Mikä vois mennä pieleen? 2012 -turnauksen keskustelua#

Vapaaehtoisia kaivataan seuraaviin pesteihin:#

Tuomari / parittaja Reino
Pariteettipelaaja (ei turnausmaksua, juomalippu / päivä) Reino
Kirjaajat (juomalippu / kirjaus) P. Keipi, Mikko S., Suteishi
Pelin läpikäyjät (useita) Kalle K., Samu, P. Keipi, Mikko S., Miika N., Arto, Suteishi
Perjantaina lautojen vienti Chapliniin, kellot Aura, Kalle K, P. Keipi (ehkä), Mika L, Nayer
Lauantai-aamulla avuksi klo 11.30 pelipaikan järjestely (4 hlö) Aura, Nayer, Kalle K, Arto
Sunnuntaina lautojen roudaus (monta) Aura, P. Keipi, Kalle K, Nayer, Arto

Kirjaajia voi olla useitakin, jotta ei tarvitse yhden kirjata montaa peliä. Kirjattavia pelejä tuskin tulee hirveää määrää kun kaksi pelaajaa saa kirjauksen kerralla. (Tosin en tajunnut kysyä sitä ennakkoilmottautujilta, joten rukseja tulee varmaan lisää.) Olisiko pariteettipelaajalla halukkuutta kirjata vapaakierroksillaan?

Pelien läpikäyjiä tarvittaisiin myös useita. Läpikäynnit voi sopia vapaasti peli-iltojen yhteyteen milloin itselle sopii.

Pitäisköhän Kalliogoon peli-ilta siirtää ensi sunnuntaina Kustusta Chapliniin? Chaplinissa on tosi paljon goonpelaajia sunnuntaina, minkä takia olisi kiva jatkaa peli-iltaa siellä turnauksen jälkeen. Olisi vähän nihkeetä lähtee Kustuun, jos porukka viihtyy Chaplinissa. -Arto

Joo, tästä onkin ollut puhetta, laitan infoa. -Aura

Ilmaannun lauantaina jossain välissä paikalle ja voin sen jälkeen jeesata. -Suteishi

Bass: hoksasin vasta tulossivulta, että oli käytetty macmahonia ja jaettu sijoituksia voittojen määrän perusteella. Se ei ole mitenkään erityisen validi kombo, kuten ei macmahon-tasoitusturnaus noin ylipäätäänkään. Sveitsiläinen on terveellisempi formaatti, jos oletetaan, että kaikki pelaajat ovat tasavahvoja, kuten tasoitusturnauksessa yleensä on kai tarkoitus olettaa. Paritusteknisiä kikkailuita yli 9 kiven tasoitusten välttämiseksi voi toki joutua tekemään.

Onko sveitsiläisessä sitä ominaisuutta ettei aliluokitettu voita automaattisesti kaikkia pelejä? Siis kuten mms-pisteet nousee voitoista? En tunne vielä noita systeemejä. Tän turnauksen yksi suurista tarkoituksista oli löytää luokituksia monille uusille pelaajille, joilla ei ollut ollut kovin varmaa lähtöluokitusta. -Aura

Sveitsiläisessä tasoitusten kanssa siis tasoitukset eivät muutu, eli nilkit voittaa enemmän. Ja taas yliluokitetut häviää armotta. Eli sveitsiläisessä kaikki lähtee samalta viivalta ja myöhemmillä kierroksilla paritetaan samoissa pisteissä olevia keskenään, kuten McMahonissakin. Tasoitukset määräytyvät luokituseron perusteella.

McMahonin hyväpuoli on siinä, että siinä voidaan luontevasti minimoida tasoitusten määrä, mitä tasoitusturnauksessa haetaan. Sveitsiläisessä systeemissä tällaista ei oikein voida tehdä, joten tulee hyvin suuria tasoeroja väkisinkin vastaan ja tässä tapauksessa 9 tasoituskiveä ei olisi riittänyt

Sveitsiläisessä on vielä ekstraongelmana gon kanssa se, ettei gossa ole tasapelejä. Šakkiparitus menee tosi näppärästi sveitsiläisellä, koska ryhmien välillä on puolikkaitakin pisteryhmiä, joten ylös/alas-paritukset eivät ole niin iso ongelma. Mutta gon kanssa sveitsiläinen on aika kehno järjestelmä, koska alas/ylösparitus tuottaa liian isoja ongelmia.

Sen sijaan itse olen vähän ennakkoluuloinen aivan täydelliseen McMahoniin, tekisin tällaisessakin turnauksista daneista oman huippuryhmän ja jos tarve vaatii, niin kaksiportaisen huippuryhmän. Mutta aika kivastihan nuo tasoitukset meni, eikä Mikkoa varmaan haitannut antaa kahta tasoitusta, joten tässä tapauksessa homma näytti toimivan mainiosti

Vaihtoehtona on myös esimerkiksi kolmen tai neljän McMahon ryhmän käyttö ja sitten luokitusten mukaisin tasoituksin. Tässä systeemissä on omat paritustekniset ongelmansa, eli tulee tarpeettoman isoja tasoeroja, ja se on tekniseltä toteutukseltaan vaikea, varsinkin tuoreemman sukupolven parittajille.

–Jouni, 13.2.2012

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-25) was last changed on 13-Feb-2012 15:19 by Jouni Valkonen