Onkos kenelläkään tietoa, minkälaisissa pelipaikoissa Helsingin suurimmat shakkikerhot pelailevat kerhoiltojaan tai turnauksiaan? Molemmat ulkomaiset turnaukset, joissa olen itse ollut, järjestettiin jonkin shakkikerhon tiloissa. Näitä tiloja voisi olla mahdollista saada kätevästi turnauskäyttöön.

Entäs onko jollakulla kokemusta, kuinka helposti koulujen tiloja saa turnauskäyttöön? Pari vuotta sitten jokin turnaus (olikohan Toyota Tour) pidettiin jonkin koulun tiloissa, mutta tällöin tilat taisivat järjestyä suhteilla.

-- Teemu Hirsimäki, 29.1.2003

Kehottaisin Takapotkun, Munkin ja PM:n järjestäjiä varaamaan riittävästi tilaa isohkoa turnausta varten. Takapotkuun näyttäisi olevan odotettavissa vajaat 50 pelaajaa. Munkkiin ja PM:ään todennäköisesti saman verran. Osallistujamäärän rajoittaminen on mielestäni ideana täysin syvältä. Isot turnaukset ovat iloinen asia. Esimerkiksi EGC:ssä on siksi niin kivaa, että omantasoisia on aina kymmenittäin mukana. Kyllä isoista kaupungeista aina tilaa järjestyy hintaan muutama euro per osallistuja.

-- Markku Jantunen, 30.1. 2003

Olen ihan samaa mieltä. Emme arvanneet, että Takapotkun ilmoraja menisi 50%:lla yli, vaan veikkasimme että se jää vähän vajaaksi, tai menisi ehkä parilla pelaajalla yli, joiden takia ei kannata alkaa etsiä Karhunpesää kummempaa paikkaa. Nyt pitää vain etsiä se uusi paikka vähän turhan vikkelään... :-/

NEC Cupissa mukana olleena väitän myös että isot turnaukset ovat kaikista hauskimpia.

Väittäisin kuitenkin että kaikesta sählingistä huolimatta on kaikin puolin positiivinen asia että Suomessa on näin paljon innostuneita pelaajia. Loppuvuosi vaikuttaa oikein lupaavalta...

-- Janne Jalkanen, 30.1.2003

Suurin osa shakkikilpailuista pelataan niin Helsingin seudulla kuin muuallakin erinäköisissä kouluissa. En tiedä otetaanko varatessa yhteys koulun rehtoriin vaiko johonkin kaupungin virkamieheen.

Lisäksi Helsingin Hakaniemessä on shakkikoti, jolla on webissä parin vuoden takaiset yhteystiedot. Pelipaikkana hyvä, mutta epäilen ettei sitä vuokrata ei-shakillisiin tarkoituksiin. Ei ainakaan Takapotkun tai Jaakko Munkin aikaan, jolloin siellä on joukkue-SM -kierrokset.

--Antti Lehtinen, 30.1.2003

En usko, että välttämättä kannattaa kissojen ja koirien kanssa etsiä mahdollisimman halpaa tilaa vieläpä jostain huonojen liikenneyhteyksien päästä. Kanikuutonen järjestettiin tänä vuonna 300 metriä Tampereen rautatieasemalta olevassa kahvilassa. Vuokrasimme kahvilan tilat koko viikonlopuksi kokonaan itsellemme (välineet säilyivät kahvilassa yön yli) hintaan 150 euroa. Osallistujaa kohti kustannuksia tuli 4 euroa. Jo pelkkä bussimatka edes takaisin jostain epämääräisestä paikasta viiden kilometrin päästä Helsingin keskustasta maksaa tuon verran ja kuluttaa aikaakin vähintään puolisen tuntia yhteen suuntaan. Olisi aivan älyttömän hienoa, jos saisitte jonkin ravintolan tai kahvilan puolen kilometrin tms. säteellä Helsingin tai Pasilan rautatieasemalta. Suhteilla tai ilmankin voitte odottaa saavanne käyttöönne viikonlopuksi hyvän paikan enintään 250-300 eurolla koko viikonlopuksi. Jos saatte, niin 5-6 euroa tavanomaista korkeampi osallistumismaksu on järjestelyn etujen rinnalla merkityksetön haitta. Voittehan tarvittaessa myöntää vaikkapa opiskelijoille, sivareille ja varusmiehille ynnä muille alennusta. ;)

-- Markku Jantunen, 30.1. 2003

Kyllähän Helsingin keskustasta löytyy koulujakin. Kaisaniemessä on ala-aste, jota voisi yrittää. Ressun lukio Kalevankadulla on sijanniltaan myös loistava. Kruununhaasta löytyy lukio ja yläaste. Ratakadulla on normaalilyseo. Muitakin hyviä keskustasta varmaan löytyy, mutta nämä tulivat nyt ensimmäisenä mieleen.

-- Joose Viljanen, 30.1.2003

Järjestimme Kanikutosen vuonna 1994 Sampolan koulussa 2 kilometriä Rautatieasemalta keskustan ulkopuolella. Maksoimme vuokraa muistaakseni silloista rahaa 700 mk eli nykyrahassa ehkä 150 - 200 euroa, josta suurin osa muodostui vahtimestarin viikonloppulisistä. Tilan järjesti Veikko Lähdesmäki, joka oli aiemmin tehnyt yhteistyötä Tampereen koululaitoksen kanssa. Eri vaihtoehtoja kannattanee kilpailuttaa.

-- Markku Jantunen, 30.1.2003

Hesan keskustasta pitänee ottaa huomioon se, että mm. ilmaisten parkkipaikkojen saatavuus lähenee nollaa; myös viikonloppuisin. Samaten ne kahvilat/baarit/muut, jotka ovat tarpeeksi isoja majoittaakseen tuon 60 gonistiä, maksavat jo niin järjetöntä vuokraa olemassaolostaan, että niillä on kova hinku haalia lauantain parhaan shoppailuajan latteviineristejä niin paljon kuin ehtivät. Mikä puolestaan tarkoittaa kallista viikonloppuvuokraa (2600 euroa/päivä oli yksi tarjous... Olisi sinne sitten kyllä mahtunutkin). Ja jos mennään yli kilometrin päähän keskustasta, niin kiljoona kiloa kantavat ulkomaalaisvahvistukset joutuvat jo joka tapauksessa käyttämään julkisia.

Anyhoo, Takapotkua varten meillä on katsannossa pari hyvin lupaavaa paikkaa, jotka eivät tosin ole ihan keskustassa (vaan Ruoholahti-Lauttasaari-akselilla), mutta joissa on sitten muutamia muita bonuksia kompensoimassa tätä ongelmaa. Kerron enemmän kun olemme tehneet päätöksen.

-- Janne Jalkanen, 31.1.2003

Hyvä. Ruoholahteen pääsee Helsingin rautatieasemalta metrolla kätevästi ja nopeasti. Lauttasaareenkin päässee mukavasti yhdellä bussilla linja-autoasemalta.

-- Markku Jantunen, 31.1. 2003

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-14) was last changed on 31-Jan-2003 11:39 by MarkkuJantunen