Olen viikon 1.10.2006-06.10.2006 Honkgongissa konferenssimatkalla. Halusin tietysti yrittää löytää täältä myös gonpelaajia. Kirjoittelen näille sivuille jotain informaatiota siinä toivossa, että se jotakin kiinnostaa tai että joku muukin menee joskus Hongkongiin käymään.

Aivan sattumalta törmäsin Hongkongin goliiton tiloihin, jotka sijaitsevat kerrostalon toisessa kerroksessa. Talo on Hennessy Roadilla ja on Hennessy Road Government primary school -nimisen bussipysäkin kohdalla. En ikinä olisi osannut arvata, että talossa pelataan gota ellei ulkona olisi ollut isoa valkoista kylttiä, joka ystävällisesti mainosti goliittoa englanniksi.

Lautoja tiloihin mahtuu ahtamalla ehkä kymmenkunta ja kun menin sinne maanantai-iltapäivällä ja viivyin puoli seitsemään, pelaajia oli ehkä viitisen kappaletta.

Kassalla oli herttainen vanhahko nainen, joka ei juuri englantia puhunut.

Paikalla oli myös vanha mies, joka sanoi olevansa 2 dan. Hän kysyi luokitustani ja kun sanoin olevani Suomessa 18 kyu, hän laittoi minut pelaamaan (ilmeisesti) pojanpoikaansa vastaan, joka oli n. 5-7-vuotias :) Voitettuani pojanpojan oli edessä 6 kiven tasoituspeli pappaa vastaan. Tämä osoittautui liian haastavaksi, vaikkakin piinasin pappaa hyvin pitkään. Tai no, luultavasti pappa pelaili opetuspeliä :). Jälkikäteen sitten käytiin avainpaikkoja lävitse ja pappa sanoi, että kun opettelet perusasiat, vahvat pelaajat eivät pärjää sinulle enää 4 kiven tasoituksellakaan. No, siinä sitä on haastetta.

Mukaan minulle ensimmäisenä iltana tarttui puinen saranallinen kiinalainen lauta ja korealaiset lasikivet muovikupeissa. Näistä maksoin 260 HKD:ta (noin 25 euroa), jolla sain 50 HKD:n sisäänpääsynkin.

Toisena iltana haasteet sen kuin kasvoivat. Tällä kertaa paikalla oli pari nuorta miestä, joista toinen istuskelikin jo valmiiksi laudan ääressä. Sinne vain peliä pyytämään, ja kun sanoin Suomen luokitukseni, hän ehdotti 9 tasoituskiveä, jolla pelattiin. Kysyin myös hänen luokitustaan ja hän vastasi olevansa 6 dan ( 2003 Hong Kong Go Open Competition Champion, Champion of China-NanNing Southeast Asia Go Invitational Tournament 2006)! Tässä vaiheessa olisi varmaan ollut korrektia pyytää anteeksi, että edes rohkenin ehdottaa peliä, mutta se jäi tekemättä :) Pelissä sainkin sitten selkääni (17 pistettä) ja taas paljon hyödyllistä oppia. Hän pelailee usein myös KGS:ssä nimimerkillä HFL.

Keskiviikkoiltana kerholla ei ollut ketään ja minulle kerrottiin, että viikonlpppu on yleensä suositumpi. Lauantaina olisi puistossa turnaus (kuten oli maanantainakin), mutta lentoni lähtee jo lauantaiaamuna, joten missaan sen.

Perjantai-iltana kerholla oli enemmän pelaajia, myös Huang Chao, jolle en kuitenkaan enää kehdannut ehdottaa uutta peliä. Pelasin erästä keski-ikäistä miestä vastaan, joka ei kertonut luokitustaan, mutta kuultuaan olevani 12 kyu (peli KGS:ssä Antti Mankista vastaan 5 kiven tasoituksella, johti kuuden kiven korotukseen :) ), hän ehdotti kuuden kiven tasoitusta. Olin selkeästi voittamassa pelin, mutta johto muuttui häviöksi loppupelivirheellä :( Tästä harmistuneena hävisin toisen pelaamamme pelin selvästi.

Kaiken kaikkiaan matka oli gomielessä antoisa. Hongkongissa on lisäksi ilmeisesti ainakin joku japanilainen gokerho, mutten saanut tietää, missä se on. Tämän lisäksi Antti Holappa mainitsi, että Leighton Streetillä, Brecht's circle -nimistä pubia vastapäätä on gokoulu. Sinne en koskaan tullut päätyneeksi. Nyt vaan täytyy kehittyä L&D:ssä, josekeissa ja invaasioissa ja ennen kaikkea kestävyydessä, niin voin seuraavalla vierailukerralla haastaa HKGA:n kerhopelaajat tosissaan.

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.

List of attachments

Kind Attachment Name Size Version Date Modified Author Change note
jpg
golauta.jpg 35.0 kB 2 03-Oct-2006 17:14 JaakkoSärelä
jpg
hkga.jpg 45.2 kB 1 03-Oct-2006 17:19 JaakkoSärelä
jpg
huang_chao.jpg 35.0 kB 1 03-Oct-2006 17:16 JaakkoSärelä
jpg
oldlady.jpg 38.6 kB 1 03-Oct-2006 17:27 JaakkoSärelä
« This page (revision-9) was last changed on 10-Oct-2006 17:17 by Antti Holappa