Tässä kokemuksia tallinnan go-reissusta.

Matkassa olivat Tuomo ja Antti, sekä vahvistuksena Tarmo Jüristo, joka puhuu myös hyvää suomea.

Menomatka sujui leppoisasti goota tahkoten ja kaljaa hörppien. Ilman peliseuraa laivamatka voi olla hiukan pitkäveteinen, konsa pikavuorolautat (autoexpress/superseacat/jne.) ovat talvilomilla. Tallinnan satamassa hyppäsimme Tarmon kyytiin, ja ajoimme Kullo-nimiseen kulttuurikeskukseen, jossa Ants Soosyrv piti renju- ja gomoku-turnausta junioreille. Istuskelimme paikalla muutaman tunnin, ja pelailimme hetken verran.

Illalla siirryimme keskustaan syömään ja ennenkaikkea juomaan. Sekä Tarmolla että Antsilla oli muuta menoa lauantai-illaksi, joten päädyimme kahden kiertelemään baareja. "Nimiga"-pubissa oli ehkäpä musiikki hiukan liian kovalla, mutta pöydät soveltuivat goonpeluuseen mainiosti, ja maisemat olivat mitä parhaimmat. Yöksi suuntasimme "Hotel G9":ään, joka oli aivan keskustassa (vanhastakaupungista katsottuna parisataa metriä viruhotellin takana). Hotelli ei mukavuuksilla pröystäillyt (ei aamiaista, ei ravintolaa, ei mitään) mutta huone oli siisti, ja wc:kin hyvässä kunnossa. Jutun juju olikin hinta, 480 kruunua (noin 30 euroa) kahden hengen huoneesta on ns. halba.

Sunnuntaina päästiin sitten itse asiaan, paikalle (siis sinne Kulloon) tuli muutamia Antsin renju-oppilaita, keski-iältään ehkäpä noin 14 vuotta, sekä pari KGS:stä paikalle nakittautunutta pelaajaa. Tarmoa lukuunottamatta vahvin pelaaja oli pitkälti double-digittien puolella, ja suurin osa pelasi ensimmäistä kertaa, joten yleisessä opetuksessa ei paljoakaan atari-gota pidemmälle päästy. KGS:stä paikalle saapuneiden kanssa sitten enemmälti vain pelailtiin ja käytiin pelejä pikaisesti läpi. Ants suostui itsekin pelaamaan pari peliä, mutta sanoi keskittyvänsä enemmän renju-joukkueensa tulevaan turnaukseen, ja ehkä kesällä palaavansa go:n pariin aktiivisemmin.

Paluumatka Sea Wind Lines-yhtiön Star Windillä sujui go:ta mätkien, eikä sillä laivalla paljon muita viihdykkeitä (täyteen tupatun baarin lisäksi) olisi ollutkaan.

Seuraaville menijöille tiedonjyviä:

 • Ants järjestää lähiaikoina taas renju-turnauksen, silloin olisi hyvä olla opetusvälineistön kanssa paikalla. En muista tarkkaa päivämäärää, mutta Ants kertonee kysyttäessä.
 • Paikalle saadaan Kristerin (en muista kgs-tunnusta) mukaan muulloinkin aina ainakin viitisen pelaajaa, jos tiedotetaan ajoissa. siinä olisi viikottaiselle peli-illalle hyvä alku.
 • KGS:ssä kannattaa mainostaa.
 • Jos pelipaikka on juuri tuo Kullo, ei kannata kiviä kantaa mukana, Ants on hankkinut renjua varten ison läjän kiinalaisia lasikiviä, ja me jätimme sinne 2 (kovalevy-)lautaa (19x19), yhden setin ingin kiviä, sekä pari 9x9-lautaa. Rullattavan demolaudan saa tarvittaessa lainaan vaikkapa minulta.

Antti varmaankin jatkaa tätä sivua kunhan joutaa.

