Go-Kesäleiri Suomessa 2013#

Eräs Nordic Go Academyn perimmäisistä tarkoituksista on ollut siirtyä pääasiallisesti ns. live go-kouluksi. Eräs tällainen siirtymätoimenpide Helsingin seudulla on jo käynnissä, mutta siitä lisää myöhemmin. Tämä kirjoitus on kysely Suomen go-harrastajille. Haluaisimme tietää, miten paljon kiinnostusta kesäleiritoiminnalle olisi Suomessa. Kuinka paljon olisit valmis maksamaan? Mikä olisi sopiva kesto? Kuinka pitkälle valmis matkustamaan (jos pk-seutulainen)? Jos jollakulla on tiedossa jotain hyviä paikkoja/tiloja, niistäkin kuultaisiin mielellään! Alla alustava suunnitelmamme ja budjettimme:

Tarkoituksena olisi järjestää ensi kesäksi 2013 go-leiri. Alustavasti olemme miettineet 2-4 viikon leiriä (esim. 2 ja 4 viikon osallistumisvaihtoehdot), 50km etäisyydellä pääkaupunkiseudusta ja hintahaarukka n. 300-500€ (reilu arvio, riippuu täysin siitä minkälaiset tilat saadaan ja paljonko osallistujia tulee). Hintahaarukka arvioitu n. 3000€ tilabudjetilla (vuokrat, laskut, jne) ja 20 osallistujalla. Lisäkuluja syntyisi mm. ruoasta, mahd. avustajien palkoista, kuljetuskustannuksista jne.

Leiri pidettäisiin hieman ennen 2013 go-kongressia, eli se siis ajoittuisi pääosin heinäkuulle. Meillä on tässä loistava aikaväli, koska jokavuotinen Puolan go-kesäleiri järjestetään vasta kongressin jälkeen. Toivomuksemme olisi järjestää leiri yhteistyössä Suomen go-liiton kanssa, tai vähintäänkin Suomen go-liiton nimellisellä tuella.

- Juri Kuronen, 23.08.2012

Minun mielestä tälläinen leiri olisi loistava idea. Omalta osaltani voin jo nyt sanoa että voisin osallistua kahdeksi viikoksi. Sijainnin olisi mielestäni hyvä olla kohtuullisen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta ja omalta osaltani kohtuullinen on n. max 2-3 tunnin ajomatka, luonnollisesti toi ehdottamanna 50km kuulostaa tosi hyvältä. Esittämänne hintahaarukka 300-500e onko se arvio neljän viikon osallistumisesta? Se että kuinka paljon olisin valmis maksamaan riippuu ohjelmasta ja mitä muuta hintaa sitten sisältyy. Leirin sijoittuminen ennen go-kongressia on ihan hyvä ajatus, kunhan leirin ja kongressimatkan väliin jää ainakin muutama viikko. Tällaista leiriä kannattaisi varmaan markkinoida vahvasti esim. Ruotsiin ja Norjaan.

- Rasmus

Venäjällekin tuota kannattaa markkinoida. Matka Pietarista Lahteen Allegrolla kestää 2 tuntia 46 minuuttia. Go-leiri järjestettiin takavuosina joitakin kertoja Herralan leirikeskuksessa noin 10 km päässä Lahdesta. Herralassa on rautatieasema noin 1 km päässä leirikeskuksesta, josta voi kävellä tai ottaa halvalla kimppataksin. Pietarissa on paljon pelaajia ja osa vahvoja.

-- Markku Jantunen, 27.8. 2012

Olen valmis osallistumaan kuukaudeksikin, omalta kohdaltani olisi ihanteellista jos leiripaikkaan pääsisi julkisilla. Se että onko tuo hinta kohtuullinen riippuu siitä mitä kaikkea siihen sisältyy (ruokailua, majoitusta, kuinka monta tuntia opetusta jne.) 4 viikon intensiivisestä opetuksesta 500 euroa olisi maksettavissa kyllä.

Hyvä idea. Järjestelmällistä go:n opetusta on Suomessa tarjolla liian vähän.

-- Eerika N.

Terve, olisin myös kiinnostunut leiristä. Varsinkin jos se on tyyliä "Baduk macht frei" :D 500/4vk kuulostaa hyvältä. Leirin voisi yhdistää myös mökkeilyyn.

-pupukani

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-10) was last changed on 28-Aug-2012 18:26 by Anttoni Maula