Salon Go-kerho KILPAILUKUTSU

Pikkujouluturnaus Salossa 1.12.1996

Kilpailupaikka

Turnaus järjestetään Altin nuorisotilassa, Tuulensuunkatu 24. Paikka on sama kuin viime vuonna.

Aikataulu

9.30 Ilmoittautuminen alkaa 10.00 Tervetulijaissanat ja turnauksen sääntöjen selostus 10.10 Turnaus alkaa (turnausjärjestelmän ansiosta alku ei myöhästy, vaikka suuri osa osallistujista ei olisikaan saapunut paikalle) 12.45 Lounastauko (jonka yhteydessä Go-liiton hallituksen kokous) 14.15 Turnaus jatkuu 17.00 Paritus päättyy n. 18.00 Tulosten julistaminen ja palkintojen jako

Turnaussäännöt

Turnaus on tasoitusturnaus normaalein japanilaisin tasoituksin. Jos pelaajilla on sama luokitus, käytetään 5.5 pisteen komia.

Voitosta saa yhden pisteen ja eniten pisteitä saanut on turnauksen voittaja. Tasapisteissä ratkaisee ensiksi pelattujen pelien määrä (ts. voittosuhte), sitten SOS (vastustajien pisteiden summa) ja toiseksi SODOS (voitettujen vastustajien pisteiden summa).

Turnaus on non-stop -tyyppinen, joten siinä ei ole varsinaisia kierroksia, vaan vapaat pelaajat paritetaan uudelleen aikaisintaa 5 minuutin ja - jos mahdollista - viimeistään 10 minuutin kuluttua edellisen ottelun päättymisestä. Jos jonkin pelaajan odotusajat muodostuvat selvästi keskimääräistä suuremmiksi, saattavat ko. pelaajan tauot pelien välillä lyhentyä turnauksen loppupuolella myös alle 5 minuutin.

Turnauksen alusta myöhästyneet osallistujat paritetaan heti ilmoittautumisen jälkeen. Paritusjärjestelmä on sellainen, että se pyrkii mahdollisuuksien mukaan välttämään suuria luokituseroja pelaajien välillä sekä saman kerhon jäsenten välisiä pelejä.

Peliaika on 30 + 30 min. Byo-yomia ei ole, mutta toivomme pelaajien ymmärtävän, että siirrot, joiden tarkoituksena on vain kuluttaa aikaa eikä voittaa lisää pisteitä, ovat jossakin määrin hyvän tavan vastaisia.

Kun lounastauko alkaa, pelit keskeytetään siten, että kaikilla laudoilla valkoinen tekee viimeisen siirron. Lounastauon päättymisen jälkeen kumpi tahansa pelaaja voi jatkaa peliä, vaikka vastustaja ei olisikaan saapunut paikalle (musta siirtämällä ja valkoinen käynnistämällä kellon). Lounastauon aikana peliä ei missään tapauksessa saa jatkaa (miettimistä ei kukaan tietenkään voi estää).

Kun paritus päättyy klo 17.00, paritetaan vielä sen jälkeen pelaajat, jotka ovat ehtineet lopettaa edellisen pelinsä ennen klo 17.00 (paitsi mahdollisesti yksi parittomaksi jäävä pelaaja tai toisiaan vastaan jo pelanneet pelaajat). Peli katsotaan päättyneeksi, kun jompikumpi pelaaja luovuttaa tai molemmat pelaajat ovat passanneet, vaikka pisteet olisivat vielä laskematta.

Turnaus toimii tietokoneen ohjaamana. Pelaajat voivat ilmoittautua itse koneelle (varsinkin myöhästyneet). Tietokone suorittaa myös jatkuvasti automaattisesti parituksen ja kaikki käynnissä olevat pelit ovat jatkuvasti luettavissa koneen näytöltä. Pelin päättyessä kumpi tahansa pelaajista voi ilmoittaa pelin tuloksen koneelle. Turnauksen tilanne on reaaliajassa nähtävissä koneen näytöllä. Tarvittaessa järjestäjät opastavat ja avustavat koneen käytössä.

Tuomaritoiminta

Kiistatilanteissa tuomariksi kutsutaan se pelitauolla olevista pelaajista, jolla on korkein luokitus. Koska turnaus on non-stop -tyyppinen, on tuomarin tehtävä päätöksensä ripeästi.

Tuomarin päätöksestä ei voi valittaa lukuunottamatta turnaussääntöjen tulkintaerimielisyyksiä. Niissä lopullisena ratkaisijana toimii tarvittaessa turnaussääntöjen suunnittelija Jukka Ranta.

Pelivälineet

Koska Salon Go-kerholla ei ole riittävästi pelivälineitä, pyydämme osallistujia ottamaan mukaan pelivälineitä.

Ennakkoilmoittautuminen

Toivomme, että kerhot ilmoittaisivat likimaisen arvion osanottajien määrästä etukäteen Jukka Rannalle (puh. 02-7333876).

Turnausmaksu

Turnausmaksu on aikuisilta 20 mk sekä koululaisilta ja opiskelijoilta 10 mk. Niillä, joiden kotikerho ei ole tänä vuonna maksanut Suomen Go-liiton jäsenmaksua, hinnat ovat vastaavasti 30 mk ja 15 mk.

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-3) was last changed on 22-May-2006 16:32 by 130.230.5.194