--Tuomo


Tallinnan reissu 17.-19.4.2004#

Matkassa olivat Matti ja Sinikka Siivola sekä jo pari reissua tehnyt Tuomo Salo. Meomatka alkoi Fantaasialla klo 16 ja sujui mukavasti go-laudan ääressä pelaten ja ongelmia pähkäillen. Laiva tuli satamaan n. 15 minuuttia etujasaa eli 19.00. Pikku satamassa odottelun jälkeen Tarmo ja Step tulivat hakemaan meidät autolla. Saimme kyydin hotelliin ja yritmme sen jälkee syömään Olde Hansaan, mutta paikka oli täynnä. Kävimme muualla syömässä. Loppuillasta pelasimme jossakin viinituvassa. Paikan sulkeuduttua poistuimme Sinikan kanssa yöpuulle. Tuomon ja joku muu vaihtoivat paikkaa.

Aamiaisen jälkeen siistyidyin parturissa ja sitten olinikin valmis pelaamaan. Paikka oli aurinkoinen terassi, jossa iltapäivä sujui mukavasti. Tarmo otti revanssi edellisillan tappiostan ja voitti minut kahdeksalla kivellä kolme pistettä. Muut olivatkin selvästi heikompia eikä yhdeksän kiveä riittänyt. Innokkaita pelaajia oli sen verran, että parhaimmillaan oli viisi peliä käynnissä. Paikasta sai myös hyvän ja kohtuuhintaisen lounaan.

Tuomo lähti kotimatkalle SuperSeaCatilla 19.30, mutta minä ja Sinikka jäimme vielä yhdeksi yöksi ja palasimme maanantaina.

-- Matti

Tässä vielä satunnaisia tiedonmurusia:

 • Tallinnassa on nykyisin vakiintunutta pelitoimintaa sunnuntai-iltapäivisin (salainen tavoite 1 saavutettu!)
 • Tallinnalaiset suunnittelevat järjestävänsä keskinäisen tasoitusturnauksen lähiaikoina, sekä "joskus myöhemmin" turnauksen, johon sitten suomalaisetkin kutsutaan.
 • Nopeat laivat kulkevat taas, eli parin tunnin laivamatkalla saa siirrettyä vaikkapa jonkin Helsingin peli-illan Tallinnaan ;-)
 • Eesti liittyy EU:hun vappuna, jolloin a) taxfree kadonnee laivalta b) passijonot kadonnevat c) (hyvän Saku-oluen) tuontirajoitukset "katoavat".
 • Sen kesäisen terassin nimi oli "Seiklusjutte maalt ja merelt". Nuo sunnuntaiset pelisessiot ovat kuulemma täällä. Paikka on kävelyetäisyydellä vanhastakaupungista
 • Melkein mikä tahansa taksimatka Tallinnan keskustassa maksaa 35 kruunua (vähän rapiat 2 euroa)
 • Hotelli G9 on edelleenkin halpa vaihtoehto riittävän lähellä keskustaa, 2 hengen huone 600 kruunua/yö (noin 20 euroa per lätty), ei aamiaista
 • Tallinnan-matkojen hinnat ovat kuulemma laskemaan päin. Parikymppiä/nenä/suunta vaikuttaa olevan aika yleinen hinta.
 • Paikallisten pelaajien into on kova.
 • Eestin go-liiton perustamista kaavaillaan jo kovaa vauhtia, Tarmolla on kokemusta kendo-liiton perustamisen ajoilta.
 • Mainitsinko muuten, että siellä on lämmintä, aurinkoa, olutta, ja goota?

-- Tuomo

Mitäs jos kääntäisimme nämä raporttimme englanniksi (voin kääntää ja editoida omani) ja lähettäisimme ne Nordic Go Journaliin?

-- Markku

Raportteja voi lähettää englanninkielisinä tai ruotsinkielisinä tai suomenkielisinä. Suomenkieliseen voi halutessaan tehdä englanninkielisen tiivistelmän. Ihan miten intoa riittää.

-- Matti

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-7) was last changed on 28-Apr-2004 12:25 by Matti