This is version . It is not the current version, and thus it cannot be edited.
[Back to current version]   [Restore this version]

Ajatus#

Järjestetään vuoden ympäri (kesä- ja talvitaukoja lukuunottamatta) pyörivä titteliliiga, joka tarjoaa mahdollisuuden pidempiin, "vakavahenkisempiin" peleihin. Tittelinä "Hervannan Honinbo."
Ensimmäinen Hervannan Honinbo -liiga
Ensimmäinen kierros aloitettiin 9.1.2012 TTgoK:n maanantain peli-illassa. Ensimmäisellä kierroksella pelaajia oli 12. Liigapelit ovat siis parillisten viikkojen maanantaina näin aluksi.

Speksit#

Kierrokset#

Kierroksen alussa ilmoittaudutaan parituksista vastaavalle henkilölle n.18 aikoihin. Yksi "round robin" koostuu 3:sta pelikierroksesta.

Lohkot#

Lohkoihin jakaminen tapahtuu tapauskohtaisesti kuitenkin niin, että lohkonousijat ovat etuoikeutettuja lohkopaikkaan. Lohkojen välillä oleva piste-ero on 2 MMS pistettä. Lohkojen koko pyritään pitämään 4:ssä henkilössä kuitenkin poikkeustapauksia voi olla. Poikkeuksia voivat olla
-ei ole paikalla -> kasvatetaan kokoa
-ei ole ensimmäisellä kierroksella -> poistetaan lohkojaosta ja toimitaan "lisäys" kohdan mukaan

Lohkojen sisällä pelatuissa peleissä pelataan tasa-avauksia käyttäen nigiriä päättämään musta ja valkoinen.

Lisäys tapahtuu luokituksen MMS-arvo lisättynä poissaolojen lukumäärä.

Lohkoista nousee ylin pelaaja ja alin pelaaja vastaavasti tippuu tarvittaessa luodaan uusi lohko jos pelajia on kerääntynyt liikaa yhteen lohkoon. Jos uusi lohko on vajaa voidaan täyttää lohko alemmista lohkoista.

Pisteytys#

Voitosta 1 piste, tappiosta 1/4 pistettä ja poissaolosta 1/2 pistettä.
Tällöin pelatun pelin pisteodotusarvo on 5/8 pistettä verrattuna poissaolon 1/2 pisteeseen. Läsnäolo siis kannattaa, mutta poissaolosta ei rangaista suunnattomasti.

Tiebreaker#

1. Mikäli nousemisesta (tippumisesta) syntyy tiebreaker ja tasatilanteessa olevat pelaajat ovat pelanneet toisiaan vastaan, katsotaan keskinäisen pelin tulosta. Keskinäisen pelin voittanut (hävinnyt) pelaaja nousee (tippuu).
2. Mikäli on tasatilannerinki tai tasatilanteessa olevat pelaajat eivät ole pelanneet toisiaan vastaan, pelataan heidän välillä pikapeli tasatilanteen ratkaisemiseksi.
Käytännössä siis lohkon tilanteen ollessa tiukka nousemisen tai tippumisen osalta, on kannattavaa olla viimeisellä kierroksella läsnä.
3. Jos kukaan tasatilanteessa oleva pelaaja ei ole läsnä, arvotaan nousija ja tippuja.

Säännöt#

Säännöt ovat mielellään Nihonki-in 1989 säännöt, mutta ei ole pakollista käyttää kyseisiä sääntöjä. Ajat ovat EGF B-luokan aikojen suuruisia esim. 45 min pääaika 25/5 kanadalainen. Mutta ajatkin voidaan päättää pelaajien kesken kunhan ne näyttävät B-luokan vaatimukset tai ovat muuten kohtuulliset (fisher on sallittu).

Lohkot#

Toistaiseksi tulokset merkitään muodossa "V/M", kertoo värin, "+/-" kertoo voittiko vai hävisikö ja "Res/x" jossa x piste-ero.

Vety

#Pelaaja Luokitus Ensimmäinen kierros Toinen kierros Kolmas kierros Pisteet
1Oiva Moisio 3d 2+ 1
2Ossi Sandberg 1k 1- 0.25
3Aleksi Sillanpää 4k 4- 0.25
4Mikko Siltanen 4k 3+ 1

Helium

#Pelaaja Luokitus Ensimmäinen kierros Toinen kierros Kolmas kierros Pisteet
1Lauri Pitkäjärvi 5k 2+ 1
2Ville Lehtola 6k 1- 0.25
3Aapo Alasuutari 8k 4- 0.25
4Juuso Koskinen 9k 3+ 1

Litium

#Pelaaja Luokitus Ensimmäinen kierros Toinen kierros Kolmas kierros Pisteet
1Olli Ervelä 9k 2+ 1
2Olli Tala 12k 1- 0.25
3Anna-Liisa Mattila 14k 4+ 1
4Anton Alm 14k 3- 0.25

Kierrostulokset#

Kierrostulokset

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This particular version was published on 13-Jan-2012 15:54 by 89.106.42.184.