Tampereen mestaruus 2018

Turnausformaatti Tampereen mestaruus-cup 2018 pelataan tuplaeliminaatio-cup -muodossa. Kysymyksessä on siis cup-turnaus, jossa hävittyään pelin pelaaja putoaa häviäjien cupiin ja siinä hävittyään ulos koko turnauksesta. Lopuksi voittajien ja häviäjien cupeissa on jäljellä molemmissa yksi pelaaja, jotka pelaavat finaalin. Finaalissa on yksi tai kaksi peliä. Finaalin voittaakseen voittajien cupin voittaneen tarvitsee voittaa vain yksi peli, kun taas häviäjien cupin voittaneen tarvitsee voittaa molemmat pelit(eli turnauksessa saa hävitä yhden pelin, toisen pelin hävittyään tippuu turnauksesta). Esijärjestys määräytyy ensijaisesti luokituksesta, toissijaisesti GoR:sta (luokitus ja GoR tarkistetaan 15.10.2018). Parituksen ja turnauskaaviot hoitaa Challonge -sivusto.

Ilmoittautuminen

Turnaukseen ilmoittautuminen (https://www.suomigo.net/wiki/Treme18Ilmoittautuminen) päättyy kello 23.59:59 14. lokakuuta. Turnaus on avoin kaikille Tampereella tai Tampereen seudulla asuville (käytännössä tämä tarkoittaa Pirkanmaata). Turnaus on ilmainen. Lisäpeleihin voi ilmoittautua niin kauan kuin turnaus on käynnissä.

Lisäpelit

Varsinaisesta mestaruus-cupista karsiutuneita paritetaan keskenään luokitusten mukaisilla tasoituksilla. Pelejä on yksi per viikko ja maksimissaan viisi kierrosta. Lisäpelikierrokset loppuvat sitten kun mestaruus ratkeaa. Lisäpeleissä peliaika on 45 min ja byo-yomi 25 kiveä/5 min. Lisäpeleihin voi osallistua myös ilman, että osallistuu mestaruus-cupiin. Teknisesti kyseessä on erillinen EGF-C -luokan turnaus.

Aikataulu

Paritukset ilmoitetaan viikottain keskiviikkoisin klo 09:00 mennessä. Ensimmäinen paritus ilmoitetaan 17.10.2018 Turnauksen pelit pelataan paikassa ja aikana, jonka paritetut pelaajat sopivat keskenään. Pelit on pelattava viimeistään paritusviikon Sunnuntaina. Jokaisen parituksen jälkeen pelaajat ovat velvollisia keskenään sopimaan pelipaikan ja ajan. Mikäli pelaajat eivät tätä sovi niin silloin peli pelataan Olutravintola Konttorissa Sunnuntaina klo 20:00 alkaen. Jos toinen pelaajista ei ilmesty paikalle 30min sovitusta ajankohdasta, katsotaan hänen hävinneen luovutuksella. Mikäli kumpikaan pelaaja ei tule paikalle niin parittaja ratkaisee voittajan nopalla ja kirjaa tulokset näin arvotun mukaisesti.

Mikäli pelaajalle tulee ylivoimainen este minkä vuoksi ei voi pelata peliä deadlineen mennessä on hänen:

1) ilmoitettava esteistä pelien pelaamiseen aikataulun mukaisesti turnausjärjestäjälle.

2) Sovittava vastustajan kanssa pelin pelaamisesta maanantaina tai tiistaina deadlinesta poiketen ja ilmoittettava tulokset tiistaina klo 23:59:59 mennessä.

Säännöt

Perusaika on 60 minuuttia ja lisäksi kanadalainen byo-yomi 25 kiveä viidessä minuutissa. Finaalipeleissä kuitenkin noudatetaan EGF:n A-luokan peliaikavaatimuksia, mistä syystä byo-yomi on 15 kiveä 5 minuutissa ja perusaika 60 minuuttia. Kaikki pelit ovat tasa-avauspelejä ja komi on valkean hyväksi 6,5 pistettä. Pelit pelataan laudalla kasvotusten. Netin kautta pelattuja pelejä ei hyväksytä. Pelit ovat EGF:n C-luokan pelejä finaalia lukuun ottamatta (finaalipelit A-luokkaa, koska ne järjestetään sovitussa paikassa ja kunnolla tuomaroituna myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana) ja turnaus lähetetään EGF:n tietokantaan. Jos turnaukseen kuuluvia pelejä pelataan peli-illoissa, tuomaroinnin järjestäminen on helpompaa, mutta pelejä voidaan pelata aivan missä ja milloin vain. Jos tulee epäselvä tilanne, jota ei osata selvittää, peli on joko kirjattava ylös tai laudasta on otettava esimerkiksi kamerakännykällä kuva. Säännöt ovat tavalliseen tapaan vuoden 1989 japanilaiset. Lisäksi käytetään EGF:n turnaussääntöjä vuosimallia 2007. Tuomarina toimii Juuso. Kanpain hallitus on vetoomuslautakunta.

Palkinnot

Mestaruus-cupin voittaja on oikeutettu Tampereen mestarin 2018 arvonimeen ja saa lisäksi huikean kirjan palkinnoksi kerhon varaston kätköistä. Eniten lisäpelejä voittanut saa myös kirjapalkinnon (ja mahdollisesti korotuksen). Palkintokirjoista tekee entistä kiehtovimpia niiden vanhuus. osa sisältää myös salaisia sekvenssejä jotka onkin mahdollisesti cryptattu hieroglyphein.

Tulokset

Jokaisen kierroksen voittajan on ilmoitteva parittajalle sähköpostilla pelin tulos maantaina klo 9:00 menessä, jonka jälkeen parittaja kirjaa tuloksen asap challonge sivulle. Mikäli voittaja epäonnistuu tulosten ilmoittamaan tulokset niin parittaja arpoo voittajan noppaa heittämällä.

Turnauskaavio:

Paritukset: http://challonge.com/TreMe2018

Yhteystiedot TD Olli E ogeli89 miukumauku gmail pistecom Parittaja ja tuomari Juuso K juuso piste v piste koskinen miukumauku gmail piste com

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.

List of attachments

Kind Attachment Name Size Version Date Modified Author Change note
png
Treme18 tulokset.png 59.2 kB 1 07-Dec-2018 10:36 88.114.203.38
« This page (revision-3) was last changed on 09-Oct-2018 22:40 by 88.114.203.38