Finaali#

Tampereen mestari vuodelle 2011 on Timo Puha, 3 dan. Onnittelut! Simo Eerola, 3 dan, oli toinen ja Markku Jantunen, 3 dan, oli kolmas.

Ilmoittautuminen#

Turnaukseen ilmoittautuminen päättyy kello 23.59:59 31. joulukuuta 2010. Turnaus on avoin kaikille Tampereella tai Tampereen seudulla asuville (käytännössä tämä tarkoittaa Pirkanmaata).

Turnausformaatti#

Tampereen mestaruus-cup 2011 pelataan tuplaeliminaatio-cup -muodossa. Kysymyksessä on siis cup-turnaus, jossa hävittyään pelin pelaaja putoaa häviäjien cupiin ja siinä hävittyään ulos koko turnauksesta. Lopuksi voittajien ja häviäjien cupeissa on jäljellä molemmissa yksi pelaaja, jotka pelaavat finaalin. Finaalissa on kaksi peliä. Finaalin voittaakseen voittajien cupin voittaneen tarvitsee voittaa vain yksi peli, kun taas häviäjien cupin voittaneen tarvitsee voittaa molemmat pelit. Turnaus on avoin Tampereella tai Tampereen seudulla asuville. Esijärjestys määräytyy ensijaisesti luokituksesta, toissijaisesti GoR:sta (luokitus ja GoR tarkistetaan 31.12. 2010).

Aikataulu#

Turnauksen pelit pelataan paikassa ja aikana, jonka paritetut pelaajat sopivat keskenään. Pelit on kuitenkin pääsääntöisesti pelattava viikon kuluessa parittamisesta. Pelaajan on ilmoitettava esteistä pelien pelaamiseen aikataulun mukaisesti turnausjärjestäjä Markku Jantuselle. Turnaus käynnistyy maanaintaina 10.1. 2011.

Pelit#

Perusaika on 60 minuuttia ja lisäksi kanadalainen byo-yomi 25 kiveä viidessä minuutissa. Finaalipeleissä kuitenkin noudatetaan EGF:n A-luokan peliaikavaatimuksia, mistä syystä byo-yomi on 15 kiveä 5 minuutissa ja perusaika 60 minuuttia. Kaikki pelit ovat tasa-avauspelejä ja komi on valkean hyväksi 6,5 pistettä. Pelit pelataan laudalla kasvotusten. Netin kautta pelattuja pelejä ei hyväksytä. Pelit ovat EGF:n C-luokan pelejä finaalia lukuun ottamatta (finaalipelit A-luokkaa, koska ne järjestetään sovitussa paikassa ja kunnolla tuomaroituna myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana) ja turnaus lähetetään EGF:n tietokantaan. Jos turnaukseen kuuluvia pelejä pelataan peli-illoissa, tuomaroinnin järjestäminen on helpompaa, mutta pelejä voidaan pelata aivan missä ja milloin vain. Jos tulee epäselvä tilanne, jota ei osata selvittää, peli on joko kirjattava ylös tai laudasta on otettava esimerkiksi kamerakännykällä kuva. Säännöt ovat tavalliseen tapaan vuoden 1989 japanilaiset. Lisäksi käytetään EGF:n turnaussääntöjä vuosimallia 2007. Turnauksen tuomarina toimii Hannele Ahlroos. Vetoomuskomiteassa ovat Markku Jantunen, Timo Viitanen, Timo Puha, Ossi Sandberg ja Oiva Moisio.

Lisätietoa#

Turnaus on maksuton ja voittaja on oikeutettu Tampereen mestarin arvonimeen. Parituksen ja turnauskaaviot hoitaa Challonge -sivusto. Turnauskaavio

Tulospalvelu#

Tuloksia

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This page (revision-7) was last changed on 01-Mar-2011 11:41 by Markku Jantunen