Olisi mukavaa, jos Suomessa järjestettäisiin kesäleiri viikon mittaisena samaan tapaan kuin Liettuassa ja Ruotsissa. Ranskan leiri taitaakin olla jo parin viikon mittainen. Sopiva ajankohta olisi luultavasti heinäkuun ensimmäinen viikko. Tännehän vaivaudutaan nykyään Keski-Euroopasta saakka yhtä ainutta turnausviikonloppua varten. Ruotsin go-kesäleirillä käy aika paljon ulkomaalaisia huolimatta leiripaikan syrjäisestä sijainnista. Leksandiin on kolmen ja puolen tunnin junamatka Tukholmasta.

Olisi kiva kuulla, jos joku tietäisi potentiaalisia kohtuuhintaisia paikkoja leiriä varten.

-- Markku, 30.6. 2005

Kiva idea.

Mitä pidetään kohtuuhintaisena? (per yö, per hlö, osa/koko aika)

Sisältyisikö ruokaa hintoihin?

Millaisella osanottajajoukolla? (esim jos paikkaan mahtuu 60 niin monta tarvitaan, että yo hinnoilla toimii?)

Lähtö/vertailukohdaksi voisi ottaa Päivölän.

-- Gardan, 30.6.2005

Kenties sopiva hintataso per vuorokausi voisi olla jotain Ruotsin kesäleirin ja kongressin välimaastoa. Ruotsin kesäleiri on hintatasoltaan kalliihko majoituksen tasoon nähden (esim. telttapaikka läheisellä leirintäalueella yli 10e pppn). Prahassa sai voimistelusalin lattialta paikan hintaan 2e pppn. Toki se Leksandin leirintäalue on sitten varusteltu kunnollisilla peseytymistiloilla sun muilla.

Osanottajajoukoksi kuvittelin suomalaiset kesäleireilijät ja tusinan parin verran ulkomaalaisia. Kesäleirillämmehän on ainakin kerran jo ollut ulkomaalaisvahvistusta parin venäläisen verran. Jos leirillä järjestettäisiin kunnon arvoturnaus, niin varmasti vahvoja ulkomaalaisia saataisiin paikalle ainakin yhtä monta kuin Takapotkuun tai Kanikuutoseen. Jos kymmenen saksalaista, pari hollantilaista ja muuta ulkomaalaista jaksaa tulla Leksandiin asti, niin kai heitä jaksaa tulla Suomeenkin, varsinkin, jos Suomen leiristä saadaan halvempi ja parempien liikenneyhteyksien päähän.

Ruotsalaiset järjestävät ruokailut Leksandin lukion ruokalassa, jonne on palkattu keittäjiä.

Päivölä on hyvä lähtökohta, mutta on mahdollista, että joku lukija tietää jonkin paremmankin paikan.

-- Markku

Päivölän vedin esille, koska siitä on kokemuksia ja sieltä saa kertaluokan oikein. Ihan ettei mahdottomia aleta esittelemään.

Euroopan Cupiin mahtunee hyvin toinenkin turnaus Suomesta ja siten saisi hyvää näkyvyyttä ulkomaille.

-- Gardan

Olen samaa mieltä. Leiri arvoturnauksen kera vaatii kokonaisen turnausorganisaation ja vähän päällekin. Vapaaehtoistun esityöhön ja järjestelynakkeihin paikan päällä.

-- Markku, 30.6. 2005

En ole (vielä) ollut muilla go-leireillä kuin Liettuassa. Jos aiotaan pitää viikon mittainen leiri, siihen kannattaisi suunnitella ohjelmaa. 2-3 påivän viikonlopputurnaus on hyvä alku, mutta se ei riitä kantamaan koko leiriä. Korealaisia go-opettajia voisi koettaa saada paikalle. Jos kokonaisuus on hyvä, uskoisin tulijoita riittävän, ainakin ensimmäisen kerran jälkeen. Liettuan leiri on täynnä. Tämän vuoden leiriä markkinoitiin vain aikaisemmin siellä olleille tai mahtumatta jääneille.

