Olen innokas kuntoilija. Kesäisin mm. pyöräilen ja juoksen. Kiinnostaisikin yhdistää go ja kuntoilu jollakin tavoin. Kunto-go -turnaus voitaisiin järjestää vaikkapa kesäleirillä. Kelloa ei tarvittaisi, koska miettimisaikaa olisi yhtä kauan kuin vastustajalta kestäisi vaikkapa juosta jokin pieni lenkki (esim. 100 metri�).


Lisämahdollisuuksia olisi mm. yksi punnerrus per vangittu kivi. -- Tapio Vuorinen, 30.1.2003
Tottahan voisi lisätä myös ns. arjalaisen byo-yomin, aikaa voi ostaa lisää punnerruksilla/kyykyillä/muulla mukavalla. -- Falla

Juostaankos tuo 100m sitten joka siirron jälkeen uusiksi? Mitäs jos juostaan/kävellään/ajetaan pyörällä joku pidempi matka, ja siihen kulunut aika on sitten vastustajan käytettävissä ilman mitään byo-yomeja.. -- Ossi Kauppi

Monenlaisia mahdollisuuksia on. Ilman muuta aikakauppaa pitää jollakin metodilla käydä fyysistä suorituskykyä aikaetuun vaihtaen. Yksinkertaisin versio on pelata tavalliseen tapaan kellolla esim. 2 x 30 min miettimisajalla ja velvoittaa pelaaja juoksemaan siirtonsa jälkeen 40 metriä. Näin juoksumatkaa voi odottaa tulevan pelin aikana 3000-4000 m. Jos pelataan neljän pelin turnaus, juostua tulee 12-16 km illan aikana. Arjalainen byo-yomi että Ossin ehdotus kuulostavat myös hyviltä.

-- Markku Jantunen, 30.1. 2003


MikroPC 10/2002: "Turing harrasti myös juoksemista, aina maratonia myöten. Ja pelasi myös shakkia, kuten monet muut matemaatikot. Hän onnistui myös yhdistämään nämä kaksi harrastustaan yhdeksi lajiksi. Tuloksena oli shakkipeli, jossa pelaajan tuli siirron tehtyään juosta puutarhan ympäri, ja hänen palattuaan oli toisen puolestaan tehtävä siirtonsa. Eli mitä nopeammin juoksi, sitä vähemmän jäi toiselle miettimisaikaa, mutta sitä enemmän myös omat voimat kuluivat."

Tätä on kokeiltu ja idea on ilmeisesti hyväksi havaittu, ei muuta kuin toteutusta kehiin vain. :)

-- Suvi, 03.02.2003


Nostetaanpas tämäkin... Tuli tuossa mieleen että nigirinhän voisi periaatteessa korvata jollain 100m juoksumatkalla, ja juoksun voittanut pelaaja saa mustat. Mikäli kello käytettävissä niin voittajan aika puolitetaan(tai kerrotaan vaikkapa 0,4), pyöristetään lähimpään puoleen ja tämä mitä jää jäljelle on valkean saama komi. Jos kelloa ei ole niin komi voisi vaikka ollakin se 6,5.

Heitin tuonne Kesäleiri sivulle listan jonne saa ilmoittautua jos haluaa leirillä kokeilla jonkinmoista Kunto Gon viritelmää..

-- Ossi Kauppi, 25.4.2003

Kun olet tehnyt siirtosi ja lähtenyt juoksemaan, saako vastustajasi siirtää saman tien ja lähteä juoksemaan? Tällöinhän nopea juoksija voisi vastata siirtoon nopeasti ja ohittaa juoksumatkalla. :)

-- Teemu Hirsimäki, 26.4.2003

Tuossapa on vielä miettimistä.. mitäs jos tuosta ohittamisesta saisi ylimääräisen siirron? =D

-- Ossi Kauppi, 13.1.2004

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-16) was last changed on 30-Apr-2006 10:26 by 213.216.199.14