Keskustelua EGF-pisteistä#

Avoimia kysymyksiä#

 • Kannattaako kaikkien turnauksien tuloksia lähettää pistelaskuun?
 • Auttavatko tasa-alkuturnaukset pisteongelmaan?

Tässä taskuuntumisongelmassa on myös seuraavat kaksi huomionarvoista asiaa, joita ei ole vielä huomioitu. Ensinnäkin taskuuntuminen kansainvälisellä tasolla lienee lähinnä yläpään pelaajien ongelma, ja käsittääkseni ainoastaan EGF-pisteiden osalta. Korjatkaa jos olen väärässä. EGF-pisteillähän taitaa oikeasti olla merkitystä vain tärkeimmissä kansainvälisissä turnauksissa, jos pisteiden perusteella kutsutaan pelaajat tai muodostetaan parituksia. Go-kongressissa kai ainakin alemmat ryhmät jaetaan vielä kansallisten luokitusten perusteella.

Toisaalta kyu-pelaajille EGF-pisteet eivät liene ollenkaan tärkeitä. He kokevat tärkeämpänä, että Suomen sisäiset luokitukset ovat sikäli kohdallaan, että turnauksissa saadaan mielekkäitä pelejä. Tosin tämäkään ei vaikuttane kyu-pelaajien osalta suuresti tasa-alkuturnauksissa. Mutta se on ainakin vähän ikävää, jos korotusten kanssa joudutaan kikkailemaan kovasti pelkästään EGF-pisteiden optimoinnin vuoksi.

Tästä päästäänkin oikeastaan siihen, että kuinka hyödyllistä on että alle 10 kyun (tai jokin muu sopiva raja) pelaajien tuloksia lähetetään ylipäätään EGF:ään? Toisaalta osatuloksia ei voi lähettää, ja toisaalta ei ehkä olisi mukavaa olla lähettämättä ollenkaan tuloksia sinne? Mitä mieltä olette? Siivosin samalla muutaman ylöskootun puheenvuoron pois.

-- TeemuHirsimäki, 13.11.2002


(Teemu siirsi alla olevan puheenvuoron luokituskeskustelusta tälle sivulle.)

EGF-pistesysteemin toimivuutta on vaikea aliarvioida. On todella onnetonta, että sen perusteella jaetaan matka-apurahoja ja kutsuja arvovaltaisiin turnauksiin(?) Euroopassa.

Mielestäni on kuitenkin syytä vakavasti harkita, kuinka pitkälle Suomessa olisi syytä mennä isänmaamme EGF-pistesaldon maksimoimiseksi. Ollin ehdottama tasa-avausturnauksien osuuden kasvattaminen korotusmahdollisuuksien lisäämiseksi on minunkin mielestäni asken oikeaan suuntaan, josta ei koidu mitään ilmeisiä haittoja. Suomessahan on nykyään kansallisia tasoitusturnauksia jo aika monta: Kanikutonen (Tampere), PoGo Open (Espoo), Jaakko Munkki (Helsinki), Oulun kevätturnaus, Yläkaupungin Yö (Jyväskylä), Kesäleirin haasteturnaus, Kisein tasoitusturnaus (Helsinki) ja Turku GP. Joukkoon en ole laskenut epäsäännöllisiä- tai erikoisturnauksia. Meillä on siis ainakin kahdeksan kansallista tasoitusturnausta. Osa noista tasoitusturnauksista voisi siis muuttua tasa-avausturnauksiksi.

-- MarkkuJantunen, 13.11. 2002


Tasa-alkuturnaukset auttanevat jossain määrin siihen, ettei pisteitä syödä yläpään pelaajilta, mutta mistä pisteet sitten tulisivat? Jos turnauksia on paljon, ei kehittyville pelaajille tule kahden kiven korotuksen resettejäkään.

-- TeemuHirsimäki, 15.11.2002

Kun nykyinen EGF-pistesysteemi aloitettiin 1997 turnauksen minimi oli yhden tunnin peliaika ja byoyomi. Tällöin ei Suomesta kovin monen turnauksen tulokset kelvanneet. Ikävä kyllä Cieply oli ahne turnaustulosten suhteen ja alkoi lipsua säännöstä. Sitten otettiin käyttöön A,B ja C-turnausluokat. Nyt alkoi suomalaisia tuloksia tulvia rating-listalle. Korotusmeno jatkui entisellään. Vuoden parin päästä havaitsimme, että 2-3 kyun pelaajat olivat keskimäärin toistasataa pistettä nimellistasoaan alempana ja alkoivat syödä pisteitä dan-pelaajilta. Syntynyttä pistevelkaa on sitten pari viime vuotta makseltu.

-- Matti_Siivola 21.11.2002


Tänään ilmestyi EGF:n lista, joka sisältää Pietarin kongressin tulokset. Markus Runonen menetti sen mukaan jälkimmäisellä viikolla sata pistettä. Se lienee väärin. Tarkistakaapa, että omat tulksenne ovat oikein.

-- Matti Siivola 4.9.2003


EGF:n gorrihistoriasta löytyi tuollaiset:
 PIN    Name
 ICC Club Grade Tournament Nw Ng IGoR FGoR

 12950245 Runonen Markus
...
 FI Kuo  7K E030720   3 5 1415 1400
 FI Kuo  7K E030726   1 5 1400 1308
 FI Kuo  7K E030728   0 5 1308 1208
Tarkastin muutkin suomalaistulokset pääturnauksen osalta.

Kärkkäisen Jounin tulos oli listattu 2/4, vaikka wikin listassa lukee 3/5. Muissa kohdin wiki vastaa gorrihistoriaa.

--Bass

Venäjän kongressitulokset lienee raportoitu kuten virallinen tulossivu esittää. http://www.egc2003.spb.ru/pages/results.htm

--Vesa

Jossa mielenkiintoisena detaljina on vielä se, kuinka Thomas on onnistunut voittamaan toisella viikolla pelin. Ei paha suoritus ollenkaan, ottaen huomioon ettei mies ole ollut enää koko maassa.

--Bass

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-10) was last changed on 05-Sep-2003 12:53 by Bass