Luokitushistoria:#

Milloin Luokitus Perusteet
Talvi 2010 8k Ensimmäinen virallinen suomiluokitus Pogon peli-illassa
Kevät 2010 7k Hyvät tulokset Joonas Pihlajamaata (7 kyu) vastaan Pogon peli-illoissa
Heinäkuu 2010 5k Kongressin viikonlopputurnauksessa 4/5 ja Dangon peli-illassa voitin viidellä kivellä Pekka Keipin (1 dan) ja Joonas Järven (1 dan)
Syyskuu 2010 4k Helsinki Casual
Tammikuu 2012 3k Egon Turnajaiset 2012
Helmikuu 2016 2k Helsinki Open 2016

Turnaustulokset:#

Mikä Luokitus Rivi Kommentteja
Turun Monni 2010 7k 8k- 6k- 13k+ 6k- 4k- Plääh.
EGC 2010 Weekend Tournament 7k -> 5k 7k+ 7k+ 6k+ 5k+ 6k- Nilkkeydestä huolimatta yksikään peli ei ollut helppo. Oli kiva pelata eri puolilta Eurooppaa kotoisin olevia pelaajia vastaan ja treenata vähän englannin puhumista.
Helsinki Casual 2010 5k -> 4k 6k+ 3k- 3k- 4k+ 4k+ Yllätävän hyvin meni.
Takapotku 2011 4k 4k- 5k+ 3k- 5k- 6k- 5k+ 2/6. Ei ihan unelmatulos.
Helsinki Casual 2011 4k 3k- 4k+ 5k+ 2k- 6k- Viime Casualissa sain korotuksen 4 kyuun. Kuinka paljon sitä ollaan vuodessa kehitytty? - Ei paljon mitään. Syynä tähän on pitkä tauko pelaamisessa. Puoleen vuoteen ei ole tullut lätkittyä kiviä muuten kuin hyvin satunnaisesti.

Turnauksessa sain heti alkuun vastaani arkkiviholliseni Joonas Pihlajamaan. Sain mielestäni avauksessa vähän paremman tuloksen, mutta kun Joonas sai tapettua invaasioryhmäni keskipelissä, niin tilanne näytti epätoivoiselta. En kuitenkaan halunnut luovuttaa vielä. Pitkän väännön jälkeen sain yhden Joonaksen ryhmän leikattua pois ja rakennettua ison semeain koko pelin voitosta. Hävisin yhdellä vapaudella. En ole tappiosta katkera, koska Joonas on kuitenkin pelannut aktiivisesti koko sen ajan, kun minä olen levännyt laakereillani. Ansaittu voitto.

Toinen peli oli Saksalaista 4 kyua vastaan. Kämmäsin keskipelissä aivan totaalisesti ja menetin ison ryhmän, mutta sain myöhemmin vangittua vielä isomman vastustajan ryhmän takaisin, ja voitin pelin yli kymmenellä pisteellä. Kolmannessa voitin Turkkilaisen 5 kyun isossa moyopelissä. Tavoistani poiketen päätin tällä kertaa antaa vastustajan pitää moyonsa ja redusoida sitä vain maltillisesti rakentaen samalla omaa aluetta. Voitin lopulta 10,5 pisteellä.

Seuraavan pelipäivän alkuun sain kovan vastuksen - Anttoni Maula 2 kyun. Vielä vuosi takaperin Casualissa olin voittanut hänet, mutta nyt hän pyyhki minulla lähinnä lautaa. Alusta loppuun kaikki meni pieleen. Edes pisteenlaskuun ei päästy, kun Anttoni tappoi keskustaryhmäni isosti pelin loppupuolella.

Viimeinen peli oli käsittämätöntä tunarointia. Alkupuolen nurkkakatastrofin jälkeen olin varmaan 25 pistettä tappiolla. Ajattelin kuitenkin, että koska vastustaja on vain 6 kyu, niin voin ehkä vielä pelastaa pelin ilman mitään epätoivoisia invaasioita pelaamalla solidia peruspeliä loppuun asti. Sain varmaan kaikki isot loppupelipisteet. Tilanne oli lopulta hyvin tasainen, kunnes leikkaannuin epähuomiossa muutamalla kivellä. Ajattelin, että en voi antaa niiden kuolla, koska muuten pisteet eivät riittäisi, joten rupesin rähisemään. Tuloksena kuolin isosti. Tai olisin kuollut, jos vastustaja olisin tenukin sijaan pelannut tapposiirron. Tenuki antoi kuitenkin jonkin verran pisteistä vastustajalle muualla, koska hän sai nyt sinne kaksi siirtoa peräkkäin. Ehkä olisi vain kannattanut vastata siihen ja luottaa siihen, että vastustaja ei löydä tapposiirtoa seuraavallakaan siirrolla. Pisteitä ei onneksi tarvinnut laskea, kun kuolin katastrofaalisesti huolimattomuuttani toisen laidan jättiryhmällä.

