Kiitokset kaikille osallistujille!

Tälle sivulle voi kertoa kommentteja ja mielipiteitä turnauksesta nimettömänä kerätyn palautteen lisäksi. Toivottavasti saadaan jotain keskustelua aikaan. Alla kooste palautelomakkeista ja vastauksia kritiikkiin.

Palautelappuja palautettiin tasan 22 kpl (35% osallistujista).

Ympyröintitehtävät:


Paikka: 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 4 | 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 3
Keskiarvo: 4.41
Mediaani: 4
Max/min: 5/3
Aikataulut: 5 5 5 4 4 4 4 4 4 4 4 | 4 4 4 4 3 3 3 3 3 3 2
Keskiarvo: 3.77
Mediaani: 4
Max/min: 5/2
Paritukset: 5 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4 | 4 4 4 4 4 4 3 3 3 2 1
Keskiarvo: 3.91
Mediaani: 4
Max/min: 5/1

Tässä sitten sanallisia kommentteja ja vastauksia niihin.

 • Ilmoittautumisen ja ensimmäisen kierroksen alussa liikaa aikaa. (2)

Ei järjestäjien kannalta. Ensimmäinen paritus saatiin valmiiksi 5 minuuttia ennen 1. kierroksen alkua. Parempi, että on liikaa aikaa, kuin että eka kierros alkaisi myöhässä.

 • Liikaa pelejä saman kerhon jäsenten kesken. (2)

Tämä oli harmi, varsinkin turkulaiset joutuivat kärsimään tästä. Asialle ei kuitenkaan kauheasti voi mitään tehdä, jos samassa mcmahon-ryhmässä on paljon saman kerhon pelaajia.

 • "Järjestäytyneempää" myyntiä toivottiin, valiteltiin sitä, että Matilla oli vain yksi kappale kutakin kirjaa. (1)

Oli tosi hyvä, että Matilla ylipäätään oli kirjoja myynnissä, vaikka varsinaista Gaimportin myyntitiskiä ei paikalle saatukaan. Suuret kiitokset Matille.

 • Kierrosten alkamisesta ei tiedotettu tarpeeksi selkeästi. (1)
 • Lisää alempia kyu-pelaajia turnaukseen. (1)
 • Liikaa ilmaa aikatauluissa. (1)

Joka kierroksella oli ainakin yksi peli, joka loppui vasta puoli tuntia ennen seuraavaa kierrosta. Näille hitaammillekin pelaajille on hyvä jättää pieni hengähdystauko. Tämä aikatauluasia varmasti jakaa mielipiteitä melko lailla, mutta omasta mielestäni väljä aikataulu on parempi, kuin liian kiireinen.

 • Lisätoimintoja nopeammille pelaajille, tanssimattoa ja tsumego-nurkkausta ehdotettiin.

Mikäettei, keksitään ensi kerralla vielä muutakin tekemistä kierrosten välille kuin Puutarha.

 • Bussiaikataulut turnauspaikalle ja tarkempi tieto siitä, miten paikalle/paikalta pääsee. (1)

Paikallisliikenneinfo oli turnauksen www-sivuilla. Pyrimme kuitenkin parantamaan tiedotusta tästä (ja toki kaikesta) seuraavalla kerralla.

--Suvi


Turnaus oli erittäin mukava, varsinkin sivuaktiviteetit. Kierrosten välile voisi kyllä järkätä jotain pientä kivaa, jos resursseja vaan riittää. Pelkkä mahdollisuus (esim. käytettävissä oleva ATK tanssipelejä varten) houkuttaisi turnauskävijöitäkin osallistumaan. Pelipaikkana ZIP on mielestäni hyvä(varsinkin kesällä) satunnaista hälinää lukuunottamatta. -Mokki


Palaute on tulkittavissa monin tavoin, esimerkiksi siten, että peli- ja kierrosajoissa oli jotain häikkää (l. arvioitu kierrosaikataulu oli liian harva,) tai vaikkapa siten, että ihmiset eivät ymmärtäneet mitä tämä häikkä on (l. urputtavat turhasta.) Haluaisikos joku järjestäjistä näyttää tai rekonstruoida kierrosaikalaskelman johon aikataulutus perustui, jota sitten voi arvioida? Tämä sekä lisää ihmisten turnausymmärrystä että mallin antamalla helpottaa muiden organisoijien hommaa turnaussuunnittelussa. Omasta puolestani mieleen tulee, että haluaisin myös arvioida Takasotkua huomattavasti avokätisemmän byoyomin ja hieman pitemmän perusajan vaikutus sekä kierrosaikoihin ja aikataulun pitävyyteen että kolmikierroksisen päivän raskauteen. Samoin aikasakon (puuttumisen) vaikutusta voisi yrittää arvioida jos joku asiasta tietävä kertoisi faktoja ihmisten täsmällisyydestä turnauspaikalle saapumisessa.

