GO-Mikä se on -keskustelu#


Esikatselin mielenkiinnosta kirjaa kirjakauppiaan sivuilta. Teksti tuntuu muuten miellyttävältä, mutta valitettavasti sisältää hyvin taajaan oikeinkirjoitusvirheitä. Jos uusia painoksia aiotaan tehdä, auttaisin tässä asiassa mielelläni.

-- Jouni Kärkkäinen 2020-06-28

Kirjasta tuskin tehdään uutta versiota (painos ei oikein ole mielekäs konsepti on-demand kirjoissa...). Menekki on nykyisin luokkaa 1-2 kirjaa vuosi, johon nähden uuden version vaiva on suhteeton.

Materiaalin siirto verkkoon tai muuhun vastaavaan muotoon on sitten toinen juttu, mutta siinä työmääräkin sitten kasvaa. Esimerkiksi interaktiivisuus olisi tällöin kiva.

-- Lauri Paatero 2020-07-06


Markkinoinnista: Otan mielellään vinkkejä tästä. Kuulisin mielellään kirja-arvostelijoita yms, joille voisi lähettää kopion.

-- Lauri 26.9.2008


Itselläni on kysymys aloittelijakurssien järjestäjille:

Onko aloittelijakursseilla kiinnostusta kirjan hankkimiseen, ja jos niin millainen hinta on järkevä?

Sikäli kun tätä kirjaa ei saa kursseille soveltuvaan hintaan junailtua kursseille, saattaisi olla mahdolista tehdä halvempi, karsittu versio, joka voisi mahtua budjettiin. Esimerkiksi värisivujen ja muutenkin sivujen vähentäminen laskee hintaa.

-- Lauri 11.09.2008

Kysynmys on, että onko tuollaiselle versiolle markkinarakoa. Euroopan Go-keskuksen Go askel askeleelta on 48 sivuinen opus ja tarvitsee 12 kaksipuoolista A¤-sivua, kun se tulostetaan. Aitko thedä omastasi pienemmän ja halvemman vai laajemman ja kalliiman.

-- Matti 11.9.2008

Jos nyt ensin tietäisi, mikä on hintahaarukka ja sisältötarve, joka on kurssien kannalta mielekäs. Eli tarve pitäisi ensin ymmärtää, vasta sitten katson millaisen (jos mitään) teen. tarvehan ei riipu siitä kenen materiaalia sitten lopulta käytetäänkään.

Ja on hyvä muistaa, että on muitakin parametrejä kuin hinta ja laajuus: ulkoasu, sisältö, tekemisen vaiva jne. Isompi voi olla jopa halvempi, jos käytetään kustannustehokkaampaa tapaa...

Jos nykyinen materiaali on hyvää ja sopivaa, niin tietysti en tee mitään. Mutta tähän voi lopulta vastata vain alkeiskursseja vetävät ja järjestävät.

-- Lauri

Matti: Kertoisitko, mitä kautta on mahdollista saada "Go askel askaleelta"? Suomennos menee ihan hukkaan, jos edelliseen kysymykseen osaa vastata vain pari harvaa henkilöä.

Lauri: Itse ajattelin laittaa Helsingin matikkalukion oppilaskunnan hallituksen ostamaan koulumme kirjastoon 2-5 kirjaasi. En osaa sanoa karsitusta versiosta, kun en tiedä, mitä kirjasi ylipäätänsä sisältää. Sisällysluettelo ei kerro lopulta kovinkaan paljon.

-- Annika 11.9.2008

YliGon alkeiskursseilla lienee elämän tosiseikka, että kursseilta tuskin voidaan periä minkäänlaisia osallistumismaksuja, jos kursseille halutaan merkittäviä määriä opiskelijoita. Ehkä parin euron osallistumismaksu ei kaikkia karkottaisi.

Parin euron kappalehinnalla ei tietenkään kovin kummoista painosta saa aikaiseksi. Kerho voisi ehkä itse yleisbudjetistaan pistää muutaman euron vielä väliin, mutta viittä euroa suuremmasta summasta ei kuitenkaan voi puhua.

Tämäkin on kuitenkin lähinnä teoreettisen maksimin maalailua ja lähinnä kertoo siitä, että opiskelijatoiminnassa raha ei juuri liiku ja sitä realiteettia on kovin vaikea kiertää.

Kokonaan oma kysymyksensä on, että miten hyvin kirjan muodossa toimitettava oheismateriaali toimii alkeiskursseilla ja miten juuri tämä kirja toimii. Näihin kysymyksiin en oikein osaa vastata, kun en tunne kirjaa ja nämä alkeiskurssitkin ovat meillä aika uusi juttu eikä kokemusta vielä paljoa ole.

-- Janne Nikula (yksityishenkilö), 13.9.2008

Kiitoksia, tätä tietoa etsinkin.

Tuo budjetti ei ole mitenkään mahdoton; halvimmillaan "karsittu" materiaali voisi olla noin 3e. Mutta kuten sanoit, materiaalin sopivuus on sitten toinen juttu. No toisaalta materiaalia voi aina säätää...

-- Lauri


Tuolla aiemmin Opi go askel askeleelta -kirjasta yritin laittaa tänne pdf-muodossa, mutta eihän se mennyt kun raja näyttäisi olevan 0,5 Mt ja tiedosto on n. 2 Mt.

-- Hapi 11.10.2008

Kannattaisi varmaan laittaa sille myös oma sivu, ettei hautaudu toisen materiaalin keskustelusivulle?

-- Lauri


Hapi, jos sitä saa levittää vapaasti niin hoida se mulle jotenkin (esim. emailitse tai DCC:llä ircissä), niin mä voin liittää sen kyllä wikiin.

--Janne Jalkanen, 12-Oct-2008 20:54

Varmistan vielä, että sitä todella saa levittää. Tähän asti mulla on siis ollut käsitys, että levittäminen on sallittu.

-- Hapi 14.10.2008

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-26) was last changed on 06-Jul-2020 13:30 by 81.209.51.2