Käpistelijät vs. matemaatikot -supergo-turnaus#

Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella on lauantaina 9. syyskuuta avointen ovien päivä ja siinä yhteydessä järjestetään go-turnaus. Turnaus pelataan supergo-systeemillä, johon ottavat osaa tietojenkäpistelijöiden ja matemaatikkojen joukkueet.

Turnaustiloiksi on varattu Exactumin Unicafe klo 11:sta eteenpäin. Ilmoittautuminen loppuu 11:10, jolloin molempien joukkueiden kokoonpanot lyödään lukkoon. Samassa yhteydessä sovitaan pelaajien kesken mahdollisista turnausjärjestelmän virityksistä ja muista järjestelyjen yksityiskohdista.

Turnauksen peliaikoja ja muuta systeemiä säädetään osanottajien määrän selvitessä niin, että se saadaan läpi max kolmessa tunnissa. Kaikki pelit tulevat joka tapauksessa olemaan pikapelejä. Turnauksessa käytetään ehkä kahden kiven alitasoitusta tai sitten jotain muuta, mikä sopii osallistujien tasoon ja pelifiiliksiin.

Tulokset

Supergo lyhyesti#

(1) Joukkueet järjestetään sisäiseen vahvuusjärjestykseen

(2) Joukkueesta otetaan heikoin mukana oleva pelaaja, joka pelaa pelin toisen joukkueen heikointa mukana olevaa pelaajaa vastaan

(3) Pelin häviäjä tiputetaan

(4) Jos kummassakin joukkueessa on vielä pelaajia jäljellä, palataan kohtaan 2

(5) Joukkue, jolla on yksi tai useampi pelaajia jäljellä, on voittanut

Jos paikalle tulee paljon pelaajia, niin tätä systeemiä voidaan purkkaviritellä niin, että samaan aikaan pelataan kahta peliä. Joukkueissa voi olla erisuuri määrä pelaajia, joskin tasasuhtaiset joukkueet ovat tietysti turnauksen kannalta mukavampia.

Ilmoittautuminen#

Varsinainen ilmoittautuminen tapahtuu niin, että tulee go-turnaukseen paikalle (kun tarkempi aika ilmoitetaan), mutta turnauksen järjestely on helpompaa, jos mahdollisimman moni ilmoittautuu etukäteen.

Huom!#

Koska useampi ihminen on tästä yllättynyt, niin korostetaan vielä erikseen, että turnaus on lauantaina, ei arkipäivänä.

Käpistelijät#

Nro Nimi Luokitus Muuta
1 Mika Urtela 2 dan
2 Janne Nikula 2 kyu
3 Tomi Korkki 5 kyu
4 Ilkka Kosunen 5 kyu
5 Joonas Ylönen 5 kyu
6 Eero Kaipiainen (fossiili suattaa myös osallistua) 8 kyu
7 Esko Arajärvi* 9 kyu
8 Heikki Aitakangas 17 kyu
9

* Olen oikeasti fyysikko, mutta pelaisin mielelläni. Kumpi vaan joukkue kelpaa. Käpistelyopintoja on enemmän takana kuin matikkaa. Voin antaa kummalle tahansa sen pakollisen spekulaatiovaran. :-)

Matemaatikot#

Nro Nimi Luokitus Muuta
1 Miika Nikula 2 dan
2 Kalle Kytölä (todennäköisesti) 1 dan
3 Juho Pennanen 3 kyu
4 Kalle Timperi (varmasti) 4 kyu
5 Mikko Salminen (mahdollisesti) 4 kyu
6 Petteri Tamminen 5 kyu
7 Leo Partanen 9kyu
8

Huomautanpa, että jos kaikki ilmoittatuneet tulevat ja turnaus kestää täydet 12 peliä, niin kolmesta tunnista riittää aikaa 15 minuuttia peliä kohden.

-- Matti 6.9.2006

Tästä syystä on varattu optio siihen, että käynnissä on samaan aikaan kaksi peliä. Se vaatii kyllä supergo-systeemin soveltavaa venyttämistä ja virittämistä, mutta koska turnaus ei ole luonteeltaan mikään erityisen vakava, niin se tuskin haittaa.

-- Janne

Jos pystytte kehittämään formaalin ratkaisun siihen miten peräkkäiset toisistaan riippuvat operaatiot voidaan rinnakkaistaa tehokkaasti minimaalisella virheellä niin ainakin käpistelypuolelta luulisi löytyvän rahoitusta väikkärin kirjoittamiseen.

Ilmoittaudun muuten kibitsoijaksi.

-- pto

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-28) was last changed on 09-Sep-2006 16:17 by JanneNikula