This is version . It is not the current version, and thus it cannot be edited.
[Back to current version]   [Restore this version]

Ajankohtaiset asiat#

Tapahtuma Aikaikkuna Hakijat
SM II-karsinta Syys-Lokakuun vaihde
Naisten SM Vapaa
Parigon SM Vapaa
Nuorten SM Vapaa

Lisätietoa turnauksista:

SM II-karsinta on osa SM-sarjaa, ja turnaus on poikkeuksellisesti avoimessa haussa. Osallistujia on 16 ja pelikierroksia viisi. Turnaus järjestetään SM-I karsintojen jälkeen, kuitenkin niin, että SM-sarjalle ja finaalille riittää loppuvuodesta vielä aikaa.

Naisten SM on kaikille naispelaajille avoin turnaus, jossa ratkaistaan naisten Suomen mestari. Osallistujia on viime vuosina ollut kymmenisen.

Parigon SM -kisoissa ratkaistaan parigoon Suomen mestari. Suomen kansainväliset parigo-edustajat (niinä vuosina kun edustuspaikkoja on) valitaan SM-turnauksen tulokset huomioon ottaen.

Nuorten SM -kisoissa ratkaistaan alle 18-vuotiaiden (ja tarvittaessa myös nuorempien ikäryhmien) Suomen mestaruus. Tällä hetkellä hallitseva nuorten Suomen mestari on saanut tittelinsä vuonna 2013, joten olisi korkea aika päivittää tilannetta!

Turnauksien järjestäjät valitaan liiton kevätkokouksessa.


Järjestelmä#

Liiton turnauksia koskeva uusi turnausten hakujärjestelmä hyväksyttiin liiton hallituksen kokouksessa 28.1.2014. Järjestelmä on oleellisesti erilainen kuin aiempina vuosina käytetty hakujärjestelmä, joten kaikkien suomalaisten turnausjärjestäjien kannattaa tutustua uuteen hakujärjestelmään.

Liiton turnausten haku ja järjestäminen#

Tämä hakujärjestelmä koskee kaikkia liiton turnauksia lukuun ottamatta syksyn monivaiheista SM-turnausta. Liiton hallitus vastaa syksyn monivaiheisen turnauksen järjestämisestä eikä syksyn SM-turnauksen osaturnauksille järjestetä avointa hakua. Kertaluonteisesti järjestettävät kansainväliset turnaukset, kuten EM-turnaukset, käsitellään aina erikseen eikä niihin sovelleta tätä hakujärjestelmää.

Liiton turnausten järjestäjät valitaan liiton kevät- ja syyskokouksissa. Kokouksessa valitaan turnauksen järjestäjä, ei turnauksen järjestelyitä. Turnauksen järjestäjä voi olla yhdistys tai yksityishenkilö. Turnauksen järjestäjä vastaa yksin turnauksen järjestelyistä, kuten aikatauluista, taloudesta ja pelipaikasta. Liiton kokoukset tai liiton hallitus eivät puutu järjestelyihin. Järjestäjän ei tarvitse esittää minkäänlaista suunnitelmaa järjestelyistä kokousten yhteydessä.

Jos liiton kokouksessa ei löydetä vapaaehtoista turnausjärjestäjää, turnaus jää järjestämättä. Jos kiinnostuneita järjestäjiä on useita, kokous valitsee järjestäjän äänestämällä. Liiton kokoukset antavat kaikille mahdollisuuden osallistua sekä järjestämiseen että päätöksentekoon. Jos halukas järjestäjä ei pysty osallistumaan kokoukseen, järjestäjä voi lähettää kirjallisen hakemuksen liiton hallitukselle ennen kokousta. Kirjalliset hakemukset käsitellään kokouksessa tasavertaisesti paikan päällä tehtyjen esitysten kanssa.

Käytännön järjestelyiden merkittävin rajoitus turnauksen järjestäjälle on aikaikkuna, jonka aikana turnaus on järjestettävä. Yleensä aikaikkuna on neljä peräkkäistä viikonloppua. Liiton hallitus kertoo eri turnausten aikaikkunat hyvissä ajoin ennen kokouksia. Kun turnauksen järjestelyt etenevät, turnauksen järjestäjä valitsee itse sopivan ajankohdan aikaikkunan sisältä. Yleisenä rajoituksena liiton turnaukset on järjestettävä siten että pelaajat eri puolilta Suomea voivat kohtuullisella vaivalla osallistua turnaukseen.

Liiton hallituksen vastuulla ovat turnauskalenterin suunnittelu, turnausjärjestelmät, pistejärjestelmät, edustusmatkat, liiton jäsenluetteloiden seuranta ja tulosten lähetys gor-laskentaan. Jos turnausjärjestelmiä täytyy sovittaa käytännön järjestelyiden rajoitteiden takia, turnauksen järjestäjän on sovittava muutoksista yhteistyössä go-liiton hallituksen kanssa. Yhteistyötä on tehtävä myös jäsenyysasioissa ja tulosten lähetyksessä. Näiden hallituksen vastuutehtävien lisäksi liiton hallitus ei seuraa turnauksen järjestelyiden etenemistä tai puutu turnauksen käytännön järjestelyihin.

Jos turnauksen järjestäjä epäonnistuu ennakkojärjestelyissä, turnauksen järjestäjä saa peruuttaa turnauksen ennen turnauksen alkua. Järjestelyiden peruuttaminen ei aiheuta järjestäjälle seurauksia. Liiton hallitus ei vastaa epäonnistuneiden turnauksien järjestämisestä vaan epäonnistuneet turnaukset yksinkertaisesti jäävät järjestämättä. Liiton hallitus kuitenkin tekee tarpeelliset korvaavat päätökset, kuten edustusmatkavalinnat kun edustusmatkan karsintaturnaus on peruttu.

Pienet turnaukset#

Jos turnaukseen osallistuu suurella todennäköisyydellä alle 20 osallistujaa ja turnauksessa ei jaeta kansainvälisiä edustuspaikkoja tai muita merkittäviä palkintoja, liiton hallitus voi käsitellä turnausta pienenä turnauksena. Pieniin turnauksiin pätevät samat periaatteet kuin suurempiin turnauksiin, kuitenkin seuraavin poikkeuksin.

Pienten turnausten järjestäjä valitaan aina kevätkokouksessa. Jos kevätkokouksessa ei löydy turnaukselle järjestäjää, turnausta voi myöhemmin hakea liiton hallitukselta. Liiton hallitus käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä eli todennäköisimmin ensimmäinen hakija saa turnauksen järjestettäväksi. Kaikkien hakemusten takaraja on syyskuun loppu, jonka jälkeen jätettyjä hakemuksia ei enää käsitellä.

Pienille turnauksille ei aseteta aikaikkunaa vaan turnauksen saa järjestää minä tahansa viikonloppuna, jolloin ei järjestetä muuta liiton turnausta tai Euroopan go-kongressia. Turnaus on kuitenkin järjestettävä viimeistään saman vuoden marraskuussa.

Add new attachment

In order to upload a new attachment to this page, please use the following box to find the file, then click on “Upload”.
« This particular version was published on 22-Apr-2016 09:13 by 89.200.192.1.