Kaisla-liiga 2013#

Kaisla-liiga on YliGon järjestämä Kaislan peli-illoissa pelattava turnaus. Turnauksen tarkoitus on tuoda peli-iltoihin kellon kanssa pelattavia laadukkaampia ja turnausmaisempia pelejä. Turnaus kestää suurin piirtein yliopiston syyslukukauden ajan.

Ajankohtaista#

Kaikki kierrokset on pelattu. Voittajaksi selviytyi Juuso Nyyssönen puhtaalla pelillä. Toiseksi Eetu Erkkilä yhtä vaille täydellä. Palkintojenjako suoritetaan pikkujoulujen yhteydessä. Onnittelut voittajille.

Tulokset

Kannattaa muistaa, että jokaiselle kierrokselle ilmoittaudutaan erikseen, joten myös aiemmille kierroksille ilmoittautuneiden pitää ilmoittautua! Jos et millään pääse paikalle ajoissa, mutta olet kuitenkin tulossa viimeistään klo 19 mennessä paikalle, voi turnaukseen ilmoittautua myös puhelimella numeroon 044 363 1018. Pelit aloitetaan heti kun paritus on julkistettu. Muista siis ilmoittautua klo 18:30 mennessä!!

Koska ykkös- ja kakkospalkintoa ei voi jakaa useamman pelaajan kesken. Palkintoja varten mahdollisesti tarvittavat lisäpelit pelataan 4.12.

Turnauksen formaatti#

Tänä vuonna turnauksen formaatti on kuta kuinkin copy-paste vuoden 2012 Kaisla liigasta. Turnauksessa pelataan viisi kierrosta viiden eri peli-illan aikana. Peli-illan alussa otetaan vastaan ilmoittautumiset illan peliin ja myöhemmin illalla pelataan yksi turnauspeli. Turnauksen peli-illat ovat joka kolmas keskiviikko, joten turnaus kestää muutaman kuukauden ajan.

Turnaus paritetaan McMahon-järjestelmällä, mutta turnaus pisteytetään yksinkertaisesti voitettujen pelin määrällä. Toisin sanoen McMahonia käytetään ainoastaan sopivien paritusten etsimiseen ja sijoitus turnauksessa ratkeaa yksin voitettujen pelien määrän mukaan. Jokainen luokitus muodostaa oman McMahon-ryhmänsä, joten turnauksen voittoon on mahdollisuudet sekä kyu- että dan-pelaajilla.

Kaikkia kierroksia ei ole välttämätöntä pelata ja on esimerkiksi mahdollista voittaa turnaus voittamalla neljä kierrosta ja jättämällä yhden väliin. Poissaolosta saa paritusta varten puolikkaan McMahon-pisteen, mutta luonnollisesti poissaolosta ei saa yhtään voittoa. Jos pelaajat ovat turnauksen viimeisen kierroksen jälkeen tasavoitoissa, ratkaistaan palkinnot 4.12.

Järjestäjät#

Turnauksen järjestävät Antti Niemi ja Eetu Erkkilä.

Turnauksen säännöt#

  • Pelit tasoituksellisia MMS-1
  • Pääaika 45 minuuttia
  • päälle tulee 5s fischer
  • Komi 6,5 pistettä
  • EGF C-luokan turnaus

Vaikka pelit pelataan ravintolaympäristössä, peleissä pätevät tavalliset turnaussäännöt. Erityisesti katsojien kanssa ei siis pidä keskustella eivätkä katsojat saa puuttua peliin.

Osallistuminen ja palkinnot#

Koska pelit pelataan Kaislassa YliGon peli-iltojen yhteydessä, pelaajilta vaaditaan 18 vuoden ikää.

Turnauksessa ei ole osallistumismaksua. Turnauksessa ei vaadita minkään kerhon jäsenyyttä.

Turnauksen voittaja ja toiseksi sijoittunut saavat palkinnoksi lahjakortin Kaislaan.

Huom.#

Jos teidän pitää lähteä aikaisin, ilmoittakaa se tarvittaessa etukäteen, jotta ette joudu odottamaan vapautuvaa lautaa, vaan se osataan varata teille kierroksen alkaessa.

Turnauksen järjestäjät eivät toimi pariteettipelaajina. Näin ollen on mahdollista joutua vapaakierrokselle, joka tarkoittaa tuloksissa voittoa.

Lisäpelit#

Mahdolliset lisäpelit eivät kuulu varsinaiseen turnaukseen, vaan ovat pelkästään ratkaisemassa palkinnoille omistajat. Näin ollen ne pelataan eri ajoilla, -tasoituksilla ja myöskään eivät vaikuta gorreihin. Aiemmat keskinäisten pelien tulokset eivät toimi tie-breakereina palkintojenjaossa, joten lisäpeleihin on mahdollista saada sama vastustaja kuin itse liigassa. Kuitenkin useampien pelaajien olessa jaetulla ensimmäisellä sijalla turnauksen loputtua, samojen paritusten kertautumista pyritään lisäpeleissä välttämään, jos käytännöllistä.

Lisäpelit pelataan ajoilla 10min + 3x20 japanilainen

Aikataulu#

Jokaisessa peli-illassa ilmoittautuminen illan kierrokselle alkaa klo 18:00 ja päättyy 18:30. Peli on pelattava saman illan aikana. Jos pelaajia on todella paljon, välineitä ei todennäköisesti riitä siihen, että kaikki aloittavat pelinsä heti 18:30, joten ainakin osa pelaajista saattaa joutua aloittamaan pelinsä vasta kun ensimmäiset pelit ovat loppuneet.

PäiväTapahtuma
ke 25.9. Ensimmäinen kierros
ke 9.10. Toinen kierros
ke 23.10. Kolmas kierros
ke 6.11. Neljäs kierros
ke 20.11. Viides kierros
ke 4.12. (lisäpelit)

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-16) was last changed on 20-Nov-2013 21:27 by 185.11.208.123