Vesa Laatikaisen taannoiset Sente-esseet uudelleen arkistosta kaivettuina.


2004-08-24

Toukokuussa 2004 Kiseido Go Serverissä Cheon Pung-cho, 7 danin ammattilainen, kirjautui sisään tunnuksellaan vic1000, jonka nimissä hän oli pelannut silloin tällöin opetuspelejä. Myös Suomen nuori oululainen kärkipelaaja Antti Törmänen, joka on alle kahdessa vuodessa noussut 2 daniin, etsiskeli pelejä tuolloin nimellä Tensaiji. Historiaa tehdään öisin (Korean aikaa). Cheon tuli Suomeen ja kommentoi pelin Helsingin go-kerhossa elokuussa.

Sente-essee "Ammattilaista kyydissä - vic1000", totuus Internet-peleistä, pdf-tiedosto, 365 kB

Liitteenä myös esseen pelikirjaus zipattuna sgf:nä Lataa

Tuntuman saamiseksi liitteenä myös Jarkko Lindbladin kännykkävideo 8 min ja 4,4 MB 3gp-formaatissa. Lataa


2004-06-06

Go-pelin voittamisen pakkoon ja älynystyröiden ylikuormitukseen väsähtäneille estetiikan hakeminen go-peleistä on hauska ja kannatettava harrastus. Tämän Sente-esseen huvituskuvituksena näemme vastaantulleista kilpailupeleistä poimittuja välähdyksiä, jotka ovat piirtyneet verkkokalvoihin pelikirjauksia läpi­käydessä. Pelitilanteet voivat olla kauniita, outoja tai muuten vain mielleyhtymiä herättäviä.

Sente-esseen bonuksena kattavasti kommentoitu Oza-peli sgf-muodossa.

"Go-esteetikkojen peli" eli "Go - esteetikkojen peli", mustavalkoista visualisointia, pdf-tiedosto, 255 kB

Liitteenä myös esseen pelikirjaukset zipattuina sgf:inä Lataa


2003-08-18

Amatöörien maailmanmestaruuskisojen 2001 kahdeksas ja viimeinen kierros. Turnauksen päätuomari Kato Masao puhuu mikrofoniin: "Nigitte kudasai." Nigirissä arvaan kerrankin oikein ja siirrän mustat kivet laudan vasemmalle puolelle. "Have a nice game." Ja tästä alkoi vuoteni tengenin kanssa.

Sente-essee "Kun pelasin tengenin", tutkimusmatka laudan keskipisteeseen, pdf-tiedosto, 377 kB

Liitteenä myös esseen pelikirjaukset zipattuina sgf:inä
Lataa


2003-04-01

Maaliskuun ammattilaispeleissä tuli vastaan LG Cupin preliminääri Hong Jansik vastaan Seo Pong-su, jossa taisha-josekia venytetään koko pelin mittaiseksi. Tässä lyhyehkö Sente-essee pelin lyhyehköstä elinkaaresta.

Taisha-taisha (pdf-tiedosto, 43 kB)

Pelin kommentit ja variaatiot perustuvat osittain Go4go.netin ja A. Dinerchteinin kommentteihin, julkaistu Go4go.netin suostumuksella. http://www.go4go.net


2002-12-19

Go-kerhon jälkipeli-illasta kumpuaa tikapuita suomalaisittain, japanilaisittain ja korealaisittain. Joulun lähestyessä kivet sanovat zig-zag ja ainoastaan tontut laskevat tikapuut väärin. 15 sivua ja 32 kuvaa!

Go - tikapuitten peli (pdf-tiedosto, 283 kB)

Ja koska itsekin haluaisin aina nähdä täydet pelikirjaukset, sgf-liite (7 kB) Lataa


2002-12-12

Sente-esseet palaavat hetkeksi aikaa menneeseen. "Kun pelasin taishan" kertoo vuosista 86-88 ja julkaistiin alunperin Sentessä vuonna -94. Tämä kuitenkin kuuluu laajempaan juonikuvioon, jota Sente-esseiden tulevat osat kutovat yhteen.

Kun pelasin taishan (pdf-tiedosto, 81 kB)


2002-11-17

Helsingin go-kerhon virallinen äänenkannattaja Sente ei ole viime aikoina ilmestynyt, joten opettavaisille tai muuten vain huvittaville Sente-toimituksen tuotoksille on uusi formaatti: Sente-essee.

Ensimmäinen julkaisu on nyt saatavilla Helsingin go-kerho web-sivulta:

Dame - toheloitten peli (pdf-tiedosto, 215kB)

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-14) was last changed on 02-Jun-2017 16:22 by 93.106.217.151