YliGon pikapelihaaste, kevät 2015#

YliGo haastaa jäsenensä jo perinteeksi muodostuneeseen mittelöön, kamppailemaan himoitusta YliGon blitz-valtikasta! Edellisvuosien tapaan on pelaajien tavoitteena saavuttaa mahdollisimman lyhyessä ajassa 100 voittoa. Kilpailu alkaa perjantai-iltana 27.3. kello 21.00. Poikkeuksellisesti ottaakseen haasteen vastaan ei tarvitse olla YliGon jäsen, koska YliGo voittaa kuitenkin!


Tärkeitä huomautuksia#

Joka viikon keskiviikkona on tauko kello 17:00-02:00 Kaislan peli-illan takia ja sunnuntaisin on tauko kello 17:00-02:00 kertsin peli-illan takia. Näinä aikoina pelattuja pelejä ei lasketa mukaan haasteeseen. Tarkemmin: niitä pelejä, jotka on aloitettu tauon aikana, ei lasketa mukaan.


Säännöt:#

1. Ilmoittautuminen: Osallistumista varten on luotava uusi tunnus KGS:ään ja tunnuksista kerätään tälle sivulle lista, jotta pelaajat voivat tarkkailla toistensa edistymistä. Listaan merkitään oma nimi, tunnuksen nimi, luokituksen minimitaso, sekä päivämäärä, jolloin tunnus on ilmoitettu mukaan kilpailuun. Lisäksi listassa pidetään kirjaa saavutetuista voitoista, jotta pelaajien edistymistä olisi mahdollisimman helppo seurata (Katso kohta 5). Tunnusta saa vaihtaa kesken kilvan, mutta kaikki 100 voittoa on kerättävä samalla tunnuksella ja vain yksi tunnus/henkilö voi olla listattuna tällä sivulla tiettynä ajankohtana.

2. Kilpailun aloitus: Kilpailu käynnistyy perjantaina 27.3. kello 21.00. Vain ne tunnukset, joilla ei ole pelattu yhtään peliä ennen tätä ajanhetkeä voivat osallistua kilpailuun. Tunnuksen siis saa luoda jo ennen perjantaita, mutta sillä ei saa pelata ennen kilpailun alkua, jos haluaa ilmoittaa sen kilpailuun.

3. Tunnuksen minimitaso: Jotta voittojen keräilyssä olisi haastetta, täytyy ne saavuttaa riittävän vahvalla tunnuksella. Jokaiselle pelaajalle määrätään siksi minimitaso, joka on Suomi-luokitus miinus 2 kiveä. Toisin sanoen esimerkiksi suomalainen 1 dan saa haasteessa minimiluokituksekseen 2 kyu. Minimitasoa heikomalla tasolla saavutettuja voittoja ei oteta huomioon. Jos siis minimitaso on esim. 2-kyu, täytyy tunnus saada vähintään tasolle 2 kyu, jotta pelit lasketaan mukaan. Tunnuksen taso saa kyllä heilahdella vapaasti, mutta vain riittävän vahvalla tasolla saavutetut voitot lasketaan. Jokainen pelaaja merkitsee tunnuksensa miniluokituksen ilmoittautumislistaan.

4. Peliasetukset: Pelit pitää pelata aika-asetuksilla, jotka ovat:

  • vapaavalintainen perusaika ja 3x10sec japanilainen tai
  • vapaavalintainen perusaika ja 25 kiveä/3 min kanadalainen tai
  • mikä tahansa hitaampi

Turnaus on luonteeltaan pikapeliturnaus, mutta hitaitakin pelejä siis saa pelata vapaasti jos siltä tuntuu. Voittojakin saattaa tällöin kertyä hitaammin.

Huom: Vain ranked-pelit lasketaan, ja vastustajalla täytyy olla vakiintunut luokitus, jotta voitto lasketaan, siis ?-pelaajia vastaan pelattuja pelejä ei lasketa mukaan.