-- DonOlli, 8.12.


Omasta mielestäni (tuomarina) aikataulutus oli "paras mahdollinen arvaus", vaikkakin 4. ja 5. kerroksen väliin olisikin paikan päällä toivonut vielä varttia lisää. Yhdelläkään kierroksella ei jäänyt yli viittä minuuttia luppoaikaa kierrosten väliin. Ilmoittautumisen ja ensimmäisen kierroksen välissä ollut tunnin tauko oli juuri sopivan mittainen.

9x9-turnauksesta olisi (minun) varmaankin pitänyt pitää kovempaa ääntä, sillä se oli tarkoitettu nimenomaan väliaikaviihteeksi niille, joiden pelit päättyvät nopeasti. Tanssimatto (tai mikä tahansa muu vastaava huvitoiminta) on kerrassaan nerokas idea, kannatan lämpimästi, ja vapaaehtoistun täten raahaamaan pleikkari2:n ja töllön (ja vaikka pari rattiohjainta) takapotkuun, mikäli sieltä löytyy sopiva tila tällaiselle aktiviteetille ja järjestäjät niin haluavat.

parannusideoita ensi kerralle:

 • "4k+ 1d-" -tuloskonvertteri parituskoneelle (helpottaa luokituskomitean työtä -> lyhentää taukoa viimeisen kierroksen ja palkintojenjaon välillä)
  • Jaa... siis esimerkiksi tyyliin http://www.hut.fi/~eseurane/temp/go/? Ehkä olisi tarvetta tehdä pätevä kilke, joka kaivaa turnausdatasta haluttuja asioita selville (mitä ne sitten ovatkin). Schnakki jollekin? -Esa
  • Mää tein joskus nuorten EM-kisojen innoittamana yhden kikattimen. Kehitysehdotuksia vastaanotetaan, kaikki oleellinen data tossa on kaivettu silppuihin, pitää vaan keksiä miten se printataan. --Tapio
 • paikalle tuotuihin setteihin voisi merkitä maalarinteipillä pöydän numeron (ja omistajan nimen, jos ei jo ollut) -> roudatessa ei voi tulla sekaannuksia
 • videotykki tai mieluummin demolauta Puutarhaan (nyt oli hirmu ruuhka sen pienen monitorin edessä)
 • olisi hyvä olla joku, jonka pääasiallisena tehtävänä on hyysätä kunniavierasta/-vieraita

Lisäksi kannattaa muistaa, että ennen turnausta on hyvä uhrata muutama ryhmä ilman kompensaatiota, jotta Herra Murphy pysyisi tyytyväisenä eikä puuttuisi turnausjärjestelyihin. :-)

-Bass

Kerrankin oli turnauksessa sopivan mittaiset tauot pelien välillä ja ehdin jopa syömään. Ei mitään valittamista järjestelyistä.

-- Kari

Ehdotin aikataulua järjestäjille ja heille se kelpasi. 4. ja 5. pelin väli oli hiemanlyhyt, mutta jos olisin ehdottanut 5. kierrosta klo 18, niin se olisi ollut jo aika myöhään, ja kierroksen aikaistaminen ilmoitetusta on vaikeaa.

Paikalle oli järjestetty varsianine turnaus ja 9*9 turnaus, lisäksi oli mahdollissu analysoida pelejä, seurata toisten pelejä, tai pelailla toisten kanssa muuten vaan. Järjestäjät tekivät sen, mikä heidän oli tarkoituskin tehdä eli antoivat hyvät mahdollisuudet harrastaa gota. Jos se ei riitä, voi toki varustautua palloilla tai pelikorteilla ym., mutta asiasta ei kannata järjestäjiä syyttää.

-- Matti

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-12) was last changed on 26-Feb-2024 12:41 by Mika