Materiaalia#

Keskustelua#

Heini kyseli suomenkielistä go-materiaalia lapsille. Suomenkielisiä kirjoja ei taida olla muita kuin tuo Go - Jumalten peli, ja verkossakin suomenkielistä materiaalia on lähinnä mainitsemassasi interaktiivisessa oppaassa ja täällä wikissä. Verkosta löytyvää tehtävämateriaalia, kuten http://www.goproblems.com/, voi käyttää jossain määrin, vaikkei ei englantia ymmärtäisikään, mutta tietysti suomenkielinen materiaali olisi lapsille parempi.

Itse asiassa ei olisi yhtään hullumpi idea alkaa koota lapsille tarkoitettua suomenkielistä tehtäväkokoelmaa, jonka voisi hakea vapaasti verkosta ja tulostaa paperille pieniksi vihkosiksi.

-- Teemu Hirsimäki, 3.2.2003

On olemassa Go-opetuskortit. 9x9 laudalla pieniä kysymyksiä joihin on vain yksi vastaus, tyyliin: montako vapautta, elävä vai kuollut, miten kytket, miten leikkaat...

Niitä voisi käytttää (jo kouluikäisiin?) tyyliin max. kaksi korttia per kerta. 17 vuotias poikani, about 26 kyu, ratkaisi ne parissa päivässä.

Ne kortit olisi hienoa saada myös nettiinkin, tosin en tiedä onko jokin niissä jokin copyright?

-- Vesa Tuomi, 20.2.2003

Onkos kyse niistä punaisista korteista, joita PoGollakin taitaa olla kaapissa? Muistelin että ne olisivat olleet englanninkielisiä, mutta nyt kun ajattelen tarkemmin niin enpäs ole varma. Vastauksia niissä ei tainnut kuitenkaan olla.

-- Teemu Hirsimäki, 21.2.2003

Minun hallussani olevat kortit ovat suomenkielisiä, olenkin opettanut niillä gota useammalle henkilölle ja mukavalla menestyksellä. Korttien hyvä puoli on siinä, ettei opettajan tarvi alkaa kehittämään ongelmia lennossa ja omasta päästään, kysymykset etenevät suht. loogisesti ja tarpeen vaatiessa korttien pohjalta voi tehdä lisäkysymyksiä. Jos oppilaalla on ollut vaikeuksia hahmottaa kysymystä olen aikani kuluksi rakentanut kortin kysymyksen laudan nurkkaan ja saanut samalla opetustilanteen hieman mukavammaksi.

Olen sitä mieltä että opetuskortit on oikein hyvä idea _uusien_ pelaajien perehdyttämiseen koska 'opetusmateriaali' on valmiina...

-- Vesa Tuomi, 12.8.2003

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-9) was last changed on 12-Aug-2003 11:49 by Vet