-- Matti 30.6.2005

Olen samaa mieltä siitä, että 2-3 päivän viikonlopputurnaus ei riitä kantamaan koko leiriä. Siksi leirillä pitäisikin olla yksi noin viikon kestävä pääturnaus. Molemmat viikonloput mukaan laskien mahdollisia leiripäiviä olisi yhdeksän. Jos yksi iso pääturnaus järjestettäisiin, täytyisi valita, järjestäänkö sen lisäksi myös viikonlopputurnaus tai kaksi viikonlopputurnausta.

Yksi mahdollisuus olisi järjestää molempina viikonloppuina viikonlopputurnaus ja pääturnaus viitenä arkipäivänä. Näin kaukomatkalaiset voisivat käyttää viikonloput matkustamiseen. Toisaalta niilläkin, joilla ei ole lomaa, olisi vaihtoehtoja. Toisaalta kaksi viikonlopputurnausta voisi hajoittaa osallistujia liikaa eri turnauksiin ja tehdä leiriohjelmasta raskaan ja kiireisen järjestettäväksi.

Toinen mahdollisuus on järjestää pääturnaus, joka kestäisi ensimmäisestä sunnuntaista toiseen lauantaihin eli seitsemän päivää. Ensimmäinen lauantai ja toinen sunnuntai olisivat varattu matkustuspäiviksi. Ilmoittautuminen lauantaiksi.

Kolmas ja mielestäni paras ajatus on aloittaa leirin virallinen ohjelma lauantai-iltapäivänä/alkuillasta, pelata pääturnausta sunnuntaista perjantaihin eli kuuden päivän ajan ja lopuksi viikonlopputurnaus. Ulkomaalaiset ja muut kaukomatkalaiset voisivat tarpeen vaatiessa jättää viikonlopputurnauksen väliin, mutta lomattomalla go-kansalla olisi mahdollisuus viikonlopputurnaukseen. Kuusi päivää kestävässä pääturnauksessa voisi olla yksi lepopäivä vaikkapa keskiviikkona. Silloin tahtia kaksi kierrosta päivässä pääturnauksessa voisi olla 10 kierrosta. Jos lepopäiviä olisi kaksi, esimerkiksi tiistaina ja torstaina, saataisiin silti 8 kierroksinen turnaus. Toinen mahdollisuus on pelata joinakin päivinä vain yksi kierros. Ulkomaalaisia saattaisi kiinnostaa tosin lepopäivä(t), koska silloin voisi mennä katsomaan lähiseudun nähtävyyksiä.

-- Markku, 30.6. 2005

Kuulostaa kivalta idealta! Toivottavasti löytyy innokasta porukkaa järjestämään. Ensi kesän leiriä ajatellen ei ole yhtään liian aikaista aloittaa mahdollisimman pian, jotta saadaan hoidettua mainostus ulkomaille tarpeeksi pian. Pitäisikö perustaa työryhmä?-)

--Suvi

Mielestäni optimaalinen ajankohta olisi heinäkuun ensimmäinen viikko, koska silloin monilla ihmisillä on jo lomia eikä lähialueilla ole silloin mitään isoa go-tapahtumaa.

-- Markku, 1.7. 2005

Loistava idea, jota kannatan kaikilta osiltaan.! Ohjelmasta: miten olisi pääturnaus sunnuntaista perjantaihin mutta välipäivillä kuten kongressissa? Ja välipäivinä jotain muuta ohjelmaa kuten esimerkiksi pikapeliturnauksia jne? Mielestäni viimeiselle perjantaille tai lauantaille voisi myös pykätä bonusturnauksen >:P

Ajankohdasta: Heinäkuun ensimmäinen viikko kuulostaa varsin hyvältä.

