Euroopan Go-kongressi pidetään ensi kesänä Pietarissa. Ellei suurin osa suomalaisista kiinnostuneista jätä lähtemättä, niin lähtijöitä täältä on kaksinumeroinen luku.

Tapoja matkustaa Pietariin on useita: juna, henkilöauto, bussi, lautta Tallinnan ja juna sieltä, lentokone. Kun suomalaisten määrään lisätään joukko ulkomaalaisia, jotka matkustavat Suomen kautta kongressiin saadaan sellainen joukko, jolle kannattaisi vuokrata bussi. Alustavasti ajattelin, että kuljetus voisi lähteä Helsingistä lauantaiaamulla 19.7. ja paluu olisi sunnuntaiaamupäivällä 3.8.

Matti_Siivola 23.11.2002

Laita nimesi alle, jos asia kiinnostaa

Nimi Matkustustapa
Antti Holappa mikä vaan
JanneJalkanen mikä vaan
MarkkuJantunen juna Helsingistä tai Tallinnasta
Olli Lounela bussi, tai juna Tallinnan kautta
Matti Siivola bussi tai henkilöauto
Sinikka Siivola bussi tai henkilöauto
Peter Zandveld ?
Timo Puha Mikä vaan
Jouni Kärkkäinen mikä vaan!halpa matkustusvaihtoehto
(ainakin, jos tietää minne on menossa). -- MarkkuJantunen, 25.11. 2002

Thomas Gaebler junalla

Mauri Torikka bussi tai juna


Mitenkäs siellä on tuo majoituspuoli? Pitääkö hankkia itse vaiko oliko jotain gongressille varattua majoitusyksikköä?

-- Jukka Lindström, 28.11.2002

Viimeksi kun autoilimme Venäjällä meillä ei ollut ylimääräisiä vakuutuksia. Tilanne on voinut tietysti muuttua.

Kongressiorganisaatiolta voi varata itselleen majoituksen.

-- Matti_Siivola 28.11.2002

Tässä on lyhyt yhteenveto englanniksi buussikyydistä kiinnostunneita ulkomaalaisia varten


Selvititkö Matti asiaa ennen matkustamista? Mitkä suomalaiset autovakuutukset ovat voimassa Venäjällä ja mitkä eivät?

MarkkuJantunen, 3.12.2002


Muistuttaisin niille jotka eivät ole vielä ajatelleet majoituksensa järjestämistä tuolle reissulle, että tämä vuosi on Pietarin 300. juhlavuosi ja on huomattavan todennäköistä että majoituspaikat tulevat olemaan kiven alla (ainakin jos haluaa muuta kuin yliopiston tarjoaman majoituksen), sillä tuo heinä-elokuun vaihde sijoittuu juuri juhlallisuuksien kannalta kiireisimpään aikaan. Eli jos ette ole vielä miettineet majoitusta, kannattaa ruveta miettimään, ainakin sitä millaista majoitusta kaipailisi. Voimme tietenkin täältä sitten yhteisesti yrittää niitä bookkailla tai antaa homman kongressin järjestäjille.

Tuo kongressi myöskin järjestetään 1,5h automatkan päässä Pietarin keskustasta, että majoitusta kannattaa etsiskellä juuri tuolta Peterhofin alueelta.

Jukka Lindström, 2.2.2003


Pietarhovi eli Petrodvorets ei kai ole ihan noin kaukana Pietarin keskustasta. Etäisyyttä Pietarin keskustan ja turnauspaikan välillä on noin 30 kilometriä eli ruuhkista riippuen automatkana se lienee puolesta tunnista pahimmillaan tuntiin. Pietarhovin ja keskustan välillä on myös tiheä junayhteys. Pelipaikka on yhden yliopiston matemaattisten tieteiden kampuksella, joka on muutama kilometrin Suomenlahden rannalta etelään. Rautatieasema ei muistaakseni ole aivan kampusalueen vieressä vaan kävelymatkaa tulee 10 20 minuuttia. Tämä tieto perustuu muistikuviini, jotka sain Zagrebissa näkemiini esitteisiin, joten ne on hyvä tarkistaa itse kongressiesitteestä. Varmaa kuitenkin on, ettei pelipaikka ole puolentoistatunnin automatkan päässä Pietarin keskustasta.

-- Markku Jantunen, 28.2. 2003

--

Jees. Pietarin keskustahan on aika laaja käsite :), ja ruuhkat tosiaan vaikuttavat tuohon aikaan huomattavasti - puolella tunnilla voi päästä todella hyvällä tuurilla, mutta keskimäärin matkaan menee kyllä tunti suuntaansa. Junista mulla ei ole tietoa, mutta kyllä myös niiden kanssa liikkuminen päivittäin edestakaisin ottaa aikansa. Löysin netistä muutamia kuvia kampusalueesta ja majoituksista siellä, jos joitakin kiinnostaa.

-- Jukka Lindström

Viisumi (vaatii kuusi työpäivää) ym. asioista kts. http://www.travel.vbg.ru/fin/valmistelu/valmistelu1.shtm Ulkomaan tulijat kai muistavat hakea viisumit omissa maissa sijaitsevista suurlähetystöistä, joku (Matti?) varmaan ystävällisesti muistuttaa heitä asiasta?

-- Vesa T

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-64) was last changed on 24-Jun-2003 15:09 by 192.138.110.8