Tervetuloa Takapotku Open 2005 -turnauksesta keskustelemaan. Kerro toki mielipiteitäsi ja ehdotuksiasi. Luemme me ne kaikki varmasti.

T. Takapotku Open -organisaation puolesta Jari Koivikko


Miksi 25 kiveä 5:ssä minuutissa? Se on kuin sudden death

Thomas

Eikös tuo ole 2 minuuttia pidempi byoyomi kuin viimeksi? Tarkoituksena lienee kuitenkin se, peliaika pidetään mahdollisimman pitkänä (reilusti yli tunnin) kuitenkin niin että maksimipeliaika on helposti ennustettavissa (140 min + korkeintaan muutamia minuutteja.) -Bass -- (25 kiveä 3 minuutissa sanottiin muuten tuolla turnaussivullakin)

Luulis 70 minuuttia riittävän hyvin pelin lopettamiseen ilman byoyomiakin. Ajankäytön hallinta on osa turnauspelaamista. -- Jari Koivikko


Tiistaisin klo 21-> Ravintola Toverissa (HGK jatkopelipaikka, jos et osaa paikalle tule kerhoiltaan myös!). Vapaamuotoista keskustelua. Tule kertomaan mieltäsi painavista asioista.

-- Jari Koivikko

Minulta kysyttiin turnauksen linkkiä Euroopan Cup sivulle. Tulleko turnauskesta myös englanninkielinen sivu vai ilmoitanko suomenkielisen?

-- Matti

Jos haluaa edes teoreettisen mahiksen ulkomaalaisten vahvahkojen pelaajien saapumiselle, niin palkintorahoista pitäisi tiedottaa jotain...

-- Kare

Nyt on myös In English sivut osoitteessa http://takapotku.suomigo.net . -- 7.1.Gardan


Mitens olikaan, tarviitteko juomaria? :) -- DonOlli

Kylhän tuo tarvitaan. Liikaa juomia, että näin pienellä joukolla saatais tuhottua kun pitää pelatakin välillä ;-) -- Gardan


Huomasin että englanninkielisen sivun FAQ:sta ei pääse ilmoittautumislistaan (sivun nimi väärin). --Juha

Kiitos. Korjattu 7.1. -- Gardan


Onkosta noista majoitusjutuista jotain tietoa? Huomasin että Urtelan Mika on tarjonnut majoituspaikkoja, mutta onko tuo sivu nyt oikeastikin käytössä ja tulossa ajantasaiseksi? Turnaukseenhan on enään kolmisen viikkoa, joten asia lienee hyvinkin ajankohtainen.

Samoin, onko tulossa mitään oheisohjelmaa viikonlopun tienoolle? Sen ottaminen huomioon majoitusta sumpliessa voipi olla hyödyllistä.

-- DonOlli, 13.1.

Kyllä se on ihan oikeasti käytössä. Majoitusliikkeiden hintoja ei ole tarkistettu mutta muuten tiedot lienevät hyvinkin kohdallaan. Vähäinen liikenne johtuu siitä, ettei ihmiset ole tarjonneet enempää. Hätämajoitusta varmaan löytyy sitten lähempänä, mutta tässä vaiheessa mennään vielä vapaaehtoistumisen kautta.

Oheisohjelmaa on sen verran kuin on ilmoitettu.

-- Gardan, 13.1.

Ok, vaan tuo oheisohjelma ei selvinnyt: ilmoitettu siis niin missä? Ihan varmistuksena, onko siis niin että mitään oheisohjelmaa ei ole, kun sellaista ei sivulta Takapotkuturnaus2005 löydy? Vai kuseeko tiedotus?

-- DonOlli, 13.1.

No ei kuse eli ei ole kun ei ole mainittu. Jos joku muu järjestää, emme tiedä, kun ei ole kerrottu.

-- Gardan, 13.1.

Mitä!
Lauantaina (tai viimeistään sunnuntaina) kaivariin mäkeä laskiaista laskemaan!
Ompahan Korealaisilla kotona kerrottavaa.
Tämä tietenkin sillä ehdolla että sillä on lunta tai edes jäätä :D

-- Vesa T, 13.1.

Hyvä idea, mutta sitä ei tarvitse sitoa turnaukseen mitenkään.

-- Gardan, 13.1.

Kun kerran oheisojlelmaa kaivataa, niin kutsun liiton hallitukseen koolle Takapotkun yhteydessä.

-- Matti 14.1.

Kaapelitehdas on uusi paikka. Onko pysäköinti ilmaista lauantaina Kaapelitehtaalla?