Heh heh... Saldo 2/5. Ensi vuonna uusiksi paremmalla taidolla
Egon Turnajaiset 2012 4k -> 3k 5k+ 3k+ 4k+ En päässyt pelaamaan kakkospäivänä, mutta ensimmäiseltä päivältä tulikin puhdas rivi!

Ensimmäinen peli oli yhtä elämän ja kuoleman ongelmaa, kun vastustaja halusi elää joka laidalla ja puolilla nurkista. Yksi nurkka sitten lopulta kuoli, ja voitin pelin reilulla 25 pisteen erolla. Hyvällä fiiliksellä seuraavaan peliin.

Toisella kierroksella sain vastaani Joonas Pihlajanmaan (3 kyu). Nyt oli näytön paikka! Korotus 3 kyuun hyvin todennäköisesti riippuisi tästä pelistä. Alkupelissä jäin ehkä vähän jälkeen, kun Joonas rakenteli isoa moyoa laidalle mustilla. Tein syvän invaasion, pelasin kaikki ärsyttävät peepit ja leikkaukset, ja onnistuin lopulta kytkemään ryhmäni turvaan. Nyt peli oli tasan, tai olin ehkä hitusen johdolla. Pelasin niin tarkkaa loppupeliä, kuin pystyin, mutta tuntua taas, että menetän vain olematonta pistejohtoani koko ajan. Pelasin yhden siirron omallekkin alueelle, koska en ollut aivan varma, että toimiiko leikkaus siellä. Pisteidenlaskuun siirryttiin pelonsekaisissa tunnelmissa, mutta tulos oli helpotus. Voitin puolella pisteellä!

Viimeisessä pelissä vastaan tuli Calin Altug, jonka olin voittanut Helsinki Casualissa viimeksi. Pelissä oli hyvä fiilis, ja mielestäni vahvistin johtoasemaani siirto siirrolta. Keskipelin loppupuolella vastustaja unohti kytkeä kivensä leikkaustani vastaan, ja kuoli isosti. Luovutusvoitto.
 
Egon Turnajaiset oli mielestäni loistava turnauskonsepti. Sellon kirjaston ala-aula oli mukavan avara paikka pelata, ja turnauksen näkyvyys oli loistava, koska kirjastoon sisään astuessa ei voinut olla näkemättä lautoja. Kiinnostusta peliin tuntui löytyvän ohikulkijoilta. Ensi vuonna uudestaan!
Mikä vois mennä pieleen 2012 3k 2k- (h1), 3k- (h0), 4k- (h1), 6k+ (h2), 5k+ (h1), 1d+ (h2) Hissi kävi.

Ensimmäisenä päivänä kaikki _meni_ pieleen. Hävisin kaikki kolme peliä. Päivän viimeisellä kierroksessa jouduin pelaamaan mustilla kivillä ilman komia 4 kyua vastaan. Hävisin senkin pelin 1,5 pisteellä. Vastustaja oli kyllä kova. Hän sanoi olevansa 2 kyu KGS:ssa, ja hänet tuplakorotettiin 2 kyuun turnauksen jälkeen, joten ehkä minulla ei ole niin hävettävää.

Toisena päivänä oli toinen ääni kellossa. Voitin alkuun 6 kyun kahdella handicapilla reilulla piste-erolla, ja sen jälkeen 5 kyun tiukan väännön jälkeen valkoisilla ilman komia 1,5 pisteellä.

Viimeisen kierroksen parituksessa homma meni mielenkiintoisenksi. Sain vastaani A.J. 1 danin kahdella tasoituskivellä. Väänsimme laudalle ison tappelun koko pelin voitosta, ja voitin sen jopa muutaman vapauden marginaalilla. Pelasimme muutamat isot loppupelisiirrot, ja invaasioin vielä valkean 4-4 kiven alle 3-3:seen. A.J. halusi lyödä bissestä vetoa, että kuolen nurkkaan, ja otin haasteen vastaan. Elin sitten nurkassa, voitin bissen ja koko pelin.

Turnauskonsepti oli hyvä, ja aloittelijoita oli paikalla ilahduttavan paljon. Kiitos turnausjärjestäjille
Takapotku 2012 3k 3k-, 3k+, 4k-, 4k+, 1k+ Verinen aurinko nousi kesäkuun 16. päivänä hiljaisen Helsingin ylle. Tiedossa oli vuosittainen Takapotku-turnaus, jossa mitataan kenen kantti kestää, kenellä on suurin voitonjano ja kenen pää pysyy kasassa siirtosekvenssien pyörremyrskyssä. Minä olin yksi niistä 68 pelaajasta, jotka olivat päättäneet lähteä tähän uuvuttavaan ja hermojaraastavaan koitokseen.

