Keskustelua Helsingin turnauksista vuodelle 2009#

Mielestäni Helsingille olisi hyvä tehdä vuodelle 2009 oma turnauskalenterinsa, jotta Helsingin turnausten ajankohtien koordinointi olisi tolkullista. Tällä hetkellä Helsingin turnausten ajankohtia koordinoidaan ainoastaan valtakunnallisesta näkökulmasta eivätkä sen tulokset ole helsinkiläisen go-elämän kannalta laisinkaan järkeviä.

Vuonna 2008 Helsingin turnaukset on sijoitettu tammikuulle (KAC), helmikuulle (TP), maaliskuulle (JM) ja heinäkuulle (Meidokan). Jos paikkakunnalla pidetään neljä viikonlopputurnausta vuodessa, kolmen turnauksen sijoittaminen peräkkäisille kuukausille on täysin älytöntä. Muun muassa Oulussa, jossa pidetään suurin piirtein vastaava määrä viikonlopputurnauksia vuosittain, paikkakunnan turnaukset koordinoidaan OGP:n sisäisesti ja turnauksia on näppärästi noin yksi kutakin neljää vuodenaikaa kohti.

Helsinkiläisen go-elämän etu olisi turnauskalenteri, jossa paikallisia turnauksia olisi tietyssä mielessä jatkuvasti eli vaikka aina muutaman kuukauden välein. Tällaisen turnauskalenterin laatiminen on kuitenkin vaikeaa, koska jokaisella Helsingin turnauksella on eri järjestäjä eikä ole olemassa mitään selkeää elintä, jossa asiasta voisi keskustella. Liitto on tähän tarkoitukseen liian valtakunnallinen, pääkaupunkiseudun kerhot taas toimivat liian pienissä sisäpiireissä.

Takapotku 2009:n tilavaraukset ja ajankohta joudutaan lyömään lukkoon heinä-elokuussa, jos turnaus jatkaa vanhalla paikallaan. Toisaalta jos Helsingin turnauskalenteri halutaan tolkulliseksi, useitakin Helsingin turnauksia on siirrettävä suhteessa vuoden 2008 turnauskalenterin ajankohtaan ja tuskin yhtäkään turnausta kannattaa kynsin hampain lukita johonkin tiettyyn kuukauteen, ellei siihen ole jotakin hyvin vahvaa syytä.

Ehdotan, että Helsingin turnauskalenteria vuodelle 2009 aletaan suunnitella jo kesä-heinäkuun aikana. Helsingin seudun viikonlopputurnausten järjestäjät (liitto/KAC, YliGo/TP, HGK/JM, Meidokan, PoGo?) suunnittelevat aluksi turnauskalenterin puhtaasti paikallisesta näkökulmasta siten, että Helsingin turnaukset jakaantuvat järkevästi vuodenaikojen mukaan kuten Oulussa.

En tiedä, kannattaako koordinointi hoitaa wikin kautta, kasvotusten tapaamalla tai jotenkin muuten. Toivon Helsingin go-aktiiveilta tässä suhteessa aktiivisuutta ja vastakaikua tälle ajatukselle, oli vastakaiku sitten myönteistä tai kielteistä. Turnauskalenterin koordinointi perustukoon joka tapauksessa täysin vapaaehtoisuuteen ja siihen, että Helsingin turnausten järjestäjät haluavat parantaa ja elävöittää paikallista go-toimintaa.

-- Janne Nikula, 10.5.2008

Kannatan täysin ideaa. Ennen varsinaista suunnittelua voisi turista ToiGoissa, jonne useimpien tahojen edustajia säännöllisesti eksyy, asian tiimoilta. Wiki toiminee hyvin sitten, kun on selvillä periaatteet miten päätöksiä tehdään.

Noista turnauksista on hyvä huomata, että ovat osin erilaiselle kohdeyleisölle ja siten niille tärkeiden asioiden väistämäminen ei ole aina sama. Esim TP on SGP-turnaus, joten sillä on perusteita olla etäällä muista vastaavista. KAC taas koskettaa taas vahvoja pelaajia (verrattavissa SM jatko-turnauksiin).

Hyvä lähtökohta olisi varmaan kerätä paikallisilta tahoilta tiedot mitä aikovat järjestää ja niistä listoista sitten kasvokkain keskusteltaisiin joskus pyöreän pöydän ääressä.

-- Jari Koivikko, 10.5.2008

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-2) was last changed on 10-May-2008 21:55 by Jari Koivikko