-- Pekka, 1.7

Ehdotinkin 1-2 välipäivää. Ilman välipäiviä tahtiin kaksi peliä päivässä pääturnaukseen tulee 12 kierrosta. Sitä ei moni jaksa. Välipäivä tai pari siis tarvitaan. Erikoisturnauksia voidaan pelata välipäivinä. Kannatan toiselle viikonlopulle ihan kunnollista viikonlopputurnausta, koska leirille voi haluta osallistua ihmisiä, joilla ei ole kesälomaa mutta silti halu pelata leirillä kunnon turnauksessa. Bonus-turnauksen kaltaisille erikoisuuksille löytyy aikaa muulloinkin. Viikonlopputurnaus muuten kannattaa järjestää toisena viikonloppuna eikä ensimmäisenä siitä syystä, ettei sen järjestelyssä ilmenevien mahdollisten viime hetken ongelmien ratkaisemisessa tule kiire. Ehditään ensin asettua taloksi leirille.

Jos tiistai ja torstai varataan välipäiviksi, jolloin pääturnaukseen tulisi 8 kierrosta, ja viikonlopputurnauksessa olisi 5 kierrosta (esim. B-luokassa), leiriläiset saisivat halutessaan pelata peräti 13 kunnollista turnauspeliä saaden jopa levätäkin parina päivänä. (Itse asiassa ensimmäinen lauantaikin on tavallaan lepopäivä, jos saapuu jo edellisenä iltana tai aamupäivällä. Lauantaina ei olisi muuta ohjelmaa kuin ilmoittautuminen ja epävirallista kivaa.

Toisaalta, bonus-turnaus ja viikonlopputurnaus eivät välttämättä sulje toisiaan pois, jos nonustenottoajaksi rajataan viisi tuntia (esim. 19-24)...

-- Markku, 1.7.

Bonusturnaukset eivät kuulu liiton toimintaan.

pj 2.7.2005

Näin on, mutta mikään ei toki estä halukkaita järjestämästä omaa bonusturnaustaan leirillä.

-- Markku, 2.7.

Väärin.

-- Matti Siivola, 2.7.2005

Mikä rajoittaisi leirin osallistujien alkoholinkäyttöä? (Ei sillä, että erityisesti haluaisin mitään bonus-turnausta leirille. Itse asiassa en itse kaipaa mitään bonus-turnausta leirille. Kyselenpä vain.)

-- Markku, 2.7. 2005

Alkoholin käyttöä leirillä rajoittavata samat asiat kuin muulloinkin.

Jos halutaan, että liitto on osallisena leirissä esimerkiksi rahallisesti tai hankkimalla kansainvälisen turnauksen tai järjestämällä go-opettajia, liitto voi asettaa ehdoksi että leirillä ei ole bonustrunaista.

Jos leirin järjestää jokin kerho tai joukko yksityisä pelaajiam jotka kantavat kaiken vastuun. liitolla ei silloin ole osyúutta asioihin.

-- Matti, 2.7.2005

Voisin kysäistä uteliaisuuttani muutamia referenssihintoja tuollaiselle yli viikon leirille Päivölästä, kerran siellä nyt töissä olen. Voin myös kysellä mitä optioita on majoituksen suhteen (esim matalan budjetin ihmisille Päivölässä on jonkin verran tilaa teltoille, pitää vain kysyä onko se Päivölälle ok jos jokunen teltta sinne tulee) jne.. Päivölän kehnoin puoli lienee julkisen liikenteen heikkous, Päivölään pääsee bussilla muutaman kerran päivässä, reitti kulkee jokseenkin Tre-Toijala-Tarttila(=Päivölä)-Hämeenlinna. Toki Toijalaan (Pvl-Toijala väli n. 8km, muut päivöliinit voi korjata jos meni pieleen) pääsee junalla, josta voidaan ihmisiä hakea leirin järjestäjien omilla autoillakin. Nyt on minulla lomaviikko, että palailen asiaan reilun viikon päästä. Jos jotain muutakin aiheellista selvitettävää olisi, niin kertokaa toki.

-- Huopa, 4.7.2005

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-29) was last changed on 04-Jul-2005 09:56 by Huopa