Tällä sivulla on ohjeita turnausjärjestäjille. Lähteenä ovat keskusteluni Brnon Toyota Tourin pääorganisaattorin ja Guo Juanin kanssa. Joitakin asioita muistuu mieleeni keskustelusta Vesa Tuomen kanssa. Vesa on Helsingin go-kerhon tiedottaja. Ensisijaisesti ohjeet koskevat eurooppalaisen mittakaavat arvoturnauksen järjestämistä mutta ne soveltuvat kyllä osin kaikenlaisten turnausten järjestämiseen.

1. Kohdeyleisö

Pelaajia, joita turnaukseen houkutellaan, on kahta tyyppiä. Enemmistö pelaajista on amatöörejä, jotka tulevat turnaukseen pitämään hauskaa. Turnauksen täytyy olla hyvin organisoitu: aikataulu pitää eikä tule ikäviä yllätyksiä. Jotta erityisesti ulkomaalaiset saadaan tulemaan uudestaankin, turnauksen pitää olla muistamisen arvoinen. Kannattaa järjestää jotain erikoista ja hauskaa sivutapahtumana. Brnossa järjestettiin laivaretki gon pelaajille. Tampereen PM-kisoissa järjestettiin pikapeliturnaus Näsinneulan pyörivässä ravintolassa.

Ammattilaiset ja huippuamatöörit ovat asia erikseen. Heidät houkuttelevat turnaukseen riittävän suuret palkinnot. Tarvitaan sponsorirahaa. Sponsorirahan saamista auttaa, jos turnaukselle saadaan julkisuutta. Eurooppalaiset huippuamatöörit usein elättävät itsensä gota opettamalla. Tämä tarkoittaa sitä, että maksamalla matkakulut, on mahdollista houkutella suomalaiseenkin turnauksen vahvoja pelaajia, jos heille tarjoutuu tilaisuus ansaita rahaa opettamalla ja luoda uutta asiakaskuntaa Suomessa. Puhuin asiasta Brnossa romanialaisten huippuamatöörien kanssa. Ainakin yksi sanoi olevansa halukas osallistumaan Takapotkuun ensi kerralla, jos lentoliput maksetaan ja jos järjestyy tilaisuuksia opetustyöhön. Yksi opetusmuoto on ryhmäopetus. Tällainen opetusmuoto on taloudellisesti edullinen sekä opettajalle että oppilaille.

2. Turnauksesta tiedottaminen

Julkisuutta saadaan helpoimmin ottamalla yhteyttä tiedotusvälineiden uutispäälliköihin. Uutispäälliköiden tehtäviä helpottaa, jos he saavat hyvän valmiiksi kirjoitetun jutun, koska uutispäälliköillä on paine koota seuraavan päivän lehti ajoissa. Julkisuutta saadaan myös lähettämällä pelit suorana lähetyksenä jollakin go-serverillä, esimerkiksi IGS:ssä. Julkisuus auttaa sponsorirahan saamista.

3. Organisointi

Tähän kohtaan joku asiantuntevampi voisi kirjoittaa lisää.

-- Markku Jantunen, 14.9. 2003

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-1) was last changed on 14-Sep-2003 22:36 by 195.148.75.87