5. Voittojen kirjaaminen: Jotta pelaajien edistymisen seuraaminen olisi mahdollista, pelaajat pitävät oman tunnuksensa info-laatikossa ja tämän sivun ilmoittautumislistassa kirjaa voitettujen pelien määrästä. Myös oma minimiluokitus on mainittava molemmissa paikoissa. Pelaajat päivittävät tietojaan jokaisen pelipäivän lopuksi. Siis jos ei pelaa jonakin päivänä yhtään peliä, ei listaa tarvitse päivittää (ei siinä tosin silloin ole mitään päivitettävääkään). Mikäli joku pelaaja selvästi laiminlyö päivittämistä, voidaan sanktiona osa hänen saavuttamistaan voitoista mitätöidä.

6. Paras tunnus: Parhaasta tunnuksesta annetaan erikoispalkinto. Jury (YliGon hallitus) arvioi tunnuksen kokonaisuutena, johon vaikuttavat mm. tunnuksen nimi ja kuva, sekä info-laatikossa oleva teksti. Arviointiin otetaan ne tunnukset, jotka ovat listattuna tällä sivulla sillä hetkellä, jolloin joku osallistujista ilmoittaa saavuttaneensa vaaditut 100 voittoa ja kilpailu päättyy.

7. Kilpailun päättyminen: Kilpailu päättyy, kun joku osallistujista ilmoittaa saavuttaneensa 100 voittoa vaaditulla tasolla. Pelaaja kirjaa tämän sivun ilmoittautumislistaan päivämäärän, jona 100. voitto on saavutettu. Järjestäjät tarkistavat voittojen määrän ja parhaan tunnuksen etsiminen aloitetaan (katso kohta 6).

8. Palkinnot: Kilpailun voittaja saa palkinnokseen YliGo:n blitz-valtikan. Parhaasta tunnuksesta on luvassa erikoispalkinto.


Lista pelaajista:#

Nimi Tunnus Tunnuksen minimitaso Voittoja 50 voittoa pvm. 100 voittoa pvm.
AnttonifireStarta2k17
Antti NiemiMokAiLee2k 1
Arto HeikkinenIvanDrago1 kyu 5
Matti Heiskanen HorseFace 5 kyu 20
Figo Keinonen 2 dan 100 28.3. 29.3.
Janne Nikula MaijaMehil 1 kyu 3
Jerry Savo KingArthur 2 kyu 2
Samuel Laire PikaSpyro 2 kyu 11
Henry Hemming LOL 1kyu 51 28.3
Sami Hätälä Keisari 5kyu
Mikko Siukola Kosmos 2 dan 6
Juho Heikkinenmuotovalio 1 kyu 8
Hennis nahkaOsmo 12 kyu
Ville Koistinen kose 3 kyu 21
Riina Arffman Nobikissa 22 kyu 100 20.6.
Johannes Laireshulttaani1 kyu
Olli PulkkinenMeetvursti1 kyu3

Tarkennuksia:

  • Botteja vastaan pelaaminen ei ole kielletty, mutta niitä vastaan saavutettuja voittoja ei lasketa mukaan.
  • Pikapelihaasteessa on tauko joka keskiviikkona kello 18.00 - 02.00 Kaislan peli-illan takia. Tauko on myös sunnuntaisin kello 17.00-02.00 kertsin peli-illan takia. Tällä aikavälillä pelattuja pelejä ei lasketa mukaan.
  • Anonyymisti pelaaminen ei ole sallittua.
  • Palkintojenjako Kaislassa, paikallaolopakko

Tunnuskisa:#

SijaTunnus
1.Keinonen
2.MokAiLee
3.Muotovalio & IvanDrago
4.Nobikissa & MaijaMehil

Palkintojenjako Kaislassa tänään 29.4.

Keskustelu:

Täytyykö itsellä olla vakiintunut luokitus, jotta voitot lasketaan?

-- Matti Heiskanen

Tarvii kyllä, jos sulla on EGF rankki sen pitäis riittää.

-- Anttoni 24.3.

Omalla KGS-tunnuksella ei tarvitse olla vakiintunutta luokitusta, mutta voitot on silti saavutettava minimiluokituksen tasolla. Eli jos minimitasosi on 5 kyu ja sinulla on ? -luokitus ja pelaat 6 kyuta vastaan, täytyy sinun pelata vähintään valkoisilla ilman komia, jotta voitto laskettaisiin.

-- Olli

Mietteitä tulevia pikapelihaasteita varten:

Pikahaasteen diktaattorina toimi Anttoni Maula

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-60) was last changed on 20-Jun-2015 11:42 by 91.154.28.42