Kaksi korealaista Go-opettajaa, Lee Ki Bong ja Lee Seong Keun vierailevat Suomessa 27.1.-24.2.2005 aikana.

Täällä voi kommentoida mikä opetuksessa oli hyvää ja missä on parantamisen varaa.

-- Matti

Opettajia on kaiketi tarjolla lisää, ensi kesänä ja ensi vuonna. Onko kiinnostusta uuteen kierrokseen? Jos on, niin milloin?

-- Matti 17.2.2005

Otin kolme yksityistuntia Lee Seong-Keunilta, ja täytyy sanoa, että kyllä kannatti. Vaikkei mitään maailmaa järkyttäviä ahaa-elämyksiä tullutkaan, muutama hyvin sijoitettu kommentti kyllä auttoi hahmottamaan asioita uudella tavalla. Itse olisin kaivannut enemmän Hauskoja Ja Jännittäviä Korealaisia Go-ongelmia, mutta opetustekniikan kannalta en keksi juuri mitään parannettavaa. Kommentointi oli helposti ymmärrettävää ja selkeää. Äänenkäyttöä voisi ehkä vielä parantaa, silloin tällöin (esim. jos jonkin sekvenssin laskeminen vei parhaillaan opettajan prosessoritehoa) kommentit tulivat hyvin hiljaisella äänellä, ja joskus joutui pyytämään toistamaan. Molemmat opettajat olivat kaikin puolin oikein miellyttäviä henkilöitä.

Jos lisää opettajia joskus Suomeen on saatavilla, kannatan lämpimästi, ajankohdasta riippumatta.

--Bass 18.2.2005

Olen hyvin pitkälti samaa mieltä Bassin kanssa. Otin itse kaksi tuntia Lee Seongilta ja koin oppineeni joitakin olennaisia seikkoja.

Aiemmin lonkalta heittämäni arvaus, että vahva pelaaja ei automaattisesti ole hyvä opettaja sai jonkin verran vahvistusta. En halua dissata ketään, mutta Lee:n opetus oli "ammattimaista" ja pedagogisesti pätevän oloista, eikä tämä perustunut (pelkästään) siihen että hän on minua selvästi vahvempi pelaaja. Formaalimmin muotoiltuna sanoisin, että opettajan pitää olla opetettavaa vahvempi, mutta tämä on vasta välttämätön ehto, ei riittävä ehto.

--AnttiV 18.2.2005

Vaikka en ehtinytkään ottaa yksityistunteja niin paljon hyvää jäi päähän. Ehdottomasti lisää jos on mahdollista.

--Gardan 18.2.2005

Otin muutaman yksityistunnin molemmilta. Paras yhdistelmä minulle oli peli Seong Keunia vastaan ja komentit Ki Bongilta. Seong Keun on sen varran lähellä omaa tasoani, että hänen kanssaan kommentointi oli suunnilleen samanlaista kuin pelin läpikäynti saman vahvuisen pelaajan kanssa. Olisin valmis maksamaan Ki Bongin opetuksesta enemmän kuin Seong Keunin.

-- Matti 18.2.2005

Olen Matin kanssa samoilla linjoilla. Pelaajien tasoero oli selkeästi havaittavissa. Kokemukset erityisesti Ki Bongin opetuksesta erittäin hyvät.

-- Kari

Mitä mieltä olette asetelmasta, kaksi opettajaa lyhyehkön ajan vs. yksi opettaja pidemmän aikaa? Kerhoilloksi riitti molemmille tekemistä, mutta yksityistunteja olisi varmaan ollut helpompi järjestää pitkälle ajalle, kuin lyhyelle. Tiedustelen tätä, koska mietin yritetäänkö jatkossa saada yksi opettaja vai kaksi. Toisaalta yksi vahvempi ja yksi heikompi opettaja lyhyemmän ajan on parempi kun yksi heikompi pidemmän ajan.

-- Matti 2.3.2005

Mieluummin kaksi opettajaa lyhyehkön ajan, perustelut:

  • Opettajien viihtyvyys: yksin vieraassa maassa oleminen voi olla orpo kokemus, varmemmin viihtyy kun on joku jonka kanssa jutella (omalla kielellään) ja kiertää katselemassa nähtävyyksiä.
  • Peli-illoissa/Muissa tapahtumissa opettajien aikaa riittäisi laajemmalle joukolle.
  • Harrastajat ehkäpä osallistuvat aktiivisemmin opetustapahtumiin, kun korkeatasoista opetusta on tarjolla rajoitetumman ajan.

-- Esa 3.3.2005

Jotta keskustelu ei kuole, kannatan mieluummin yksi opettaja pidemmän aikaa mallia. Perusteluni on se, että opettajalla ja pelaajilla on tällöin enemmän aikaa tutustua toisiinsa. Opettaja pystyy paremmin kartoittamaan kerhojen ja pelaajien yleistä tasoa. Hän voi tutkia millaiset opetusmuodot täällä toimivat. Oppilailla on enemmän aikaa pällistellä opettajaa - jopa tutustua häneen henkilökohtaisesti - ennen päätöstä osallistumisesta, oli kyseessä sitten yksityisopetus tai ryhmäopetus.

-- Otso 8.3.2005

Minua lähinnä kiinnostaa, että tulisiko Lee Ki Bongin kaltainen jo valmistunut henkilö tänne opettamaan yksinään? Eikö matka ole lähinnä oppilasta varten tehty. Eivätkä oppilaat vielä pelillisesti ole aivan Lee Ki Bongin tasolla. Olenko ihan väärässä?

-- Mikko Salminen 8.3.2005

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-14) was last changed on 08-Mar-2005 14:41 by 80.221.13.120