Kaisla-liiga 2009#

Kaisla-liiga on YliGon järjestämä Kaislan peli-illoissa pelattava turnaus. Turnauksen tarkoitus on tuoda peli-iltoihin kellon kanssa pelattavia laadukkaampia ja turnausmaisempia pelejä. Turnaus kestää suurin piirtein yliopiston syyslukukauden ajan.

Ajankohtaista#

Tulokset

Turnauksen viides ja viimeinen kierros pelataan keskiviikkona 9.12. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä Kaislassa klo 18:00-18:30. Kannattaa muistaa, että jokaiselle kierrokselle ilmoittaudutaan erikseen, joten myös aiemmille kierroksille ilmoittautuneiden pitää ilmoittautua! Jos et millään pääse paikalle ajoissa, mutta olet kuitenkin tulossa viimeistään klo 19 mennessä paikalle, voi turnaukseen ilmoittautua myös puhelimella numeroon 050 341 4050. Pelit aloitetaan heti kun paritus on julkistettu. Muista siis tulla paikalle klo 18:30 mennessä!

Koska ykkös- ja jakkospalkintoa ei voi jakaa useamman pelaajan kesken, palkintoja varten mahdollisesti tarvittavat lisäpelit pelataan myös samana iltana. Turnauksessa toistaiseksi hyvin pärjänneiden on siis varattava keskiviikkoillalle hieman tavallista pidempään aikaa, jotta lisäpelit keretään pelaamaan viimeisten turnauspelien jälkeen. Tarvittavat lisäpelit pelataan pikapeleinä 10 minuutin absoluuttisella ajalla (lisäksi kaksi sekuntia lisäaikaa per siirto) pelaajien nykyisillä luokituksien mukaisina tasoituspeleinä.

Turnauksen formaatti#

Tänä vuonna turnauksen formaatti uudistuu täydellisesti edellisiin vuosiin verrattuna. Turnauksessa pelataan viisi kierrosta viiden eri peli-illan aikana. Peli-illan alussa otetaan vastaan ilmoittautumiset illan peliin ja myöhemmin illalla pelataan yksi turnauspeli. Turnauksen peli-illat ovat kolmen viikon välein, joten turnaus kestää muutaman kuukauden ajan.

Turnaus paritetaan McMahon-järjestelmällä, mutta turnaus pisteytetään yksinkertaisesti voitettujen pelin määrällä. Toisin sanoen McMahonia käytetään ainoastaan sopivien paritusten etsimiseen ja sijoitus turnauksessa ratkeaa yksin voitettujen pelien määrän mukaan. Jokainen luokitus muodostaa oman McMahon-ryhmänsä, joten kyu- ja dan-pelaajilla pitäisi olla yhtäläiset mahdollisuudet voittaa turnaus.

Kaikkia kierroksia ei ole välttämätöntä pelata ja on esimerkiksi mahdollista voittaa turnaus voittamalla neljä kierrosta ja jättämällä yhden väliin. Poissaolosta saa paritusta varten puolikkaan McMahon-pisteen, mutta luonnollisesti poissaolosta ei saa yhtään voittoa. Jos pelaajat ovat turnauksen viimeisenkin kierroksen jälkeen tasavoitoissa, ratkaistaan palkinnot viimeisen kierroksen peli-illassa pikapeleillä, jotka pelataan täysillä tasoituksilla.

Järjestäjät#

Turnauksen järjestää Janne Nikula.

Turnauksen säännöt#

  • Pelit ovat tasa-avauksia
  • Pääaika 45 minuuttia
  • Lisäaika kanadalainen 25 kiveä viidessä minuutissa
  • Komi 6,5 pistettä
  • Värit nigirillä
  • EGF C-luokan turnaus

Vaikka pelit pelataan ravintolaympäristössä, peleissä pätevät tavalliset turnaussäännöt. Erityisesti katsojien kanssa ei siis pidä keskustella eivätkä katsojat saa puuttua peliin.

Osallistuminen ja palkinnot#

Koska pelit pelataan Kaislassa YliGon peli-iltojen yhteydessä, pelaajilta vaaditaan 18 vuoden ikää.

Turnauksessa ei ole osallistumismaksua. Turnauksessa ei vaadita minkään kerhon jäsenyyttä.

Turnauksen voittaja ja toiseksi sijoittunut saavat palkinnoksi lahjakortin Kaislaan.

Aikataulu#

Jokaisessa peli-illassa ilmoittautuminen illan kierrokselle alkaa klo 18:00 ja päättyy 18:30. Peli on pelattava saman illan aikana. Jos pelaajia on todella paljon, välineitä ei todennäköisesti riitä siihen, että kaikki aloittavat pelinsä heti 18:30, joten ainakin osa pelaajista saattaa joutua aloittamaan pelinsä vasta kun ensimmäiset pelit ovat loppuneet.

PäiväTapahtuma
ke 16.9. Ensimmäinen kierros
ke 7.10. Toinen kierros
ke 28.10. Kolmas kierros
ke 18.11. Neljäs kierros
ke 9.12. Viides kierros
ke 9.12. (lisäpelit)

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-8) was last changed on 07-Dec-2009 15:16 by JanneNikula