Nuosin ylös aamulla välittämättä niistä, jotka ihmettelevät miksi tuo yksi nuosee kukonlaulun aikaan pelaamaan lautapeliä. Lyhyistä yöunista huolimatta tunsin olevani elämäni kunnossa ottamaan vastaan minua odottavat älylliset haasteet. Mannerheimintiellä shortseissa ja eGon taistelupaita päälläni kohti turnauspaikkaa kävellessäni tunsin oloni mitä parhaimmaksi.

Ensimmäiselle kierrokselle sain vertaiseni vastuksen. 3 kyun vahvuinen pelaaja oli vaivautunut Tukholmasta asti turnauspaikalle. Mietin siirtoja syvimmin kuin olen koskaan miettinyt, mutta veitsenterävät hyökkäykseni eivät läpäisseet tämän kylmähermoisen ruotsinmiehen panssaria. Hävisin pelin yli komilla.

Toisessa pelissä otin kunniani takaisin voittamalla 4 kyun pelaajan. Kolmannessa pelissä hävisin 4 kyulle yhdellä ainoalla pisteellä.

Yksi piste. Yksi piste löytää tien, yksi kohtaloa hallitsee, yksi häviäjän yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee.

Seuraavana aamuna aurinko ei enää polttanut Helsingin katuja kuten edellisenä päivänä, vaan Väinämöinen oli taikonut taivaalle harmaat sadepilvet. Sadepisaroiden piiskatessa bussin ikkunalasiin ajattelin, että vain yhdellä voitolla en turnauksesta poistu, joten lähdin hakemaan toista voittoa entistä lujemmalla tahdonvoimalla.

Toinen voitto tulikin jo päivän ensimmäisellä kierroksella neljän kyun vahvuista pelaajaa vastaan. Aamulla asettamani tavoite oli saavutettu, joten odotin viimeistä kierrosta hieman vapautuneessa tunnelmassa. Parituslistaa katseellani haravoidessani sain selville, että viimeinen vastustajani olisi minua kaksi kiveä vahvempi pelaaja. Nyt olisi mahdollisuus loistaa keskellä harmaata Helsinkiä.

Pelasin mielestäni hyvän alkupelin ja sain ehkä jopa pidennettyä etumatkaani keskipelissä. Pelissä valkealla ei ollut komia, mutta tuntui, että vaikka olisi ollutkin, niin asemani olisi silti ollut hyvä. Kellossani oli alle 10 minuuttia aikaa kun olimme myöhäisessä keskipelissä, mutta tunsin olevani tukevasti johdossa, joten keskityin pelaamaan turvallisesti, joskin mahdollisesti hieman epäoptimaalisesti. Onneksi loppupelistä ja ajankäytöstä ei tarvinnut ottaa paineita, koska vastustajani asetti kaksi kiveä laudalle ja luovutti.

Olin tyytyväinen turnaussuoritukseeni, vaikkakin hävisin yhden pelin kiveä heikommalle pelaajalle pisteellä. Voitto kahta kiveä vahvemmasta korvasi sen helposti. Palkintoja tai korotusta en saanut, mutta kokemus oli taas sitäkin kultaisempi.
Korean Ambassador's Cup 2012 3k 5k+, 6k+, 1d-, 11k+ Järjestämishommista huolimatta päädyin pelaamaan neljä kierrosta seitsemästä, jotta saatiin parillinen määrä pelaajia joka kierrokselle. En saanut vastaani omani tasoisia pelaajia - voitin heikommat ja hävisin danille.
Egon turnajaiset 2013 3k 2k- 3k+ 3k+ Menin turnaukseen kevyin mielin treenaamatta tai stressaamatta ollenkaan. Pelkäsin, että pelitaitoni ovat ruosteessa nyt kun olen pelannut huomattavan vähän lähiaikoina, mutta onnekseni sain pelattua aivan normaalin 3 kyun rivin. Tappio tuli Joonas Pihlajamaata vastaan, kun käsittelin hänen invaasionsa Kobayashi-muodostelmaani vastaan liian kiltisti. Sain onneksi revanssin saunaillassa, jolloin voitin puolella pisteellä :)
Egon Elo 2022 2k 6k+ 5d- 2k- 5k+ 1k+ Long time no go. Pelasin viikko ennen turnausta paniikissa pikapelejä Keksissä kertauksena. Bussissa turnauspaikalle yritin vielä epätoivoisesti kerrata josekeja kirjasta. Pitkästä tauosta huolimatta sain pelattua ihan 2 kyun tasoisesti. Turnauksen kohokohta oli ehdottomasti kauan odotettu turnausvoitto Joonas Pihlajamaa 1 kyua vastaan. Turnauksen paritus oli kyllä villi. Pelasin sekä turnauksen vahvinta (5d) että heikointa (6k) pelaajaa vastaan peräkkäisinä kierroksena. Noiden kahden pelin sijaan olisin kyllä mieluusti pelannut mielenkiintoisemman pelin 2 kyuta tai 4 kyua vastaan, joita vastaan en päässyt pelaamaan.

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-28) was last changed on 16-Aug-2022 12:23 by 128.214.138.140