Olen opinnäytetyökseni suomentanut kirjan Fundamental Principles of Go. Kirja tulee myyntiin kesäkuussa 2008 nimellä Go - taitopelin perusteet. Kirjaan on lisätty säännöt ja sanasto loppuun aloittelijoita varten.

Kustantajana toimii ranualainen Mäntykustannus Oy, ja ilmestyessään se on osa kustantajan Taimisto-sarjaa. Kirjahan tulee olemaan toinen suomenkielinen go-kirja ja ideana on muunmuassa edistää suomalaista go-kulttuurin leviämistä suomessa, muunmuassa niiden keskuudessa jotka eivät ehkä osaa yhtä hyvin englantia kuin varmaan valtaosa tämänhetkisistä pelaajista. Onhan meidän kaikkien etu että peli tunnettaisiin paremmin suomessa sekä että nuoremmat innostuisivat pelistä.

Kirjaa myydään hintaan 36€ ja se on kovakantinen.

Tämän sivun tarkoitus on nyt tiedottaa asiasta.
--

Hieno homma. Oliko vaikeaa saada julkaisuoikeudet? --Suvi
--

Vaikeaa nimenomaan. :S Niitä ei vielä käytännössä ole mutta kustantaja otti asian hoitaakseen ja se ei kuulemma ole ongelma. --OjM
-- Hieman on päässyt aikaa kulumaan ja aikataulu venymään, mutta nyt olemme saaneet oikeudet julkaista kirja. Tällä hetkellä on tärkeää että asia herättäisi jonkin verran keskustelua.
Kysyisin nyt, että onko suomalaisilla kiinnostusta suomenkielisiin kirjoihin, ymmärrän että nykyinen pelaajakanta hallitsee englanninkielen, mutta kuvittelisin että kotimaisen go-kirjallisuuden puute on yksi suurehko este lajin tunnetuksi tekemisessä. Suomalaiset ovat kuitenkin suomalaisia ja puhuvat suomea, enkä näe pelaajamäärien paljoa kasvavan elleivät he voi ymmärtää peliä osaamatta englantia, japanista puhumattakaan. Edellinen suomenkielinen kirja, Go - Jumalten peli tuli vuonna 88. Markkinat eivät ole liian suuret, mutta en ainakaan itse haluaisi odottaa jälleen kahtakymmentä vuotta ennenkuin joku uskaltaa taas julkaista suomenkielisen go-kirjan. --OjM
--

Kyllä äidinkielinen kirjallisuus auttaa etenkin nuorten harrastustoiminnan aloittamista. Ehdottomasti hyödyllistä. Käännöskirjallisuudessa on myös se hyvä puoli, että sisältö on aikojen saatossa hyväksi havaittu.

-- Jari Koivikko

Ton kirjan kääntäminen on hieno kulttuuriteko suomalaisen goonpelaamisen kenttää vahvistamaan, kiitoksia!

Kirjaa varmaankin markkinoidaan ainakin kirjastoille? Sen jälkeen kun ilmoitat, että kirja on painettu ja myynnissä, niin voitais masinoida wikissä/irkissä kunkin paikkakunnan ihmisiä käymään omissa kirjastoissaan pyytämässä sitä ostettavaksi kirjaston kokoelmiin. Jos paikallisesta kirjastosta on löydettävissä yksikin suomenkielinen go-kirja, niin itsenäisesti/Aapelin tms. kautta goota oppineet nuoret saavat edes jotain tukea harrastukselleen.

Eiköhän tuolle kirjalle löydy markkinarakoa myös esimerkiksi ensimmäisenä itselle ostettavana go-kirjana, olipa ostaja lapsi, nuori tai aikuinen. On kuitenkin huomattavasti helpompaa aloittaa go-kirjoista oppiminen omalla kielellään. Palkintokirjaksikin moinen lienee mielekäs.

--Tii

Kirjasta olisi hyvä informoida kirjastoja jo ennemmin, nimittäin tammikuussa katsotaan että paljonko ennakkotilauksia on, jolloin päätetään otetaanko suoraan tuo kalliimpi kovakantinen painos. samalla päätetään paljonko painetaan. Ainakin Rovaniemen kirjastosta löytyi vielä joku aika sitten tämä vanhempi suomalainen kirja. --OjM

Kirjastomasinointi kuulostaa hyvältä idealta, kaikki vaan mukaan!

--Valtteri Huttunen

Milloin kirjan pitäisi alustavasti ilmestyä? Onko kirjan suomenkielistä nimeä vielä päätetty lopullisesti? Olen odottanut pitkään kärsimättömästi ja tahtoisin jo päästä ostamaan kys. kirjan kaupasta. ;-)

--Annika Piiroinen

Kirja ilmestyy siis kesäkuussa, nimellä Go - taitopelin perusteet. --OjM

Kirja on nyt painossa ja sen pitäisi käsittääkseni tulla seuraavan viikon aikana myyntiin. --OjM

Huomasin etsiä ja löysin sellaisen tiedon, että suomalainen kirjakauppa laittaa myyntiin 18.6. Tässäpä ruma linkki: http://www.suomalainen.com/sk/servlets/ProductServlet?action=productInfo&productID=4593056&backURL=http%3A%2F%2Fwww.suomalainen.com%2Fsk%2Fservlets%2FProductServlet%3Faction%3DgetAuthorProducts%26authorid%3D1399016 Voi etsiä myös osoitteesta www.suomalainen.com sanalla "taitopelin". Kirja tulee tietenkin muuallekin kuin suomalaiseen, olen myös kertonut myyntipäällikölle Gaimportista. Se nyt on sitten viimein väistämättä tulossa, tosin kovaan hintaan, mutta tuleepa kuitenkin. Haukut voi antaa jälkeenpäin osoitteeseen olli.markkanen at gmail.com. --OjM

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-23) was last changed on 03-Jun-2008 16:25 by 192.100.124.218