuuttia.

-- Gardan 13.9.2005


Tänään sunnuntaina Karhunpesään muuten tuli klo 17.10 Korean suurlähetystön edustaja (ei itse lähettiläs), ilmeisesti turnauksen palkintojen jakoa varten. Turnauksen järjestäjät ja jokseenkin kaikki pelaajat olivat jo poistuneet. Ymmärsin, että hänet oli kutsuttu/lähetetty klo 17:ksi. Oli hieman ihmeissään, muttei vaikuttanut erityisen harmistuneelta. Kysyi, kuka voitti turnauksen, ja jatkoi matkaansa.

-- JuhoP, 18.9.2005

Mahtoiko kukaan ottaa kuvia turnauksessa? Niille olisi käyttöä.

-- {Matti] 26.9.2005

Otin muutaman kuvan peleistä. Opettelen lähiaikoina siirtämään ne koneelle ja lähetän vaikka sitten sähköpostilla.

-- Kalle Kytölä 26.9.2005

Odottelen sitten noita.

-- {Matti] 26.9.2005

Laita linkki kuviin "vanhat turnaukset"-sivulta, jos vaan saat helposti tehtyä. Mukavahan noita on jälkikäteen katsella..

-- Kari 26.9.2005

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-23) was last changed on 26-Sep-2005 15:51 by 192.100.116.143