-- Tomi 18.1

Kaapelitehdas on hyvin vanha pakka ;) Ilmaisia on runsaasti muistikuvani mukaan.

-- Gardan, 18.1.

Kyllä, sieltä löytyy hyvä valikoima ilmaisia paikkoja jopa joka viikonpäivälle.

-- Antti Holappa. 19.1


Sattuipa turnauksessa sellainen tapaus, että täytyy hiukan avautua... ei liity millään tavalla järjestelyihin tai järjestäjiin, mutta en nyt keksinyt parempaakaan sivua.

Nimittäin turnauksen aikana kolme eri ihmistä kävi pyytämässä tuloslapun täyttämistä varten lainaksi kynää, jolla olin juuri kirjaamassa omaa, kesken olevaa peliäni (yksi jopa byo-yomin aikana). Ja ihan kuin ei vielä riittäisi, että yleensäkään mennään häiritsemään ketään, joka on vielä pelaamassa, eräskin näistä lähti ilmeisesti vasta kynän saatuaan etsimään vastustajaansa jostain salin toiselta puolelta.

Tällainen on todella törkeää käytöstä, jonka soisi kerta kaikkiaan loppuvan. Jos joku kirjaa peliään kämmenmikrolla, menetkö kysymään että hei, saanko viedä tuon laitteen kädestäsi hetkeksi? Jos et, mikä ero kynän pummaamisella on sitä käyttävän kannalta?

Kynän voi aivan varmasti saada myös joltain pelinsä jo lopettaneelta, mikäli tuo nykyajan ylellisyysesine sattuu sekä itseltä että vastustajalta puuttumaan. Hima&salin tapauksessa myös ravintolan tiskiltä.

--Juha K

P.S. Järjestäjille kiitokset hyvin onnistuneesta turnauksesta. Aikataulu piti ja oli omasta mielestäni juuri sopiva, ja muutenkin kaikki sujui ainakin pelaajan näkökulmasta katsottuna mallikkaasti.

Minuakin ovat kynän pyytäjät häirinneet ja joku on mennyt kynän kanssa kauaksi. Turnaus tais olla Euroopan Go-kongressi. En toistaiseksi ole keksinyt parempaa ratkaisua kuin sanoa tiukka ei kynän pyytäjille.

-- Matti Siivola

Kaikilla ei ole aina mukana omaa kynää. Toisaalta pelitilassa ei ollut juuri näkyvillä kyniä. Eli tulosmerkinnän tekeminen oli haastellista. (Haasteelllisuus ei tietysti ole mikään syy mennä häiritsemään pelaavaa.)

Pitäisikö "setti" määritellä olemaan kynä, lauta, kivet ja kello?

-- Lauri Paatero

Ei minullakaan ole kynää mukana läheskään aina, mutta sadan ihmisen joukosta niitä luulisi silti löytyvän riittävän monta, ettei tarvitse keltään pelaajalta viedä. Toki usein voi olla tilanne, jossa keskeytys ei haittaa, mutta kolmannen kerran ja yhden byoyomissa esitetyn pyynnön jälkeen alkoi jonkin verran risoa.

Tietysti olisi erittäin hyödyllistä, jos turnaukseen pystyy hankkimaan jostain vaikka nipun mainoskyniä. (Ja tämän ei todellakaan ole tarkoitus olla mikään moite tai vaatimus vaan pelkkä idea, mitä voisi tehdä jos se helposti onnistuu.) Asian voi nakittaa itselleen myös joku turnaukseen osallistuja, joka pystyy kyniä helposti hankkimaan.

-- Juha

En tosiaankaan puolusta häiritsijöitä.

Minua harmitti etsiskellä kynää ("onko sinlla kynää?" "onko sinulla?") Myös siitä tuli ihan turhaa häiriötä pelisaliin, mutta toisaalta muuten kynää ei saanut käsiin. Ilmiö ei ole takapotkun eritysongelma, vaan näkynyt monessa turnauksessa. Pikku juttu, siis helppo korjata :)

-- Lauri Paatero

Turnaustoimistossa, eli juuri siellä, mihin laput piti palauttaa, oli kyniä. --Suvi

Tämä oli hienoa. ongelma on vain se, että vastustaja ei yleensä tule mukaan sinne. Itse en niitä muuten huomannut, eikä kukaan muu minun kysyessä maininnut. Mutta tämä on pikkujuttu, takapotkun järjestelyt oli hyvät. -- Lauri

Laitoin asiasta kappaleen TakapotkuFAQiin.

-- Matti

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-40) was last changed on 07-Feb-2005 14:29 by Matti