Huom!#

Alkeiskurssi on päättynyt. Vähäisen kiinnostuksen vuoksi kurssi oli vain kolmen kerran mittainen. Kiitos kaikille osallistujille!

Yleistä#

Helsingin go-kerhon alkeiskurssilla opit pelaamaan yhtä maailman vanhimmista ja parhaimmista lautapeleistä - gota. Gon suosio on jatkunut arvion mukaan jo 4000 vuotta, ja sillä on miljoonia pelaajia ympäri maailmaa. Muun muassa Kiinassa, Japanissa, Koreassa ja Taiwanissa go on niin suosittu laji, että siitä voi saada itselleen ammatin. Euroopassa gota pelataan kuitenkin lähinnä harrastusmielessä, ja esimerkiksi Suomessa on joitakin satoja gon pelaajia.

Go on kahden pelaajan strategiapeli, jota pelataan neliönmuotoisella ruudukolla käyttäen mustia ja valkoisia nappuloita, joita kutsutaan kiviksi. Gossa on tavoitteena vallata laudalta enemmän aluetta kuin vastustaja. Tämä tehdään pelaamalla laudalle vuorotellen yksi kivi kerrallaan. Peli alkaa tyhjältä laudalta. Laudalle pelattuja kiviä ei liikuteta lainkaan. Kivet saattavat kuitenkin tulla syödyiksi, jolloin ne poistetaan laudalta.

Siinä missä esimerkiksi shakissa pärjää hyvällä siirtosekvenssien laskukyvyllä, gossa tarvitaan enemmän visuaalista hahmotuskykyä. Alussa pelilauta on tyhjä, ja pelaajat alkavat rakentaa sille omia asemiaan ja haastaa vastustajan asemia. Saattaa seurata taisteluita tietyn alueen hallinnasta, mutta peli saattaa edetä myös rauhallisesti pelaajien jakaessa laudan sopuisasti kahtia. Lopussa koko pelilaudan pinta-ala on jaettu pelaajien kesken, ja se on melkein täynnä mustia ja valkeita kiviä.

Gon oppiminen ei vaadi erityisiä taitoja. Itse asiassa sen säännöt ovat niin yksinkertaiset, että ne voisi opettaa viisivuotiaalle lapselle! Tästä huolimatta go on hyvin haastava peli, josta löytyy monia eri ulottuvuuksia. Mitä enemmän gota oppii, sitä monipuolisemmalta se vaikuttaa.

Kurssista#

HGK:n alkeiskurssi koostuu kuudestä kurssikerrasta

  • su 14. syyskuuta
  • su 21. syyskuuta
  • su 28. syyskuuta
  • su 5. lokakuuta
  • su 12. lokakuuta
  • su 19. lokakuuta
Jokainen kurssikerta on kaksituntinen, klo 15-17.

Kurssimaksu on 5 euroa, johon sisältyy aloittelijan pelivälineet (9x9-viivainen lauta ja 40 mustaa ja 40 valkeaa lasikiveä).

Kurssin pääjärjestäjänä toimii kaksi vuotta peliä harrastanut Annika Piiroinen. Voit kysyä lisätietoa kurssista lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ---- tai soittamalla numeroon ----. Huom! Viikonloppuisin kannattaa soittaa vasta keskipäivän jälkeen. Arkisin tekstiviesti toimii puhelua luetettavammin.

Otamme kurssille vain rajallisen määrän osallistujia, joten ilmoitathan kiinnostuksestasi etukäteen! Sähköposti, puhelu ja tekstiviesti sopivat - yhteystiedot ovat samat kuin yllä. Kurssimaksu maksetaan paikan päällä.

Helsingin go-kerho toimii Pihvipaikka Karhunpesän tiloissa, osoitteessa Alppikatu 9 (Kalliossa). Paikalle pääsee esimerkiksi 8-ratikalla tai Hakaniemen metroasemalta kävellen. HGK:n nettisivulta löytyy jonkinlainen kartta, mutta varmempi tapa löytää perille lienee käyttää Reittiopasta.

Lisätietoa go-pelistä#

Lisätietoa go-pelistä voit löytää vaikkapa seuraavilta nettisivuilta

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-9) was last changed on 09-Oct-2017 12:35 by 88.113.135.33