El Pimp Masiin (pimp=pairing in mcmahon pits) on Tapio Vuorisen kyhäämä paritusohjelma go-turnauksiin. Ohjelmassa on suurinpiirtein kaikki peruskäytössä tarvittavat ominaisuudet.

Ohjelma sai alkunsa ToiGon juhannusleirillä 2003, kun muut pelasivat bonusturnausta. Minä sain ajatuksen round robin -paritusohjelmasta, joka hanskaisi myös bonusturnaukset. Kun RR-puolelle ei keksitty enää uusia ominaisuuksia, päätin toteuttaa McMahon-parituksen.

Ohjelmaa testattiin "tositoimissa" ensimmäistä kertaa KenraaliKutosessa 17.-18.1.2004. Korjattu versio selviytyi suht nätisti Kani6:n parituksesta viikkoa myöhemmin. Takapotkussa ohjelma toimi pääosin hyvin, vaikka viimeisellä kierroksella törmättiin bugiin, jota testitapauksissa ei oltu löydetty. Kyseinen bugi on nyt korjattu.

Ohjelma on tekstipohjainen. Konsolilta ohjelma vaatii aika reilusti, vaakasuunnassa kokoa saisi olla 100 merkkiä ja pystysuunnassa niin paljon kuin näytölle vaan mahtuu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ajoympäristö on *NIX tai Windows-käyttäjille Cygwin. Softa on kehitetty x86-Linuxissa ja se on testattu toimivaksi Cygwinissä.

Ohjelman C++-lähdekoodit eivät (ainakin kehittäjälle ymmärrettävistä syistä) ole julkiset, mutta kääntelen binäärejä niitä tarvitseville. Ainakin Solaris/Sparc, Linux/Alpha ja Linux/i386 luonnistuvat. Cygwin-binäärejä en tarjoa, koska Cygwinin lisenssi vaatii lähdekoodin levittämisen, jos ohjelma on linkattu Cygwinin kirjastoja vasten.

EPM (versio 1) on tällä hetkellä jäissä. Ohjelmaan tehdään kriittisiä bugikorjauksia, jos tarvetta ilmenee, mutta lisäominaisuuksia ei kehitetä. EPM2:n kehitystyö on alkanut. EPM2 kirjoitetaan nollasta uusiksi Javalla (ei Perlillä, ei C++:lla, älä kysy). En suosittele pidättelemään hengitystä.

Avainominaisuudet#

  • McMahon- ja RR-paritus
  • Tasa-avaus-, tasoitus- ja vajaatasoitusturnaukset
  • Bonusturnaukset (vain RR-moodissa)
  • Tekijä muokkaa ohjelmaansa esitettyjen ehdotusten pohjalta

Todo#

Osa kiireellisempiä kuin muut. Näitä toteutetaan vasta uudelleenkirjoitusta tehdessä.
  • I18N
  • Konfiguraatiotiedosto paritusparametreille
  • Virhetarkastelut
  • Tulosrivien tulostus LK-ystävällisessä formaatissa. (voittojen määrän mukaan lajiteltuna muodossa 5k+ 4k- 5k+ 4k+ 3k-)

Kiitokset#

  • Suvi Leppänen, Markku Jantunen, Tuomo Salo ja muutama muu tamperelainen - Kannustuksesta
  • Olli Lounela - Kannustuksesta ja monista parannusehdotuksista

Kysymyksiä softasta voi esittää vaikkapa täällä ja niihin pyritään jopa vastaamaan.

Q: Saaks sitä kokeilla?
A: Kyllä saa, erikseen kauniisti pyytämällä.

Q: Saako siitä tulokset ulos EGF luokituslistan formaatissa? Matti
A: Formaattimuunnokseen EPM->EGF on tehty erillinen Perl-skripti, eli käytännössä vastaus kysymykseen on kyllä. Update 2004-09-09: Ohjelma osaa EGF-formaatin jo ihan itse. Myös väridata välittyy.

Q: Onko ohjelmasta saatavilla 64 bittistä versiota?
Epävirallinen A: Luultavasti toimii Ubuntussa kun asentaa paketin ia32-libs. En nyt kuitenkaan kokeillut. -- DonOlli

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-40) was last changed on 12-Dec-2014 16:27 by 128.214.148.245